[anadoluhaber:35930] Başbakanın Arkadaşına

İnternet gruplarından birisinde yazıştığımız. Sayın Rafael Sadi Bey

Gruba gönderdiği yazısında

 

SAYGIDEGER DOSTLAR

BU  HABER  HAM HABERIDIR.

BUGUN  BELKI BASINDA YER ALACAKTIR. AYRICA  SANIRIM  VIDEO KAYDI BIR SEKILDE ELIME ULASIRSA TARAFINIZA TAKDIM EDECEGIM.

SOZKONUSU HABER  CUMHURIYET BAYRAMI RESEPSYONUNDA BENIMLE GORUSEN AKSAM GAZETESI MUHABIRINIIN YAYINI UZERINE  BASBAKANIN GUNDEMINE GIRMISTIR.

ONCE LUTFEN SAYIN BASBAKANIN  USLUBUNU VE  IFADELERINI INCELEYIN.

SONRADA  KENDISINE YAZDIGIM VE SKYTUR.NET  INTERNET GAZETESINDE YAYINLANAN CEVABIMI OKUYUN.

SAYGILARIMLA.

RAFAEL SADI

http://skyturk.net/erdogana-sinif-arkadasindan-mektup-var/

 

Diyor

Sayın Rafael Sadi Bey, Sayın Başbakanımızın AKP grup toplantısında sözünü ettiği, İsrail’de yaşayan, Kasımpaşalı okul arkadaşıymıi. Türk ve İsrail vatandaşı Sayın Rafael Bey Başbakanımızın parti grubundaki konuşmasına basın yolu ile cevap verdiğine göre, bende kendisine üyesi olduğum gruplardan cevap verebileceğimi düşünüyorum.

 

Sayın Rafael Sadi Bey

Sizinle ara sıra doğal olarak grup içinde usullere uygun yazışsak da İsrail’in Gazze harekatında ve sonrasında benim yüksek gerilimli yazdığım yazılarıma sana cevap yok diye cevap vermiştiniz. Bende sözünü dudaktan gözünü budaktan esirgemeden her şeyi olduğu gibi Hak ekseninde yazan bir kişi olarak sizin bu davranışınızı, sizin iki ülke ve vatandaşları arasında kalmaktan kaynaklanan sıkıntılı halinizi anlayışla karşılamış ve yazılarımı sizin yazılarınızı ve kendinizce katliama getirdiğiniz açıklamalarınızı muhatap etmeden görüşlerimi sadece ortaya yazmıştım. Yine de son zamanlarda bazen gerilimli yazışmalarımızda oldu. Ancak genel düzeyi koruduğumuzu zannediyorum.

Yukarıda kısa yolunu verdiğiniz yazınızı okudum.

Üzülerek belirteyim ki, diğer İsrail vatandaşlarının nasıl düşündüğünü bilemem ama bana öyle geliyor ki siz, ne yaptığınızı, ne söylediğinizin ve dünyanın seyir ettiği Gazze olayının vahametinin ne olduğunun ya farkında değilsiniz. Ya da bu canlı yayındaki vahşeti doğal kabul edebilecek kadar tuhaf ve ya sadist bir kişisiniz. Ne kadar uğraşırsam uğraşayım daha makul bir izah bulamıyorum. Gözümüzün önünde cereyan eden olayları sanki hiç görmemiş gibi, ya da görmezden gelerek yazışıyorsunuz.

Bu yanlışlıklar İsrail’i ve Yahudileri KATİL , CANİ ve BEBEK KATİLİ olarak göstermenize sebebiyet vermektedir. Ne İsrail devleti ne İsrail ordusu ne de Yahudi milleti bu karalamaları hak etmemiştir.

