[anadoluhaber:35226] Spor ve gönül adamı Nuri Batır

Çocukluğundan beri tanıdığım öksüz ve yetim büyümüş  değerli dostum Nuri Batır en son yerleştiği  Anamur’daki bizzat inşa ettiği spor salonunda  ve Türkiye’nin her yerinde bazı kendi geliştirdiği spor aletleri ile aletli ve aletsiz spor faaliyetleri ve spor hocalığı yapmaktadır.

Bir süredir de Diyarbakır’da bir özel Lisenin spor hocalığı ve spor aletleri imalatı ile uğraşmak da idi. Son Olarak Katliamda ana ve babaları ölen Mardin’in Bilge köyü çocuklarına eğlence ve spor çalışmaları ile moral eğitimi vermektedir. Aslen Kayserili olan arkadaşıma bazıları modern evliya derken bazıları da kendisinin hiç hoşlanmamasına rağmen Türk Noel babası gibi adlar takarak hitap etmek de ve kendisinden söz etmektedirler.

O sadece öksüz ve yetimlerin ve fakir çocuklarının gözlerinden kendi öksüz çocukluğunun mahzunluğunu silip yerine yaşama sevinci mutluluk ve yeni bir hareket alanı açarak da onları hayata bağlamaya çalışmakta Fakir köy ve kasabalarda genellikle ücret de almadan hem mutlu olmak da hem de mutluluk dağıtmaktadır. Bazı linklerinden bu ilginç, bir tür Manisa Tarzan’ı gibi tek kişilik büyük karosunu görebilirsiniz.

Kendisi herkesin bir işi var bende çocukları sevindirmekle mutlu oluyorum der. Çocukları arılar ve kelebekler gibi etrafını sardığı ve çok sevdikleri Nuri hocaları ile birlikte defalarca izledim ve bir kerede bir turuna bizzat katılmıştım. Bazen yaylalarda bazen Erciyes dağının tepesinde rastlamak mümkün oluyor.

Kendisine milli barışı Çocuklarımızdan başlatan 62 yaşındaki aktif başarılı sporcu olarak kendisini kutluyor teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.  Tramplenlerinden tüm diğer spor aletlerine kadar bizzat kendisi kendi sıfırdan kurduğu Anamur’daki tek kişilik atölyesinde çalışarak imal ettiğini de belirtmek isterim

A.D.Şimşek

 
 
 
 
 
Bilge Köyü Çocuklarından Barış Mesajı
Bilge Köyü Çocuklarından Barış Mesajı
23 Ağustos 2009 / 19:30
30 Ağustos Zafer Bayramı için gösterilere hazırlanan Bilge Köyü çocukları, barış mesajları verecek. Spor kompleksinin kurulduğu köy meydanında çocuklar, milli sporcu Nuri Batır'dan jimnastik dersleri alıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı için gösterilere hazırlanan Bilge Köyü çocukları, barış mesajları verecek. Spor kompleksinin kurulduğu köy meydanında çocuklar, milli sporcu Nuri Batır'dan jimnastik dersleri alıyor.

Bilge Köyü'nde milli sporcu Nuri Batır eşliğinde eğitimlerini sürdüren çocuklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı için büyük bir gösteriye hazırlanıyor. Mardin'deki gösterilerin ardından Ankara'da hünerlerini gösterecek olan Bilge Köyü çocukları, daha sonra yurt dışında barış gösterileri adı altında çeşitli jimnastik ve spor gösterileri düzenleyecek. Özel Diyarbakır Ortadoğu Koleji idareci ve öğretmenlerinin de izlemeye geldiği Zafer Bayramı provasında çocuklar jimnastik gösterilerini sundu. Milli Sporcu Nuri Batır, yaz boyunca yetim çocuklara acılarını unutturmak için onları bu tür etkinliklere yönlendirdiklerini belirterek, "Bu çocuklarımızla birlikte bir aydan beri 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapacağımız büyük gösteriye hazırlanıyoruz. Bugün yaptığımız prova ile anladım ki öğrencilerimiz her gün biraz daha vücutlarını geliştirerek geleceğin bir milli sporcu adayı olduklarını gösteriyorlar. Bu gösteriler sayesinde çocuklarımız adeta hayata yeniden geldiler. Çocukların bana ifade ettikleri şu; 'Siz gelmeden önce biz sürekli ağlardık. Ama siz geldiğiniz günden beri gözümüzden yaş akmadı. Mezarlığa gittiğimizde bile anne ve babalarımıza sizi anlatıyoruz.' Bu da beni çok sevindiriyor" dedi.

Çocuklara "Bilge Köyü Barış Çiçekleri" ismini verdiklerini ve bu çocukların yapacakları gösterilerde verecekleri mesajla Türkiye'deki barış ortamına katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Batır, "Sadece Türkiye'de değil aynı zamanda yurt dışında da yapacağımız gösterilerle dünyaya barış mesajı vereceğiz. Şu an 30 Ağustos için bir etkinlik düzenliyoruz. Bilge Köyü Barış Çiçekleri olarak Mardin, Diyarbakır Ankara ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Burada öğrendikleri jimnastik gösterilerini dünyanın birçok ülkesinde barış gösterileri adı altında dünya insanlarına sunacağız. İlk olarak Kuzey Kıbrıs'ta, Azerbaycan'da, Kuzey Irak'ta, Filistin'de, Lübnan'da ve daha birçok ülkede yapacağımız gösterilerle çocukların dilinden barış mesajı vereceğiz" diye konuştu.

11 yaşındaki Hilal Çelebi ise, spor sayesinde eskisi kadar ağlamadıklarını belirtti. 30 Ağustos'ta Mardin'de gösteri yapacaklarını anlatan Çelebi, şöyle konuştu:

"Ankara'da bu gösterilerimizi sürdüreceğiz. Ama benim için en büyük heyecan Barış Çiçekleri adı altında yurt dışında dünya çocuklarına bu gösterilerimizi yapacak olmamız. Artık çocukların anne ve babaları ölmesin. Barış ve kardeşlik istiyorum."

Diyarbakır Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yeşiltaş, Özel Diyarbakır Ortadoğu Koleji sayesinde köyde kurulan spor kompleksinde verilen jimnastik derslerinin yetim kalan çocukların hayata bakış açılarını değiştirdiğini ifade etti. Yeşiltaş, bu tür etkinliklerin sosyal yaşamdan uzak kalan bütün köylerde olması gerektiğini belirtti.

Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi de, katliamın ardından yetim kalan çocuklar için köyde kurulan spor kompleksi sayesinde çocukların psikolojisinde yavaş yavaş bir düzelme kaydedildiğini söyledi. Geride kalan 62 yetim çocuğun bu spor kompleksinde her gün eğitim gördüğünü anlatan Çelebi, şunları söyledi:

"Milli sporcumuz Nuri Batır artık bizden biri oldu. Köyde kurduğu çadırda yatıp kalkıyor. Bu çocuklara eğitim veriyor. Yüzme dersleri derken şimdi de jimnastik ve atletizm dersleri veriyor. Onları yurt içi ve yurt dışı turnuvalara hazırlıyor. Yaşadıkları acıyı unutturdu. Artık çocukların yüzü gülmeye başladı."


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.