İstanbul, İsrail konsolosluğuna akın ediyor!


İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak başlattığı kara harekatına tepkiler çığ gibi büyürken, yüzlerce vatandaş İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüyor.

Beşiktaş, Levent Büyükdere Caddesi'nde bulunan İsrail Konsolosluğu önüne izinsiz olarak yürüyen yüzlerce vatandaş, İsrail'i protesto etmek için caddeyi trafiğe kapadı. Polisin uyarısı üzerine caddeden çekilen vatandaşlar, daha sonra sloganlar atarak Filistin bayrakları ile beklemeye başladı. Hamas lideri Şeyh Ahmed Yasin'in fotoğraflarını alan göstericiler, "Katil İsrail hesap verecek" şeklinde slogan attı. Yanlarında getirdikleri İsrail bayraklarını yakan grup, Filistin'den gelen mesajları okuyarak tekbir getirdi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu örgütünün desteklediği ve yaklaşık bin kişinin katıldığı izinsiz gösteriye, çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Göstericilerin sayısı hızla artmaya devam ederken, İsrail'in harekatının durdurulması istendi. Gece boyunca konsolosluk önünde eylem yapacaklarını belirten göstericiler, İsrail bayraklarını yere atarak ezdi.

POLİS EKİPLERİ DE ZOR ANLAR YAŞADI
Çevik Kuvvet ekipleri, takviye otobüslerle bölgeye gelerek güvenlik önlemini artırdı. Gösteri nedeniyle, Levent ve Beşiktaş istikametine giden yollarda trafik yoğunluğu oluştu.

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞUNUN ADRESİ:

Büyükdere cad., Yapı Kredi Plaza C Blok, 7. Kat 80620 4. Levent, İstanbul
Telefon: (212) 317 65 00
Faks: (212) 317 65 55
htpp//istanbul.mfa.gov.il
Görev Bölgesi: Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ.

Bay Mordehai AMIHAI/22 Ağustos 2005
Başkonsolos

ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ ADRESİ

Mahatma Gandi Cad. 85, 06700 G.O.P., Ankara
Telefon: 459 75 00
Faks: 459 75 55

Bay Gavriel LEVY/28 Eylül 2007
Büyükelçi Bayan Sharon BAR Li SAAR/27 Eylül 2003
Müsteşar



Telefon: 459 75 23
Faks: 447 18 42

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.