T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36053] Max Stirner, Biricik ve Mulkiyeti

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

Max Stirner, Biricik ve Mulkiyeti
Yazan A. Serkan Kiremit (Konuk)  

Biricik ve Mulkiyeti; yeni dogmus bir bebegin gelenegin ve dilin onu daha bastan kolelestirmesiyle baslar. Stirner bu durumu olumlar ve dogal durum der. Ama bebek dogal durumda bile sadece kendisidir. Cunku bebek kendi DNAsiyla, kendi zihniyle ve kendi acikan midesiyle yani, tepeden tirnaga varolusuyla kendisidir. Bebek buyudukce dunyayi Kendi algisiyla yorumlar. Yapilacak en onemli sey bu yoruma baskalarinin hiyerarsisi, egitimi, zorbalik ve sinsi planla katilmamasidir yalnizca. Dil icin yeni bir sey ifade etmenin son derece zor olmasiyla kosulu ile Stirner bu durumu hazmetmemiz gerektigini soyler. Bebek buyudukce kendi algisiyla dunyayi biricik olarak ifadelendirmeye baslar. Bu da onu essiz, orneksiz ve sadece kendi olmasi ile sonuclandiracaktir. Artik Biricik, nasil ki annesinin oyun oynarken arkadaslarinin arasindan zorla almasina direniyorsa onu cerceveleyen baskalarinin dunyasina da karsi cikmaya baslayacaktir.

Bu yaziya ilk yorumu yazin

Devamini oku...