T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36078] 04-13 Kasım 2009 Kafkasya Bölgesi Haber Özetleri

İmarat Kavkaz; Amir İslam ve Beraberinde 8 Mücahid Şehid (İnsh'Allah) Edildi.
Shamilonline'nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, İmarat Kavkaz Silahlı Kuvvetler Güneybatı sektörü, 13.Kasım da Çeçenya'nın Shalazhi bölgesinde mürtedlerin yaptığı helikopterli saldırıda aralarında Amir İslam Uspahadzhiev'in de bulunduğu 9 Mücahidin Şehadetini doğruladı.
 
 

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İşgalci Medya: Doku Umarov Şehid Edildi
Shamilonline'nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Mürtedlerin yandaş medyası, Kafirov Kadirov'un, 13.Kasım (dün) Çeçenya'nın Shalazhi bölgesinde ormanlık alandaki Mücahid üslerine yapılan helikopterli operasyonlarda, İmarat Kavkaz Emiri Doku Umarov'un da Şehid edildiğini iddia etti.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İşgalci Medya: Çeçenya'da Son 10 Günde 30 Mücahid Şehid Edildi

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre, mürted başı kukla Kadirovsky işgalcilerin ve kendi yandaş medyasına son 10 günde, Çeçenya'nın Argun,Achkhoi-Martan,Hoshi-Yurt,Mahkety ve Shalazhi, yerleşim birimlerinde İmarat Kavkaz Mücahidlerine ağır kayıplar verdirdiğini ve en az 10 ile 30 arasında Mücahidi Şehid ettiğini duyurdu.

 

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Mürted Medya: Çeçenya, Shali'de 4 Mücahid Şehid Edildi, 1 Yaralı Var

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından aldığı verilere göre, mürted kukla Kadirovsky 11.Kasım Çarşamba günü Çeçenya'nın Shali bölgesinde, Mücahidlere karşı bizzat kendinin de katıldığı bir operasyon yapıldığını iddia etti. Kafirov'un yerel işbirlikçi medyası, mürtedlerin başı kukla Kadirovsky'nin absürd beyanlarını yayınladı ve 4 Mücahidin şehid edildiğini, operasyon sırasında Arap kökenli Mücahid Yasir'in yaralandığı iddia edildi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Çeçenya: Şehid (İnsh'Allah) Mücahid Hassan Ozdamirov Yakınları Konuştu.

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Çeçenya, Argun, Belgatoy yerleşim yerinde mürted güvenlik timlerinin bir operasyonu neticesinde mukavemet göstererek şehid (İnsh'Allah) olduğu iddia edilen mücahid Hassan Ozdamirov'un yakın akrabaları ve ailesi, Mürtedlerin yandaş medyasında çıkan, "7.Kasım günü bir operasyonda öldürüldü" haberleri yalanladı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İslami üniversitelerin öğrencilerine

Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah'a aittir; salât ve selam, Peygamberimiz Muhammed(s.a.v.)'e, ailesine ve ashabına olsun!

İslam Üniversitelerinin öğrencilerine, Cihada çıkmalarına yönelik olarak, defalarca tekrarlanan ve başarısız olan çağrılardan sonra ilim talebelerine açık bir mektup yazmaya karar verdik.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Dağıstan Karabudakhkent Bölgesinde Gazprom'un Transgaz Boru Hattında Patlama

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Dağıstan sektörü haber kaynaklarından aldığı habere göre, Dağıstan'nın Gazprom'un Transgaz-Shamilkale doğalgaz boru hattı üzerinde, Karabudakhkent Bölgesindeki, Mozdok-Gazimagomed doğalgaz boru hattı kemerinde, 11.Kasım günü, yerel saat ile 21:00 de ve 22:05 te 2 ayrı patlama oldu. Karabudakhkent Bölgesi, Uytash yerleşim birimi civarında olan 2 patlama neticesi, Dağıstan'nın başşehri , Shamilkale'de 545.000 kişi ve Thalgo köyünde en az 1000 kişi doğal gaz sıkıntısı yaşadı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Dağıstan, Khasvyurt ta 1 Mürted Polis Öldürüldü

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Dağıstan sektörü haber kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Dağıstan'ın Khasavyurt gölgesinde, 11. Kasım günü yerel saat ile 21:30 civarı bir trafik polis karakoluna saldırı düzenlendi. İlk gelen habere göre bir kaç mürted polis memurunun yaralandığı ve bir mürted polisin hastaneye kaldırılırken öldüğü bildirildi.