Diyorsunuz. Doğru orada atılan bombaların üzerine İsrailli çocuklar çiçek resimleri yapmışlardı unutmuşuz. İsrailli Hahamlar da Gazze’lilerin ve size köleliği kabul etmeyenlerin kadınlarını ve çocuklarını da öldürmek için fetva vermişlerdi. Ordunuz ve yetkililerinizde bu fetvayı uygularken, Türkiye de Laikliği savunuyoruz diye en temel haklara dahi halkımız içinde en şiddetli saldırıp laiklik diye yeri göğü inletenler siz Türkiyeli Yahudiler değil mi idiniz.  Hahamlarınızın verdiği bu fetvaya da, Bu fetvaya aynen uyan ordunuza da, İsrail deki Türkiyeli Yahudilerden tek kişinin bile şeriat fetvası ile katliam yapılmaz diye itiraz etmeyişini nasılda hiç dikkate almamışsınız. 

Mesela yazınızda

 

2006 senesinde Gazze sahilinde ölen ailenin İsrail tarafından öldürülmediği, Hamas terör örgütünün yerleştirdiği mayınlar sonucu hayatlarını kaybettikleri seneler önce hiçbir şüphe bırakmıyacak bir şekilde ispat edildi. Buna rağmen, bu olaydan üç sene sonra bile İsraili suçlayarak konuşuyorsunuz.


Diyorsunuz. Ama o mayınlı alana o aileyi kimlerin soktuğunu yada sürdüğünü, nasıl girdiklerini falan açıklamıyor. İsrail kayıtlarındaki sadece sizi doğrulayacak bir bölüme ulaşabileceğimiz kısa yolu veriyorsunuz. Hamas’a da sorun diye de eklemiyorsunuz. Tek yanlı karar vermemizi istiyorsunuz. Hadi bu doğru olsun diyelim.

Ama nedense Sandra Şatilla katliamlarından söz etmiyor, canlı yayında kolu kırılan kişilerden, babasının arkasındaki çocuğa özellikle nişan alınıp infaz kurşunu atanlardan bahiste etmiyorsunuz. Bunlarında İsrail kayıtlarındaki görüntülü kısa yolunu da yazınıza eklemiyorsunuz.

Auswitsch de Yahudilere yapılanların başlangıç sahnelerini andıran açıkça

Fosfor bombaları ile kadın ve çocukları yakmayı başlatıyor, sonrada biz onlara ne yaptık ki, halbuki onlar taş atıp bizim çocuğun kafası yarmıştı bizde onlardan 1500 kişi öldürüp 5 bin kişi sakat bırakıp bir de evlerini, hastanelerini, okullarını, Birleşmiş milletlerin himayesindekiler de dahil başlarına yıktık. Kışta soğuk da açlık yokluk hastalık ve sefalet içinde kendimiz hiç suçlanmadan öldürmeye karar verdik demeye kadar giden sözünüzü haksızlığa uğramışsınız gibi gösteriyorsunuz.

Başbakan o grubundaki konuşmasında, sizin devlet yetkililerinizin sürekli tekrarladığı bu mazeretlerinize, Gazze kayıplarını saydıktan sonra sizden kaç kişi öldü diye sorduğunu ve yetkililerinizin cevap veremediğini söylüyor. Sizde cevap veremiyor sadece gözlemlerimize bir de gördüklerimiz dışında sizlerin hiç bir vicdani sıkıntı ve sorumluluk da duymadığınızı kanıtlayarak içimizdeki, insan olan bu kadarını da yapamaz. Bu olanlar sadece birkaç hasta ruhlu yetkili ve komutanın işi olsa gerek gibi düşüncelerimizi de son kırıntılarına kadar tekzip edip doğrulamış oluyorsunuz.

Adeta ne olmuş yani. Onları içine girmenin ve çıkmanın sadece sizin izninize bağlı olduğu açık hava hapishanesi şeklindeki kuşatma altındaki Gazze de tümünü yoksullukla tedricen ölüme terk etti isek. Onlarda uslu durup bizlere yalvarsalardı. Ekmek artıklarımızı falan onlara atar ölümlerini geciktirip daha uzun süre işkence çekmelerini sağlardık demiş oluyorsunuz da acaba farkında mı değilsiniz. Yoksa bilerek söyleyecek kadar fütursuz musunuz? Bu imajınızı başkalarını suçlayarak kapatamazsınız.

Bence hiçbir şey söylemeden hareketleriniz ile bu imajı değiştirmeye çalışmalısınız. Yoksa gittikçe daha çok batıyorsunuz.

A.D.Şimşek


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.