BİR İŞGAL PLANI:İNCİRLİK


Batı medeniyeti tarafından kurulan Amerika Birleşik Devletleri kurulma aşamasından sonra yeni bir şekle bürünerek önce içerisinde yer alan toprakların gerçek sahiplerini (Kızılderililer vs..)yani iç muhaliflerini katletmiş ve daha sonra da yeni bir Dünya İmparatorluğu hayali ile kendisini meydana getiren Avrupa-Hıristiyan merkezlerin planladığı projelerle piç bir medeniyet olarak tarih sahnesinde yerini almıştır.

Bu aşamadan sonra Amerika’nın özellikle İslam topraklarına yönelik girişeceği işgal ve saldırılar için gerekli olan planlar yapıldıktan sonra yeni bir strateji olan ‘Askeri üsler’ isimli projeleri dünyanın çeşitli bölgelerinde uygulanmaya başlanmış ve ABD’nin hem kendisini hem de etrafında kümelenen Avrupalı stratejik müttefiklerinin beslemesine katkı sağlayacak çapta dünya imparatorluğuna doğru yola çıkılmıştır. Ancak, kurulmaya çalışılan bu imparatorluk, tüm imparatorluklardan farklıydı. Bu yeni tip yapılanmaya göre Amerikan İmparatorluğu, üsler imparatorluğu olacaktı ve Antartika hariç (şimdilik) tüm kıtalarda kurulacak üslere yerleştirilecek askeri güçler ile tüm dünyaya hükmedecekti.

[u6eAaFrA.jpg]
Amerikan U.S. Air Force, İNCİRLİK AİR BASE resmi internet sitesinden, İncirlik’in
“Adana’nın bir kasabası”ndan ibaret olmadığını gösteren bir fotoğraf... “AmerikanGücü’nün Sembolü”nün kuşattığı Kartal figürünün ihtar ettiği işgalin fotoğrafında bütün Anadolu ABD bayrağıyla kuşatılmış.

İncirlik İşgal Üssü

NATO’ya girişimizle birlikte, 1954 tarihli bir gizli anlaşmayla kurulan ve gündemi sürekli işgal eden İncirlik Üssü, zaman içinde değişen sözleşmelere göre, Türkiye’nin savunma üssü olarak kurulmuş görünür. Önceki sözleşmelerle saptanan statüsü en son 29 Mart 1080 tarihli TC ile ABD arasında imzalanan Savunma Ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması, ABD’ye tanınan yeni ayrıcalıklarla güçlendirilmiştir.NATO bünyesinde ABD'nin askeri tesislerinin yer aldığı İncirlik, önce soğuk savaş döneminde SSCB'ye karşı ardından da Ortadoğu'da gelişen olaylar ile hep dünya gündeminde kalmıştır.. ABD'nin Afganistan ve Irak’a yönelik başlattığı saldırılarda "ileri karakol" görevi üstlenen İncirlik, her dönemde dünya kamuoyunun gözünün çevrildiği en stratejik noktalardan birisi oldu.

1991'deki Körfez Savaşı'na ABD ve müttefikleri önemli ölçüde İncirlik üzeriden müdahale etti. İncirlik'te hava operasyonları için Çekiç Güç konuşlandırıldı. Bu güç, 1 Ocak 1997' den itibaren kuzeyden keşif harekâtını gerçekleştirmeye başladı. Halen Irak'ın kuzeyinin keşif ve kontrolü İncirlik'ten kalkan uçaklar tarafından yapılıyor. Üste halen 10. Tanker Üs Komutanlığı personelinin yanı sıra 3 bin 500 civarında personel bulunuyor. 50 yıldır varlığını sürdüren İncirlik, bugün üs içerisinde küçük ABD diye nitelendirilen 10 bin nüfuslu yerleşimi ve çevresinde Türklerin oluşturduğu 15–20 bin nüfuslu kasabası işgalci ABD’nin bölgede ki en büyük teknolojik bir imparatorluk kalesi görünümünde.

Hatırlarsanız AKP hükümetinin ısrarla bir tezkere hazırlayıp ABD’ye askeri üslerimizi açmak ve Irak’ta ki katliamlarında kullandırmak amaçlı tezkeresi TBMM’de red edilmiş ve bu hadiseden sonra Türkiye ile ABD arasında ortam gerilmişti.Fakat Aşağıda okuyacağınız Resmi Gazete’nin 1 eylül 2004 tarihli sayısında bu tezkerenin nasıl delindiğine şahit olacaksınız..

1 Eylül 2004 tarihli Resmi Gazete`de yayınlanan tebliğ şu şekilde:

Amaç: Madde 1 – Amerika Birleşik Devletleri Makamları tarafından Türkiye`ye ithal ve buradan ihraç olunacak malzeme, teçhizat, ikmal maddeleri ve eşyalarının (bundan sonra `Destek Hamulesi` diye anılacaktır) giriş/çıkış ve ülke içi nakil işlemlerinin yürütülmesinde aşağıdaki usuller uygulanacaktır.
Kapsam: Madde 2 – ABD Destek hamulesinin giriş ve çıkış işlemlerinde Türk mevzuatına ve 6375 sayılı Kanunla tasdik olunan 19 Haziran 1951 tarihli `Kuzey Atlantik Anlaşmasına Taraf Devletler Arasında Kuvvetlerin statüsüne Dair Sözleşme`ye (NATO-SOFA) uyulacaktır.