 

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

KBK Sektöründe 2 Mürted Polis Yaralandı

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz, Kabardey-Balkarya-Karaçay sektörü haber kaynaklarından edindiği verilere göre, Karaçay-Çerkessk, Karachayevsky yerleşim alanında 10 Kasım günü yerel saat ile 22:05 sıraları otoyol devriyesi ve kontrol görevi yapan yerel mürted trafik polislerinin aracına bir saldırı yapıldı.

 

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Kadirov'un Kahpe Planı

Çeçenistan'ın Rusya işbirlikçisi devlet başkanı Kadirov'un Türkiye'deki Çeçen mücahitlerden sonra, bu defa Çeçen davasına duyarlı kimi sivil toplum kuruluşlarının liderleri için suikast emri verdi Çeçenistan'ın Rusya işbirlikçisi devlet başkanı Kadirov'un Türkiye'deki Çeçen mücahitlerden sonra, bu defa Çeçen davasına duyarlı kimi sivil toplum kuruluşlarının liderleri için suikast emri verdiği iddia edildi. Bilindiği gibi, başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerindeki Çeçen muhaliflere Kadirov'un emri ile Rus ve Çeçen istihbarat elemanları tarafından suikastlar düzenlenmiş ve bazı olayların failleri de yakalanmıştı.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Afganistan İslam Emirliği; Nuristan Vilayetine Taliban Mücahidleri Hakim (Video)

Shamilonline'nin Afganistan İslam Emirliği haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre; Pakistan sınırına yakın bölge olan Afganistan'ın Nuristan vilayetine Afganistan İslam Emirliği,Taliban mücahidleri tamamı ile hakim durumda ve otoritesini hissettiriyor.

İslam Emirliği haber kaynaklarının, bölgeden verdiği haberlerine göre, yerel makamlar,okullara Taliban'nın kendi memurlarını atadığını bildirdi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

KBK Sektöründe Çatışmalar; 4 Mücahid Şehid (İnsh'Allah) Oldu.

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz, Kabardey-Balkar-Karaçay sektörü haber kaynağı "İslamdin" web sitesinden edindiği bilgilere göre; Karaçay, Karachaevsky yerleşim bölgesi, İndysh köyü (Hudesskogo vadisi) civarında, 8.Kasım günü, Ruslan Khubiev komutasındaki mücahidler ile yerel işbirlikçi mürted kuvvetleri arasında şiddetli çatışma yaşandı ve 4 mücahidin şehid (İnsh'Allah) edildiği bildirildi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Çeçenya: Tangi-Chu da Mücahidler 10 Saat Mücadele Verdi.

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektöründen aldığı bilgilere göre, Çeçenya'nın Urus-Martan bölgesi Tangi-Chu yakınlarında dün (8.Kasım Pazar günü ) yerel saat ile 18:00 sıraları, 3 mücahid, yerel işbirlikçi ve mürtedlerden oluşan güvenlik timleriyle çatışmaya girdiler. Kukla Kadirovsky mürtedleri her ne kadar yoğun havan atışı ve takviye gelen zırhlı araçlarıyla 3 mücahidi zorlasada, yaklaşık 10 saat süren zorlu çatışmada mücahidler üstün bir mukavemet gösterdiler.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Çeçenya:Azerbaycan Güreş Şampiyonu Çeçen Ölü Olarak Bulundu

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgilere göre; Çeçenya'nın başşehri Caharkale'de 5.Kasım günü "ölüm mangaları" mürted çeteleri tarafından kaçırıldığı şüphelenilen "Azerbaycan serbest güreş şampiyonu 21 yaşındaki Arthur Duzgaev" Çeçenya'nın başşehri Caharkale'de vücuduna işkence yapılmış, (bıçak kesikleri ve yanık izleri var) vücudu parçalanmış şekilde ölü olarak bulundu.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Çeçenya, Shali ve Kurchaloi Sektörü Komutanı Amir Hassan Ozdamirov Şehid (İns'Allah) Oldu.

