T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36799] Medvedev'e Orduyu Yurt dışında Kullanma Yetkisi


Medvedev’e Orduyu Yurt dışında Kullanma Yetkisi
 
Rusya senatörleri, Rusya Devlet Başkanına yurtdışında operasyonlarda silahlı kuvvetleri kullanma yetkisi verdi..
Rusya Federasyonu Parlamentosu üst kanadı Federal Konsey (Senato) dünkü oturumda, Rusya Federasyonu Devlet Başkanına Rusya silahlı birliklerinin yurtdışında Rusya'nın imzaladığı uluslararası anlaşmalar ve uluslararası hukuk prensipleri çerçevesinde yurt dışında kullanma yetkisi tanıdı.
Senatörlere göre yapılan yeni düzenleme, Rusya Devlet Başkanına. Rusya Federasyonu'nun dostu ve müttefiki olan ülkeler ile Rusya toprakları dışında yaşayan Rusya Vatandaşlarını koruma hakkı verecek.
Hatırlanacağı üzere,daha önceleri de Rusya Federasyonu Devlet Başkanına dış istihbarata bakan SVR, haberleşmeyi izleyen FAPSI ve askeri istihbarat servisi GRU’yu görevlendirme yetkisi vermişti. Rus Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı, tam adı Ana İstihbarat Direktörlüğü olan GRU kapalı bir kutu Uzmanlar, GRU'nun Rusya'nın yurtdışında en çok ajana sahip servis olduğunu belirtiyor . GRU’nun ajan sayısı, görevi dış istihbarat olan SVR ajan sayısını birkaç misli geçiyor. GRU ajanları dünyanın dört köşesinde Rusya adına çeşitli faaliyetlerde bulunuyor, bilgi topluyor ve zaman zaman da ölümcül girişimlerde bulunabiliyorlar
Rusya devlet başkanına gizli servisler Ana Askeri İstihbarat servisi (GRU)ve Dış İstihbarat Servisi (SVR) üzerinden yurtdışında operasyon yapma yetkisi verilmişti. (KAFKASEVİ)

http://www.kafkasevi.com/index.php/news/detail/4221


Yeni Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.