Genel hususlar: Madde 3 – ABD gemi ve uçakları ile Türkiye`ye getirilecek ve buradan götürülecek destek hamulesinin giriş ve çıkışı aşağıdaki deniz ve hava limanlarından yapılacaktır.
A) Deniz Limanları: İstanbul, İzmir, İskenderun, Yumurtalık, Antalya, Karaağaç, Ağalar.
B) Hava Limanları: Esenboğa (Ankara), Atatürk (İstanbul), Çiğli(İzmir), İncirlik (Adana), Aksaz/ Dalaman

Bu anlaşma maddelerinden de belli olacağı üzere ABD yeni bir dünya imparatorluğu için İncirlik gibi İslam Dünyasına hükmedecek stratejik mevkii tamamen eline geçiriyordu.Aslında ABD’nin eline geçen Türkiye’nin stratejik konumuydu.Yine Hatırlayacak olur isek İskenderun Limanının ABD işgal gemilerine açılarak Irak’ta Müslüman katliamında nasıl bir şekilde lojistik destek sağlandığı hala gözlerimizin önündedir.

ABD 100 Bin Kişilik Askeri Gücünü İncirlik’e Getiriyor!

ABD’nin Türkiye topraklarını kullanarak özellikle İslam topraklarına karşı başlattığı Haçlı savaşının merkezi üssü konumunda ki İncirlik hakkında yukarıda bahsettiklerimiz aslında bugünlerde basın ve yayınımızda yer alan aşağıda ki haber yüzündendir. Bu haber vesilesi ile bir kez daha İncirlik meselesini irdeleyelim istedik.

İşgalci ABD ordusu, Ağustos 2010 için kesilen Irak'tan çekilme takvimini öne çekiyor. Habere göre Pentagon'dan Türkiye'deki İncirlik Üssü'ne gönderilen yazıda, Aralık 2009 sonunda işgal birliklerinin çekilmeye başlayacağı belirtilerek. 100 bin yanki, İncirlik’e getirilerek ABD’ye Türkiye güvencesi ile gönderilecek.

2003 yılından bu yana Irak'ı kana bulayan ve işgale katılan bu Amerikan askerleri, . Toplamda 100 bin işgal askerinin Irak'tan çekilmesi için hazırlanan planın daha önce duyurulan Ağustos 2010'dan önceye alındığı belirtildi.

Tarihin en adi, aşağılık işgalinde yer alan ve Irak’lı kardeşlerimizin kanlarına, inançlarına, namuslarına musallat olmuş piç bir medeniyetin şerefsiz askerlerinin Anadolu’ya ayak basarak Türkiye güvencesi ile ABD’ye dönecek olması elbette ki Türkiye’nin en büyük ayıbı olacak ve tarihi bir hata olarak defterine işlenecektir. Bu Ayıp’ın sahipleri ABD gibi bir devleti ‘stratejik müttefik görenlerdir.

İncirlik ABD’nin Anadolu’da yer alan en büyük işgal üssüdür. Bu İşgal üs’sü ABD imparatorluğu oluşturma yolunda kurulmuştur ve mutlaka kapatılmalıdır.

Kaynak: Baran Dergisi 138. sayı /Tuncay Aksoy

3 yorum:

  1. Mubarek Ramazan-i Serif ayinin su son on gunune girdigimiz bugun ; Yuce Rabbim sahidim olsun ki :

    Ya Rabbi ; aramizdaki beyinsizlerden oturu bizleri helak etme

    Allah-u Teala cumle kafirleri ve onlarin isbirlikcileri hain munafiklari bildigi gibi yapsin onlarin gercek yuzlerini bizlere gostersin.

    Imanlari kalblerinden midelerine inen bir zamanlarin guzide,magrur ve ihtisamli muslumanlari olan halkimiza Yuce Rabbim mubarek Ramazan-i Serif yuzu suyu hurmetine idrak makanizmasini tekrar mevcut eyleye,amin...

    Turk Milleti olarak ;
    ulkemizden diger musluman kardes ulkelere yapilan kafir ataklarinin sorumlularini cezalandirmayi bir vebal borcu olarak kalplerimize yazmaliyiz.

    Bu kara lekeyi uzerimizden atmak,bu isgalci emperyalist gucleri durdurmak icin elimizden geleni yapmaliyiz.Onlarin isbirlikcilerine (AKP) destek olmamaliyiz .Elimiz ile ,dilimiz ile onu da yapamiyorsak en azindan kalplerimizden bugz etmeliyiz; bu da imanin en zayif olan hareketidir..

    Incirlik ussu kapatilmalidir.Turk Milletinin elindeki kardes kani bir an once bir daha bulasmamak uzere temizlenmelidir.
    Vebali cumle Turk'um diyen hepimizin uzerinedir....

    YanıtlaSil
  2. Bizi beyinsizler yönetiyor.Bizler ise imanı zayıf beyinsizler oluşumuzdandır.

    YanıtlaSil
  3. kafayı yiycem ya nasıl bir milletiz bizler ya nasıl müslümanlarız bu olanlara nasıl engel olup birşeyler yapamıyoruz ya katledilenler bizim kardeşlerimiz müslüman hepsi ALLAH bu sömürgeci zalim emperyalist devletlerin cezasını versin her gün haberlerde müslüman kardeşlerimizin katledilmesini izliyoruz hiçbir şey yapmıyoruz birde sözde müslüman ülkesiyiz neden bunlara engel olamıyoruz bu kadar mı borçluyuz abd ye halkı o kadar sömürdüler ödeyemediler mi borçlarını varsın borçtan batalım ama bu olanlara göz yummayalım yoksa ALLAH bizi bu ateşte yakacak nerde müslüman birliği peygamberimiz böyle mi olsun istedi nasıl bir yoldayız ya rabbim insanın çıldırası geliyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.