İnternette 9 bin kişi israil için çalışıyor!

İsrail hükümeti ve ordusu Gazze üzerine bombalar yağdırıp, dünyayı hiçe sayarken, İsrailli gruplar da gerçeğin ortaya çıkmasını önlemek ve İsrail aleyhine yazılan yazılara anında cevaplar yazmak için organize "internet timleri" kurdu.

Başta İsrail ve Amerika merkezli olan ve yahudi gençlerin 7/24 görev aldığı bu timler, internet sitelerini kontrol altında tutarak İsrail aleyhine yazılan bütün yazı ve yorumlara cevaplar yazıyor, İsrail yanlısı ifadelerle bu sitelerdeki eleştirilere tepkiler yağdırıyor, hatta İsrail`i eleştiren yorumları yazanları taciz ediyor.


İnternet timleri, internet üzerinde yapılan kamuoyu yoklamaları ve anketleri de sabote ederek, sonuçların İsrail lehine çıkması için kampanyalar organize ediyorlar.



Özellikle Facebook gibi geniş kullanıcı ağı olan sosyal sitelerde ve her ülkedeki büyük medya kuruluşlarının internet sitelerinde çıkan bütün haber ve yorumları kontrol altında tutan timler, kendi kurdukları propaganda sitelerinden de İsrail yanlısı yayınlar yaparak gerçeklerin üzerini örtmeye çalışıyor.


Bu sitelerde, İsrail`e yöneltilen suçlamalara verilecek muhtemel cevaplarla ilgili öneriler, İsrail yanlısı isimlerin yazdıkları makalelerden örnekler, İsrail askerlerinin "insani" yönünü vurgulayan yazı ve fotoğraflar da yer alıyor.


Bu timlerden birinin başkanlığını yapan Michael Dickson`un ifadeleriyle, bu timler " İnternetteki gündeme sadece cevap vermekle değil, gündemi dikte ettirmek" için çalışıyor.


Sadece Facebook`da, Dünya Siyonist örgütleri tarafından yönlendirilen 9 binden fazla kullanıcı bu propaganda da aktif olarak görev alıyor. Bu kullanıcılar, resim alanlarına "İsrail`i seviyorum" kartı koymaya teşvik ediliyor, özel sayfalarında İsrail`e yönelik roket saldırılarının güncellemesine yer veriyorlar, İsrail yanlısı eylemler hakkında duyurular yayınlıyorlar, İsrail`e yardım topluyorlar.


Bu üyeler arasında bütün mesaisini İsrail yanlısı gruplar oluşturmak ve Facebook üzerinde bu grupların yaygınlaşmasını sağlamak olan Esther Kustanowitz gibi isimler de var.


Facebook gibi sitelerde herkesin yüzlerce "arkadaşı" olduğunu hatırlatan tim üyelerinden biri, "yarım dakikalık bir video, birçok insanın İsrail`in pozisyonu yanında yer almasını sağlayabilir" ifadelerini kullanıyor.


Buna benzer propaganda taktikleri gazetelerin okuyucu yorumları arasında ve blog sayfalarında da tüm hızıyla sürüyor.
İsrail yanlısı "internet timleri" İsrail eleştirilerine anında cevap yazıyor. Bazı Türk gazetelerinin okuyucu yorumları sayfalarında İsrail lehine yorum yapan isimlerin neredeyse aynı olması gözlerden kaçmıyor.


Öte yandan, yapılan yorumlarda kullanılan dil ve Türkçe karakter problemleri de, bu organize kampanya hakkında fikir veriyor.
Benzer eleştirilere benzer cevapların yazıldığı bir çok sitede, İsrail`e tepki gösterenler "yahudi düşmanlığı" ile suçlanıyor, ya da Türkiye`nin uluslararası arenada problem yaşadığı konular gündeme getirilerek hedef saptırılıyor.


Yahudi internet timleri, Gazze`de ölen ve yaralanan binlerce insan hakkında tek kelime etmemeye de büyük özen gösteriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.