[anadoluhaber:35895] ""SANOFİ AVENTİS""


DOMUZ GRİBİ SANOFİ AVENTİS'E YARADI

DOMUZ GRİBİ SANOFİ AVENTİS?E YARADI

Fransız ilaç şirketi Sanofi-Aventis, üçüncü çeyrekte karının yüzde 6 arttığını ve domuz gribi aşısı satışlarının karını artıracağını bildirdi

Dünyanın en büyük üçüncü ilaç şirketi Sanofi-Aventis, bu yıl üçüncü çeyrekte karının geçen yıla göre yüzde 6 yükselerek 1,4 milyar avro, gelirlerinin de yüzde 8 artışla 7,4 milyar avro olduğunu açıkladı.
Şirket, domuz gribi aşısı satışlarının dördünc ü çeyrekte 500 milyon dolar ek gelir getirmesini beklediğini ve satışların, gelecek yıl ilk çeyreğe kadar "aynı oranda" devam etmesini öngördüğünü belirtti.Fransa'nın en büyük ilaç şirketi Sanofi-Aventis, 2009 yılının tamamı için hisse başına karının büyüme tahminini yüzde 10'dan yüzde 11'e çıkardı.
Sanofi-Aventis Üst Yöneticisi (CEO) Chris Viehbacher, "(Dördüncü çeyrekte) H1N1 ve mevsimsel grip aşısı satışlarında büyük satışlar göreceğiz" dedi. Domuz gribi salgınının dünya çapında seyrinin ne olacağı ve ne zaman biteceği bilinmezken, Viehbacher, grip baskısının gelecek yıl Nisan ayına kadar bir unsur olabileceğini söyledi.


31 Ekim 2009 / 10:20
TURİZMİN SESİ




Sanofi Aventis'in yeni üretim üssü Türkiye

İlaç sektöründe Avrupa'da birinci, Türkiye'de üçüncü durumda olan Sanofi Aventis'in Zentiva'yı satın alma çalışmaları marta kadar bitecek. Türkiye'de ilaçlarını Eczacıbaşı-Zentiva tesislerinde üretmeyi planlayan firma, jenerik ağırlıklı ilaç üretip sektörde birinciliği hedefliyor

Fransız firması Sanofi Aventis'in Paris'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de Eczacıbaşı'nın büyük ortağı olan Zentiva firmasının satış işlemlerinin şubat ayında tamamlanacağı açıklandı.  Sanofi Aventis İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hanspeter Spek, satın alma tamamlandıktan sonra Eczacıbaşı vasıtasıyla gelecekte Türkiye'de önemli bir endüstriyel platformlarının olacağını söyledi. Sanofi Aventis CEO'su Chris Viehbacher de, Zentiva'nın satın alınmasıyla jenerik ilaç pazarında önemli bir fırsat elde edeceklerini, liderliğe oynayacaklarını söyledi. Viehbacher, 'Dünyada aşı alanında birinci, hayvan sağlığında üçüncü konumdayız. Jenerik ilaçlarda ise pazar payımız yüzde 1'den az. Zentiva'nın alınmasıyla bu payı çok yukarılara çıkaracağız' dedi.

Satın almanın ardından Sanofi Aventis, sektörde üçüncü sırada bulunduğu Türkiye'yi de önemli bir üretim merkezi haline getirmeyi planlıyor.
Eczacıbaşı'nın temelleri Dr. Nejat F. Eczacıbaşı'nın 1952 yılında ilk modern ulusal ilaç üretim tesisini kurmasıyla atılmıştı. Şimdi Sanofi Aventis ilaç üretiminde önemli bir üs olarak Eczacıbaşı-Zentiva Sağlık Ürünleri'nin Lüleburgaz'daki 338 bin metrekare açık, 66 bin metrekare kapalı alanı sahip modern üretim tesislerini seçti. Sanofi Aventis, Eczacıbaşı'nın jenerik ilaç üretimine dönük şirketinin yüzde 75'ini alarak Türkiye'ye giren Çek Zentiva'ya Eczacıbaşı'nın fabrikasını da bünyelerine katmak istediklerini özellikle belirtti. Zentiva'nın yüzde 24.9'una sahip olan Sanofi Aventis, Haziran 2008'de Çek jenerik ilaç üreticisi için 1.7 milyar euroluk teklifte bulundu. Zentiva ise bir yıl önce Eczacıbaşı Jenerik İlaç'ın yüzde 75'ine 460 milyon euro ödedi.
Avrupa'da ilacın lideri
l Avrupa'da ilaç sektöründe birinci sırada yer alan Sanofi Aventis'in 2008 yılı cirosu 27 milyar 568 milyon euro. l Şirketin brüt karı  21.482 milyar euro. Şirketin Ar-Ge harcamaları  4.75 milyar euro.
Türkiye gelecek vaat eden bir pazar
TÜRKİYE'nin Sanofi Aventis bünyesinde en heyecan verici pazarlardan biri olduğunu da ifade eden Spek bunun sebeplerini, 'Çünkü çok güçlü bir ekonomik büyümeye sahip. Bugün dünyadaki ekonomik gelişmeler sebebiyle büyümesi biraz düşmüş olabilir ama ilaç sektöründe gelecek vaat ediyor' sözleriyle anlattı. Türkiye'nin ilaçta geleneksel bir varlığının olmasının dikkatlerini çok çektiğini de ifade eden Spek, 'Eczacıbaşı Zentiva bünyesine dahil oldu. Zentiva'yı satın almamız tamamlanma aşamasında. Zentiva'nın satın alması suretiyle Türkiye'ye yakın olmaktan çok memnunum. Bu satın almanın tamamlanmasından sonra Türkiye'de ilaç sektöründe lider olacağız' diye konuştu. Türkiye'de özel bir odak alanlarının olmayacağını, bütün alanlarda jenerikte, onkolojide, kardiyovasküler ile antibiyotikte de lider olmayı hedeflediklerini belirten Spek, 'Avrupa'da Türkiye operasyonumuz lider beş-altı ülke arasında. Almanya, Fransa, İtalya, İspanya gibi büyük pazarlarda lideriz. Türkiye de bu ülkeler değerinde' dedi.
Patent süreleri bitiyor
CHRIS Viehbacher de 2008 yılı konsolide satışlarının yüzde 20'den fazlasının 2013 yılına kadar patent süresi aşımına uğrayacağına dikkat çekti. Viehbacher, 'Patent kaybını, satın almaları hedefleyerek ve işbirliği alanını genişleterek de telafi edebiliriz' dedi. 2007 euro/dolar döviz kuru sabit tutulduğunda bilanço dışı kalemler hariç düzeltilmiş hisse başı kazancında yüzde 11.2 artış olduğunu belirten Viehbacher, 'Bu yıl hisse başı kazançtaki artışı beklentilerin de üzerine çıkarmayı hedefliyoruz' dedi.
Türkan  YILMAZER


http://www.aksam.com.tr/




Windows Live Hotmail: Arkadaşlarınız Facebook'taki güncellemelerinizi doğrudan Hotmail®'den görür.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.