[anadoluhaber:/] İlaç tröstleri domuz gribiyle piyasalarını arttırıyor!


İlaç tröstleri domuz gribiyle piyasalarını arttırıyor!
İlaç firmaları, domuz gribini fırsat bilip, piyasadaki kâr oranlarını büyüttü. Firmalar 5 yılda % 100 büyümeyi planlıyor.
Pazartesi, 02 Kasım 2009 13:31

Mücahid Yıldız-Almanya / Dünya Bülteni

Son zamanlarda dünya çapında başlatılan aşı kampanyaları ilaç sanayini daha da büyümeye teşvik ediyor. Fransız ilaç devi Sanofi-Aventis aşılarla yaptığı ticareti beş yılda iki misli büyütmeyi hedefledi. Böylece genel kârındaki aşı payı yüzde 10-11'den yüzde 15-16'lara yükselecek.

Frankfurt Allgemeine gazetesine açıklamalarda bulunan Sanofi-Aventis genel müdürü Chris Viehbacher, aşı üretimlerini artırmak için Hindistan'da bir ilaç firmasını satın aldıklarını söyledi. Burada değişik aşıların yanında özellikle koleraya karşı aşı geliştireceklerini de belirten Viehbacher, Asya ülkelerinde çok büyük bir tüketim potansiyeli olduğunu ve aşının hemen hemen hiç kullanılmadığını ifade etti.

Fransız ilaç devi Sanofi-Aventis domuz gribi aşısından yalnızca Amerika Birleşik Devletlerinde yılın son üç ayında 500 milyon dolar ciro yapmayı hedefliyor. Avrupa'da ise önümüzdeki yılın ilk üç ayında rakamlar belli olacak.

İlaç holdingleri, özellikle domuz gribi aşısı kampanyaları gibi mevsimlik ürünlerden çok büyük paralar kazanıyorlar. Böylece hem büyük karlar elde ediyorlar, hem de yaptıkları araştırma ve test masraflarının tamamını kapatmış oluyorlar.

Bilim ve siyaset çevreleri, ilaç devlerinin yalnızca para kazanmak için sadece belirli konularda yoğunlaşmalarını ve nadir görülen diğer hastalıkların tedavisi için hiçbir araştırma yapmamalarını eleştiriyorlar.



http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=94329



Yeni Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.