T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Tümtürk: "Bizi savunmak Pompeo'ya mı kaldı?"

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, ABD Dışişleri Bakanı'nın Mesut Özil'in paylaştığı mesaja verdiği desteğe dikkat çekerek, "Bizi savunmak Pompeo'ya mı kaldı? Ümmet nerede?" diye sordu.

"Cuma namazlarında hutbelerde duymadığımız duaları, medyanın sansürlendiği siyasilerin sus pus olduğu dönemde Arsenal'da futbol oynayan Mesut Özil'den dinledik." diyen Tümtürk, "Özil'in bu mesajı bütün suskunluğu bertaraf etti. Biz bu desteği parti gözetmeksizin kendi siyasi liderlerimizden, sivil toplum örgütlerimizden, Diyanet İşleri Başkanımızın bizzat kendisinden beklerken bir futbolcudan duyduk." şeklinde konuştu.

Doğu Türkistan'ın da Ümmet'in bir parçası olduğunu vurgulayan Tümtürk, şöyle konuştu:

"Mesut Özil, 'biz ne zaman 35 milyon Müslüman Doğu Türkistanlının derdine ortak olacağız?' diyerek tüm Doğu Türkistanlıların dualarına icabet etti. Aynı zamanda Türk halkının hissiyatına tercüman oldu."

'Ümmet nerede?'
"Siyasilerimiz, dini alimlerimiz ya da sivil toplum kuruluşları bir Mesut Özil olamadı. Peki bir Pompeo'da mı olamadı? Bizi savunmak Amerikan Dışişleri Bakanı'na mı kaldı? Mesut Özil'in bu adil çıkışına Pompeo'dan önce destek verecek bir Müslüman yok mu? Ümmet nerede?"

yeniakit.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.