T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36259] SEVGİLİ ANALAR VE BABALAR YOL YAKINKEN EVLATLARINIZI UYARIN yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

 SEVGİLİ ANALAR VE BABALAR YOL YAKINKEN EVLATLARINIZI UYARIN yazan: MERSİNDEN BURAK CANLI

 

İnsanlık Tarihinin başlangıcından beri yaşanan sorunlar bugünlerde de tam gaz devam etmektedir. Mal-mülk hırsıyla dolu insanoğlu tatmini mümkün olmayan bir şekilde yaşamının her yanını bu doğrultuda kurgulamıştır. Mutlaka ki yaşamak için malın ve mülkün büyük bir önemi bulunmaktadır. Fakat sadece mameleki kazançlar için yaşamak da insanoğlunun ulvi varlığına büyük bir haksızlık olacaktır. İnsanoğlu çalışmalıdır. Çalışan insanoğlu kendisinde ve çevresinde şartların daha olması için mücadele ederken bu hayatın da aynı şekilde tadını çıkarmaya ve sevgi, dayanışma, dostluk, aşk gibi duyguların da önemini dünyaya göstermek gayreti içerisinde olmalıdır.

 

Kin, nefret, düşmanlık, kibir gibi duyguların insanoğlu tarafından bilinmesi ama kullanılmaması gereken duygulardır. Şöyle bir düşünün insanlık tarihinden bu güne kadar yapılan savaşların katliamların kime yararı olmuştur. Durum öyle bir hal almıştır ki maalesef Tüm insanlık aynı baba ve aynı annenin çocukları dahi olsa katliamın önüne geçilemez olmuştur. Dünyada ki insanların birden hepsinin Müslüman veya Hıristiyan olduğunu düşünecek olalım. Savaşların bitmesine bunun ne gibi bir yararı olacaktır. Oysa buna karşın dinler arası çatışmalar hızını bir an olsun yitirmemiştir. Bu sefer de dünyada ki insanların hepsinin Zenci veya Fransız olduğunu düşünelim. Bu seferde diğerinde ki gibi aynı sonuçla karşılaşırız.

 

Dünya da ki tüm insanlık yok olsa ve sadece bir erkek bir bayan dünya da kalsa onlardan meydana gelecek çocuklar ve onları çocukları derken gene aynı kanlı sonuca bir şekil veya bir nedenden de olsa varılacaktır.

 

O zaman din, ırk, mezhep, inanış için çıktığı ileri sürülen çatışmaların ne manası bulunmaktadır. Neden insanoğlu bunları yaşamaktadır. İnsanoğlunun İNANÇLARINDAN ötürü meydana gelen çatışmalar da inanın ki öncesinde, devamında ve sonrasında bu düşmanlıklardan menfaat sağlayan kişi veya gruplar çatışma anının çıkmasını kolaylaştırıcı faaliyetler de bulunmaktadır.

 

Durum böyleyken biz insanlar neden böyle korkunç tuzaklara düşüp de birbirimize zarar vermekteyiz. Birey olarak kendi isteklerimize yenik düşmekteyiz. Toplum olarak da İNAÇLARIMIZIN yanlışlığı bizi yanıltmaktadır. Dünya malı dünyada kalır. Ve biz bu kısa vadeli olan süreli hayatımızda güzellikleri görüp onların tadını çıkartmakla vakit harcamalıyız. Tahriklere kapılıp onun veya bunun peşinden sürüklenmemeliyiz. Rakibimize yardımcı olabilmeyi felsefe edinmeli ve onun başarısına sevinebilmeliyiz.

 

Bu yazı birey olarak siz değerli okuyucuların karnını doyurmaz. Ama bu yazıda ki amaçta karnı değil ruhu doyurmak amacı varken nihai olarak toplumlar da kardeşliğin, sevginin, barışın hüküm sürmesi amaçlanmıştır.

 

Sevgili ebeveynler evlatlarınıza sevgi aşılayın ve onları düşmanlıklardan uzak tutabilecek her tür nasihatleri verin. Onlara huzur ve sükûnetin yararlarından bahsedin. Tüm bu çabalarınız meyvesini dünya da gösterecektir. Onlar sizin ısrarlı yönlendirmeleriniz sonucu yanlışa yönelmek yerine daha iyiye ve daha güzele yol alacaklardır. İnsanoğlunun kurtuluşu daha zengin, daha başarılı, daha şöhretli oluşunda değildir. Bu hayatı daha bir huzur ve mutluluk içerisinde yaşamasındadır.

 

Son olarak benim düşünceme göre bu tür yazıların yazılması ve daha çok insan tarafından okunmasının sağlanması gerekmektedir. Yaşama ve hayata daha bir olumlu bakmayı sağlamada yardımcı olacak bu tür nevi yazılar kâğıt üzerinde önemi bulunmamaktayken okunulduğu zaman yaratacağı pozitif enerjiyle insanoğluna bir şekilde de olsa yansıyacaktır. Umutlarımızdan asla vazgeçmeyelim. Çünkü umut başlamakla aynı manaya gelmektedir.

 

                                                                                                 MERSİNDEN BURAK CANLI

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.