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Çeçenya sektörü haber kaynaklarından aldığı verilere göre, İmarat Kavkaz Silahlı kuvvetler Çeçenya, Shali ve Kurchaloi sektörü mücahitlerinin komutanı Amir Hassan Ozdamirov (Herat çağrı rumuzlu) şehid (İnsh'Allah) oldu. İşgalcilerin ve yerel işbirlikçi kukla yönetimin yandaş haber medyası bu haberi Çeçenya kukla yönetiminin zaferi olarak duyurdu ve mürtedlere kan kusturan bu cesur mücahid, Shali ve Kurchaloi sektörü mücahitlerinin komutanı Amir Hassan Ozdamirov şehid olması ile ilgili yandaş medyalarında absürd istatistiklere yer verdiler ve bir yığın alakasız suçlar isnat ettiler.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Dağıstan, Shamilkale (eski Mahachkale) Restoran-Kafe de Patlama

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz Dağıstan sektörü haber kaynaklarından edindiği bilgiye göre dün (7.Kasım.Cumartesi) Dağıstan'ın başşehri Shamilkale (eski Mahachkale) de yerel saat ile 14:00 sıraları bir restoran-kafe de patlama meydana geldi.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Fotomuhabirin Gözünden Rus-Çeçen Savaşı Bu Akşam TRT-Türk Ekranında

"Ve Zaman Durdu" isimli program 6 Kasım 2009 Cuma akşamı saat 22.50'de ve 7 Kasım 2009 Cumartesi günü sabah saat 04.50′de TRT-Türk'de yayınlanacak.

Amerikalı savaş muhabiri Stanley Greene, Dağlık Karabağ'da görev yaparken Çeçenya'da büyük bir savaşın patlak vereceği haberleri üzerine bölgeye gelir. Greene'e göre o yıllarda Grozni'de yaşayan 30 bin Rus, yine Ruslar tarafından öldürülür. Çeçen savaşçılar ise sürekli hareket halindedir.  1995'te Rusya, Çeçenlerin parlamento binasını bombalar. Rusya tarafından açıklanan resmi rakamlarda ölü sayısı 134 olarak gösterilir. Ancak Stanley Greene'e göre orada, sadece ekmek ve haber alabilme peşindeki yaklaşık 1000 kişi hayatını kaybetti

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

İnguşetya , Karabulak Bölgesinde Bir Rus-Kazak Vatandaşı Öldürüldü

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz İnguşetya sektörü haber kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İnguşetya Karabulak bölgesi Ordzhonikidzevskaya yerleşim biriminde, 5 Kasım akşamı Rus-Kazak vatandaşı  Alex Samborskiy öldürülmüş olarak bulundu.

 

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Afganistan'ın Helmand Eyaletinin Nad-e'Ali bölgesinde 5 İngiliz Askeri Öldürüldü (Video)

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz haber kaynaklarından edindiği verilere göre,Afganistan'ın Helmand Eyaletinin Nad-e'Ali bölgesinde bir Afgan polisi açtığı ateşle 5 İngiliz askerini öldürürdü. Haberin kaynağı, Afganistan'ın Helmand Eyaletinin Nad-e'Ali bölgesi Shin Kalay köyündeki kontrol noktasında 3.Kasım günü yerel saat ile 14:00 sıraları devriye görevinden döndüler ve kontrol noktasında dinlenmek üzere mola verdiler.

haberin devamı... www.shamilonline.org

****

Afganistan, Kunduz Yakınlarında 100 den Fazla İşgalci Öldürüldü ( Video )

Shamilonline'nin İmarat Kavkaz mücahidlerin haber kaynağı Kavkaz Center den edindiği verilere göre, Afganistan'nın Kunduz kasabası yakınlarında son 3 günde (2-5 Kasım) Afganistan İslam Emirliği mücahidleri 100 den fazla yerel işbirlikçi mürted ve Nato askerini öldürdü, 15 civarında zırhlı savaş aracını tahrip etti.

 

haberin devamı... www.shamilonline.org

****


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.