Güven Akkuş, 1996'da Kadıköy'deki olaylı 1 Mayıs gösterilerine TİKB üyesi olarak katılmış ve "örgüt üyesi olmak" "polise mukavemet" ve "afiş asmak" suçlarından iki yıl cezaevinde kalmış
Ankara'da Anafartalar Çarşısı önünde gerçekleştirdiği intihar saldırısında ölen Güven Akkuş'un (28), 1996'da Kadıköy'deki olaylı 1 Mayıs gösterilerine Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) üyesi olarak katıldığı, "örgüt üyesi olmak" "polise mukavemet" ve "afiş asmak" suçlarından iki yıl cezaevinde kaldığı belirlendi.
Kardeşleri gözaltına alındı
Akkuş'un 1998'de cezaevinden çıktıktan sonra bir süre yurtdışına çıktığı belirtildi. Akkuş'un adları açıklanmayan ağabeyi ve kız kardeşinin olayın ardından gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesine başvuruldu.
Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Tahsin Banguoğlu İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Akkuş'un 14 yıl önce kaydını Fatih Vatan Lisesi'ne yaptırdığı ve kısa süre birinci sınıfa devam ettiği belirlendi.
Bir süre sonra okulu terk eden Akkuş'un okula kayıt sırasında adres olarak aynı ilçede bulunan ve lise yakınında olan Arpaemini Mahallesi Bican Bağcıoğlu Yokuşu Numara 9'u gösterdiği, bu adreste yıllar önce terk edilmiş yıkık bir yapı bulunduğu tespit edildi.
Şişli'de doğmuş
Hüseyin ve Şükran Akkuş'un 5'inci ve son çocukları olan Güven Akkuş'un 26 Mayıs 1979 tarihinde Şişli'de doğduğu belirlendi. Akkuş'un Yüksel (45), Aysel (43), Gürsel (37) ve Veysel (36) adlarında 4 kardeşi daha bulunduğu ve bunlardan Veysel Akkuş'un İstanbul'da yüksek bir yerden düşme sonucu öldüğü açıklandı.
Babası ve ağabeyi intihar etmiş
Zanlının annesi Şükran Akkuş'un 1991'de yaşamını yitirdiği, babası, eşinden ayrılan bir ağabeyi ile örgüt üyeliği suçundan cezaevine girip çıkan amcaoğlunun intihar ettiği belirlendi.
Akkuş'un 1996'da Kadıköy'de terör örgütlerinin gösterisine dönüşen olaylı 1 Mayıs'ta sivil polis memuru Mehmet Faruk Aksoy'u döven grupta yer aldığı, Haziran 1996'da konulduğu Sakarya Cezaevi'nden Ocak 1998'de tahliye edildiği anlaşıldı. Yine 1996'da afiş asma suçundan sabıkası bulunan Akkuş'un, İETT otobüslerinin yakılması, izinsiz gösteri gibi suçlardan poliste kaydı olduğu ortaya çıktı.
Önceki yıllarda "son derece etkin" olan Akkuş'la ilgili 1998'den sonra polis kayıtlarında eyleme rastlanmaması dikkati çekti. Karanlıkta kalan yıllarda Akkuş'un neler yaptığı araştırılmaya başlandı.
Köyünde şaşkınlık
Akkuş'un nüfusa kayıtlı olduğu Sivas'ın Zara ilçesi Çaypınar köyünde büyük şaşkınlık yaşanıyor. Çoğu yaşlı yaklaşık 30 kişinin yaşadığı 17 haneli köyde muhtarlık yapan amcası Şükrü Akkuş, kimliğini gizlemeye çalışarak, ailenin yaklaşık 40 yıl önce İstanbul'a gittiğini ve köyde yakınları bulunmadığını belirtti.
Canlı bombanın yengesi Hanım Akkuş, olayı televizyondan öğrendiklerini, sabah ise jandarmanın gelerek kayınpederi Nuri Akkuş ve köy muhtarı olan kayınbiraderinden bilgi aldığını söyledi.
Canlı bombanın babası olan kayınbiraderi Hüseyin Akkuş'un ve eşi Şükran'ın yıllar öncesinde İstanbul'a taşındığını ve orada öldüklerini anlatan Hanım Akkuş, "Çocukları da köye pek gelip gitmezdi" dedi.
1 Mayıs'ta Polis Dövenlerden
Güven Akkuş, 1996’da 1 Mayıs’ta İstanbul Kadıköy’de çıkan olaylar sırasında Narkotik Şube Müdürü Muzaffer Alat’ın koruması M. F. E.’yi dövenler arasında yer aldı.
Müdürünün başına taş gelince belinden tabancasını çekip havaya ateş açan Aksoy, kurşunu bittiği için göstericiler arasında kalmış, ölü taklidi yaparak linçten kurtulmuştu. O yıl Kadıköy’deki olaylarda 3 kişi ölmüş, 33 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.
aktif haber
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.