Kavkaz Emirliği Şeriat Yüksek Mahkemesi Ahmet Zakaev'i İdam Cezasına Mahkum etti


Shamilonline nin İmarat Kavkaz Haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre; İmarat Kavkaz Emirliği Şeriat Yüksek Mahkemesi, Rus kuklası Ramzan Kadirovsky nin Çeçen yönetimiyle yürüttüğü müzakerelerden ötürü Ahmed Zakayev’i. idam cezasına mahkum etti.

Çeçen-İçkerya Parlamentosu Başkanı Jaloudi Saralyapov’un Zakayev’i Çeçen-İçkerya başbakanlığı görevinden aldıktan sonra gerçekleşen bu karara göre, İmarat Kavkaz Emirliği, Emir Dokka Abu Usman Umarov , Çeçen İçkerya Cumhuriyeti eski Dışişleri Bakanı Akhmed Zakayev hakkında İmarat Kavkaz Emirliği Şeriat Yüksek Mahkemesinden bir fetva istedi, bunun neticesinde, Yüksek Şeriat Mahkemesi Danıştay Başkanı, Anzor Astemirov (Emir Seyfullah ) fetva kararında söyle dedi:

Zakayev’in "Mürtedlerin ve Rus kukla larının yönetiminin meşruluğunu tanıyarak imansızlaştığı, İslam dinine karşı ayakalanarak zındık olup İslam’dan çıktığını’, hükümler gereği , zındıkların öldürülmesi müslümanlık görevidir" dendi ve Zakaev in hüküm gereği idam cezasına mahkum edildiğini onayladı.

Allah Kur'an da derki:

"Eğer verdikleri ahitten sonra yeminlerini bozar, dininize saldırırlarsa, o zaman küfrün elebaşlarını öldürün. Çünkü onların yeminleri yoktur. Böyle yaparsanız hal ve gidişlerine son verebilirler." (al tovbe 9:12 )

" İmarata Kavkazya Emirliği, Yüksek Şeriat Mahkemesi ,kadı Anzor bin Eldar Astemirov "imzasıyla Kavkaz Emirliği Vilayet Kabardey-Balkar ve Karaçay Sektörü İslamdin web sitesinde bugün yayımlanan kararda, “Açıklamaları İslam’dan çıktığını gösteriyor. Mahkeme bu mürtedin öldürülmesinin bütün Müslümanlara bir görev olduğuna hükmetmiştir” denildi. Kararda fetvanın İmarat Kavkaz Emirliği, Emir Dokka Abu Usman Umarov e-posta yoluyla yaptığı talep üzerine verildiği belirtildi.

Shamilonline

***

--Haberin Orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

--Fetvanın Bilimsel araştırma ve Arapça versiyonunu .doc dosyası olarak indirebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.