T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36911] Bilmeyenler için yeniden: Ergenekon Kronolojisi

Ergenekon Kronolojisi


İşte Ergenekon soruşturmasının başından beri gün gün yaşananlar, gözaltılar ve tutuklamalar...

2 Mart 2001 - Gazeteci Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan, İstanbul Organize Şube Müdürlüğü’nün otomobil kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alındı. Güney ve Oğuztan'ın evi ve işyerlerinde yapılan incelemeler sonucu Ergenekon örgütlenmesiyle ilgili 6 çuval doküman bulundu. Organize Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ın sorguladığı Tuncay Güney, Ergenekon hakkında detaylı bilgi verdi.

12 Aralık 2003 - Adil Serdar Saçan, 2003'te Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinden ayrıldıktan sonra işadamı Şevki Duyu'nun Gaziosmanpaşa'daki 'Duyu-San' adlı fabrikasında bomba yapımında kullanılan çok miktarda malzeme bulunduğu ihbarı yapıldı. 12 Aralık 2003'te Terörle Mücadele ekiplerinin fabrikaya yaptığı baskında Duyu-San şirketinin yanındaki Karadeniz Ekmek Fırını'nın altında çok sayıda resmi belge ile beraber İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü arşivlerinde olması gereken Tuncay Güney'in mülakat kasetleri ve Güney'in Ergenekon hakkındaki belgelerinden oluşan 6 çuvallık arşivi bulundu.

17 Mayıs 2006 - Danıştay 2. dairesine Alparslan Arslan adlı saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda, Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin öldü, aralarında daire başkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üye daha yaralandı. Alparslan Arslan saldırıyı gerçekleştirdikten hemen sonra yakalandı ve sorgusunda saldırıyı Danıştay'ın başörtüsü kararı nedeniyle gerçekleştirdiğini söyledi. Arslan’ın üzerinden Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği üyelik kartı çıktı. Yetkililerin ilk açıklamaları suikastın bir örgüt işi olduğu yönünde geldi. Olaydan iki gün sonra dönemin başbakan yardımcısı Abdullah Gül Alparslan Aslan'ı yönlendiren çetenin elebaşısının 12 Eylül öncesi yüzbaşı iken ordudan atılan ve ekip içinde "Albay Muzaffer" diye tanınan Muzaffer Tekin olduğunu açıkladı
 
20 Mayıs 2006 - Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan saldırının azmettiricisi ve çete lideri olarak aranan eski TSK mensubu yüzbaşı Muzaffer Tekin, İstanbul Kadıköy'de yakalandı. 12 Eylül öncesi ordudan atıldığı ve bıçakla intihara teşebbüs ettiği belirtilen eski yüzbaşı Muzaffer Tekin, yaralı olarak götüldüğü Acıbadem Hastanesi’nde gözaltına alındı. Daha sonra serbest bırakıldı.
 
27 Eylül 2006 - Kokain satmak ve 20 adamıyla çete kurmak suçundan 2006 yılında tutuklanarak Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gönderilen Engin Bağbars 27 Eylül 2006 ve daha sonrasında polis, savcılık ve mahkemeye verdiği ifadesinde Ergenekon ile ilgili bilgiler verdi. Bağbars, Hrant Dink suikastı dosyasına da giren ifadelerinde Danıştay saldırısı, rahip Andrea Santoro cinayeti, darbe planları, TÜSİAD üyelerine suikast planı kuran bir çeteden söz etti.
 
12 Haziran 2007 - 2007 Haziran'ında Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nın 156 no’lu hattını gizli numaradan arayan bir kişi Ümraniye Çakmak Mahallesi Muhtarlığı karşısındaki tek katlı binanın çatısında el bombası ve C-4 patlayıcı madde bulunduğunu, bu maddeyi Mehmet Demirtaş’ın sakladığı, patlayıcıları bir astsubayın temin ettiğini ihbar etti. İhbar önce İstanbul Jandarma Komutanlığı’na, ardından da İl Emniyet Müdürlüğü’ne iletildi. Emniyet, ihbarda verilen adresi 12 Haziran 2007’de tespit etti. Aynı gün Ümraniye 2. Sulh Ceza Mahkemesinden arama kararı alınıp gecekonduya gidildi. Düzenlenen operasyonda savunma ve taaruz tipi 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyeleri bulundu. Bu ihbarla “Ergenekon Soruşturması” başlatıldı.
 
15 Haziran 2007 – Eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve emekli astsubay Mahmut Öztürk gözaltına alındı.
 
16 Haziran 2007 – Ümraniye’deki gecekondu sahibi Mehmet Demirtaş ve evde daha önceden kiracı olarak oturduğu anlaşılan yeğeni Ali Yiğit'in ifadeleri üzerine el bombalarının eski astsubay Oktay Yıldırım'a ait olduğu anlaşılınca Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş ve Ali Yiğit tutuklandı. Daha sonra bombaların Mayıs 2006'da Cumhuriyet'e atılanla aynı seride olduğu anlaşıldı.
 
19 Haziran 2007 – Eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve emekli astsubay Mahmut Öztürk tutuklandı.
 
20 Haziran 2007 – Emekli binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk gözaltına alındı.
 
21 Haziran 2007 – Kendisini esnaf ve işadamı olarak tanıtan Muzaffer Şenocak gözaltına alındı.
 
22 Haziran 2007 – Eski polis memuru Aydın Yüksek ve Muzaffer Tekin`in askeri liseden arkadaşı eski asker Rafet Arslan gözaltına alındı.
 
