T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36793] Ergenekoncu gazete ile Ergenekoncu Paşa birbirine girdi!

Ergenekoncu gazete ile Ergenekoncu Paşa birbirine girdi!
 
Ergenekon Silahlı Terör Örgütü davasında, cinayet, darbe, kaos oluşturma suçlarından yargılanan zanlıları destekleyen bir yayın politikası güden Milliyet gazetesi ile Ergenekon sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon ‘Dolmabahçe’ yüzünden birbirine girdi.
 
Dün Milliyet gazetesinde yayınlanan “İftira davasında sürpriz talep” başlığıyla verilen habere tepki gösteren Tolon, avukatı aracılığıyla Milliyet’e yüklendi. Milliyet’i “Müvekkilinin kişilik haklarını şeref ve haysiyetini rencide etmekle” suçlayan Tolon’un avukatı İlkay Sezer şu açıklamayı yaptı:

“23.12.2009 tarihli MİLLİYET Gazetesi’nin birinci sahifesinde “İFTİRADAVASINDA SÜPRİZ TALEP” üst başlığı ile yayınlanan ve 17. sahifesinde“DOLMABAHÇE SIRRINI, BU TALEP ÇÖZECEK Mİ?” alt başlıkları ile devameden haberde, müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’un kişilik haklarını, şeref ve haysiyetini rencide eden gerçekdışı beyanlara yer verilmiştir. Şöyle ki;Öncelikle, şu hususu önemle belirtmek isteriz ki, habere konu belgeler, müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’a ait konutlarda yapılan aramalar sırasında elde edilmemiştir. Söz konusu belgeler, daha önce çeşitli basın organlarında da yer aldığı üzere, müvekkilimizin oğlunun şahsi konutunda,yokluğunda, kapısı çilingir marifetiyle açtırılarak yapılan hukuka aykırı arama neticesinde elde edildiği ileri sürülen düzmece bir CD’nin içerisinde yer almaktadır.Düzmece CD ve içerisinde yer alan bilgiler, müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’a ilk kez Emniyet’teki ifadesi sırasında sorulmuş, ancak müvekkilimiz tüm aşamalarda vermiş olduğu ifadelerinde “Bu CD’nin ve içerisinde yer alan bilgilerin, kesinlikle kendisine ait olmadığını” açıkça beyan ederek, iftira niteliğindeki, bu çirkin iddiayı şiddetle reddetmiştir.Müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit TOLON, tüm ifadelerinde açıkçada belirttiği üzere, yaklaşık 50 yıldır yakınen tanıdığı Emekli Orgeneral Yaşar BÜYÜKANIT ve aile bireyleri ile ilgili hiçbir zaman ve hiçbir şekilde kayıt yapmamış,herhangi bilgi de toplamamıştır. Müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon ile ilgili İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, delillerin henüz değerlendirilmediği göz önünde bulundurulduğunda, hukuka aykırı olarak elde edilen düzmece delillerle,müvekkilimiz arasında irtibat kurulması, Anayasa ve Avrupa İnsan HaklarıSözleşmesi ile güvence altına alınan “Masumiyet İlkesine” açıkça aykırılık teşkil etmektedir .

Yaşamını, Cumhuriyetin temel nitelikleri ile Atatürk İlke ve Devrimlerine sadık kalarak, ülkesine ve milletine hizmet etmeye adamış, tüm yaşantısı boyunca hukukave kanunlara harfiyen riayet etmiş, TSK’nde pek çok önemli görev üstlenmiş şereflibir subay olan, müvekkilimiz Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit TOLON’un, Yüce Türk Adaleti’nce suçsuzluğunun kanıtlanacağına dair inancımızın tam olduğunu belirtir,hakkında yapılan gerçekdışı ve taraflı yayınların, sağduyulu halkımızca en doğrubiçimde takdir edilmesini temenni ederiz. 23.12.2009Bu açıklamaları, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

MİLLİYET’TEKİ HABER’DE TOLON
Ergenekon davasından yargılanan Tolon’u ve Ergenekoncuları savunan Milliyet’i birbirine düşüren haber şöyle verilmişti: 

“Fikri Sağlar’ın “Dolmabahçe’de Büyükanıt’a dosya verildi mi?” başlıklı yazısıyla ilgili tazminat kararını bozan Yargıtay 4. Daire, davalıların, emekli Orgeneral Tolon’un evinde davacılar hakkında bazı kanıtların elde edildiğini iddia ettiklerini belirtti ve bu kanıtların İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden istenerek incelenmesini talep etti

