T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Somali Direnişçileri ABD'ye Meydan Okudu

Somali İslami direnişçilerinin lideri Aden Hashi Ayro'nun Amerikan savaş uçaklarının bombardımanında şehid edilmesinin ardından Somalili müslümanlar yeni liderlerinin komutasında cihadlarını sürdüreceğini açıkladı.
Amerika tarafından yapılan açıklamada Aden Hashi Ayro'nun El Kaide'nin Afrika'daki lideri olduğunu ileri sürülmüştü. Saldırıda El kaide hedeflerinin vurulduğunu ileri süren Amerikan kaynakları ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.
Perşembe günü şehid edilen Aden Hashi Ayro'nun Amerikan destekli Somali ve hükümeti ve Etopya güçlerine karşı düzenlenen operasyonlardan sorumlu tutuluyordu.
Amerikan kaynakları Aden Hashi Ayro'nun Amerikan Ocak 2007 yılındaki saldırısından bu yana gizlendiğini, 1990'lı yıllarında sonlarında Afganistan'da eğitim aldığını, Somali'de Irak tarzı bir direnişi yönlendirdiğini ileri sürdü.
Somali islami direniş güçleri sözcüsü Mukhtar Ali Robow, Hashi Ayro'nun şehadetinden sonra yaptığı açıklamada "Ayro şehid olsa da onun inanç ve idealleri capcanlı bir şekilde yaşamaktadır. Onun eğittiği ve yetiştirdikleri hala onunla birliktedir. Allah düşmanları şunu çok iyi bilmeliler ki bizler onun yolundayız, cihad yolunu sürdüreceğiz" dedi.

Amerikan hava kuvetlerine bağlı savaş uçakları Perşembe günü şafak vakti Dusamareb kasabasına yönelik gerçekleştirdiği hava bombardımanında Aden Hashi Ayro'nun yanısıra aralarında sivillerin de bulunduğu 35 Somaliliyi katletmişti.


Amerikan bombardımanında şehid olan İslami direniş komutanlarından Aden Hashi Ayro



This undated frame grab image taken from a video posted on a ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.