Yargıtay’ın, eski bakanlardan gazeteci Fikri Sağlar ile Birgün gazetesinin, “Dolmabahçe’de Büyükanıt’a dosya verildi mi?” başlıklı yazıdan dolayı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt’a 17 bin TL manevi tazminat ödemesine yönelik bozma kararından sürpriz bir gelişme çıktı. 
Kararda, davalıların Ergenekon davası sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un evinde yapılan arama sırasında davacılar hakkında da bazı kanıtların elde edildiğini iddia ettikleri belirtilerek, bu kanıtların İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden istenerek incelenmesinin talep edildiği anlaşıldı. 

Sağlar, Erdoğan ve Büyükanıt’ın Dolmabahçe’de yaptığı görüşmeye ilişkin 15 Mayıs 2008 tarihli Birgün gazetesinde “Dolmabahçe’de Büyükanıt’a dosya verildi mi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıda özetle, “Büyükanıt’a Başbakan tarafından Dolmabahçe Sarayı’nda, Filiz Büyükanıt’ın yaptığı harcamaları gösteren bir dosya verildiği, dosyanın içeriğinin ürkütücü olduğu” iddiası dile getirildi. 

Yazı üzerine Büyükanıt çifti, Sağlar ve gazete aleyhine 100 bin TL’lik dava açtı. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin Sağlar’ın 17 bin TL tazminat ödemesi şeklindeki kararı ise temyizde bozuldu.
Dosyanın gönderildiği Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin “basın özgürlüğü” gerekçesiyle bu kararı bozduğu kamuoyuna yansırken, Sağlar’ın mahkeme aşamasında dile getirdiği iddiaların da araştırılmasına hükmettiği anlaşıldı. Sağlar, Tolon’un evinde ele geçen belgeler arasında, davacılar hakkında da bazı kanıtlar elde edildiğini öne sürmüş ve incelenmesini talep etmişti.

Hüküm böyle kurulmalı
Bozma kararında şöyle denildi: “... Başka bir soruşturma (Ergenekon) nedeniyle dava dışı Hurşit Tolon’un evinde yapılan aramada davacılar hakkında da bazı kanıtların elde edildiği ileri sürülmüştür. Davalıların savunmalarını kanıtlamak amacıyla, ancak kanıtların sunulması aşamasından sonra ortaya çıkmış olan bu kanıtlara da dayanma hakkı bulunduğu benimsenerek, o kanıtlar dosyaya alınmalı ve bütün kanıtlar birlikte değerlendirilerek bir karar verilmelidir.”

Bu karar üzerine Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı yeniden ele alacak ve kanıtların istenip istenmeyeceğine karar verecek.

Hurşit Tolon’daki belgeler
2. Ergenekon iddianamesinde Yaşar Büyükanıt’la ilgili belge ve bilgiler konusunda şu bölüm yer alıyor: “Şüpheli Mehmet Şener Eruygur’un genel başkanlığını yaptığı ADD Genel Merkezi binasında Genel Başkan odasında ele geçirilen 5 no’lu CD içerisinde ‘Org. Büyükanıt’ isimli klasör içerisinde 5 adet klasör, 1 adet pdf dosyası, 2 adet word dosyası olduğu görülmüştür. Yine aynı bilgi ve belgelerin şüpheli Ahmet Hurşit Tolon’un Ankara ili Çankaya ilçesi Yukarı Bahçelievler Mahallesi Kazakistan Caddesi No: 163 / 34 adresinde ele geçirilen ELBA marka, ALI0043 seri numaralı CD içerisinde de olduğu tespit edilmiştir.” Büyükanıt’la ilgili bu belge ve bilgiler iddianamenin eklerinde de yer aldı.




2009-12-24 20:26:44
Isimler ve kisilere dikkat
"Mehmet" Şener Eruygur, "Mehmet" Hursit Tolon, "Mehmet" yasar Buyukanit, Bunlarin ismi neden hep Mehmet, kafasini yoran varmi buna.. ? Acaba Ilker basbugun ismidemi Mehmey Ilker Basbug mudur ? Orgeneraligi Hakedenler ve Binbasilig hakedenler,, Assubayligi hakedenlere bakiniz...


--
Dr. Tarık Ziya

Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon

Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcısı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.