23 Haziran 2007 – Eski TSK personeli Gazi Güder ve gazeteci Ayşe Asuman Özdemir gözaltına alındı.
 
25 Haziran 2007 –Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi ve Kuvayi Milliye Derneği’nin kurucularından muhasebeci İsmail Eksik gözaltına alındı, eski polis memuru Aydın Yüksek ve Muzaffer Şenocak ise tutuklandı.
 
26 Haziran 2007 - Şüphelilerden Muzaffer Tekin’in, evinde bulunan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ni Fikret Emek‘ten aldığını söylemesinin üzerine emekli binbaşı Fikret Emek 25 Haziran günü Eskişehir’de gözaltına alındı. Fikret Emek'in evinde 11 kilogram C-3 tipi plastik patlayıcı ve suikast silahı Kanas dürbünlü tüfek, 10 adet el bombası bulundu. Emek'ten ele geçirilen el bombalarından birisinin seri numarası, Cumhuriyet gazetesine 5 ve 11 Mayıs 2006’da atılan el bombalarının numarasıyla birebir örtüşüyordu.
 
27 Haziran 2007 acikistihbarat.com adlı internet sitesinin sahibi emekli tümgeneral İhsan Gürcihan’ın oğlu Halil Behiç Gürcihan gözaltına alındı.
 
29 Haziran 2007 – Eskişehir’de ele geçirilen cephaneli evin sahibi emekli binbaşı  Fikret Emek, getirildiği İstanbul’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
3 Temmuz 2007 – Eski asker Gazi Güder tutuklandı.
 
18 Temmuz 2007 –SESAR araştırma şirketinin sahibi İsmail Yıldız, Kuvva-i Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, Kuvva-i Milliye Derneği üyesi Fuat Ermiş ve Tuğrul Derme gözaltına alındı.
 
21 Temmuz 2007 – SESAR araştırma şirketinin sahibi İsmail Yıldız, Kuvva-i Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, Kuvva-i Milliye Derneği üyesi Fuat Ermiş tutuklandı.
 
27 Temmuz 2007 – Emekli özel harekatçı polis memurları Kemal Şahin ve Mehmet Murat Yücel ile polislikten ayrılan eski özel harekatçı Ferudun Refik Nuhoğlu, gazeteci Hayrullah Mahmud Özgür ve Milli Görüş, merkez sağ partiler aleyhtarı ve antisemitik kitaplarla tanınan yazar Ergün Poyraz gözaltına alındı.
 
30 Temmuz 2007 – Yazar Ergün Poyraz tutuklandı.
 
22 Ağustos 2007 – Adı daha önce Akın Birdal suikastine karışan ve Türk İntikam Tugayı örgütünün lideri Semih Tufan Gülaltay’ın ortağı, eski milli güreşçi Mete Yalazangil gözaltına alındı.
 
23 Ağustos 2007 – Ergenekon sanıklarından eski asker Mahmut Öztürk’le iş ortaklığı yapan Zeki Yurdakul Çağman, esnaf Tuncay Hacıbektaşoğlu ve eski Çeçen asker Saipir Debzlelvidze gözaltına alındı.
 
26 Ağustos 2007 – Eski milli sporcu Mete Yalazangil tutuklandı.
 
6 Eylül 2007 – Gazeteci Ayşe Asuman Özdemir tutuklandı.
 
3 Temmuz 2007 - ''Girdap'' adı verilen operasyon kapsamında, ismi tetikçi Alparslan Arslan’ın üzerinde bulunan kimlik kartı nedeniyle Danıştay saldırında da gündeme gelen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGB) Genel Başkanı Taner Ünal, dernek yöneticileri Ahmet C, Vehbi Ş, Salih Zeki B, Yasin A, Levent B, Mesut S, Ahmet K. ile Halit B, Savaş K, İlhami D, Ahmet Y, Mehmet D, Mehmet B, Osman A, Mehmet Ali D, Mehmet E, Hüseyin T adlı kişiler, gözaltına alındı.
 
22 Ocak 2008 – Kamuoyunda JİTEM’in kurucusu olarak bilinen Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, Emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, gazeteci Güler Kömürcü, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük`ün şoförü Emin Caner Yiğit, Kuvva-i Milliye Derneği’nin başkan yardımcısı Hüseyin Görüm ve yardımcısı Kahraman Şahin, Hüseyin Görüm’ün kardeşleri Yusuf ve Raif Görüm, Kuvva-i MilliyeDerneği Pendik Şube Başkanı Hüseyin Gazi Oğuz, Kuvva-i Milliye Derneği Adana Şube Başkanı Yaşar Arslanköylü, Kuvva-i Milliye Derneği Mersin temsilcisi Tanju Okan, eski Uzman Çavuş Muhammet Yüce, yazar Ümit Oğuztan, mafya liderleri Sami Hoştan ve Ali Yasak, Büyük Hukukçular Birliği Başkanı avukat Kemal Kerinçsiz, avukat Fuat Turgut, özel güvenlik görevlisi Satılmış Balkaş, esnaf Asım Demir, İstanbul Adliyesi’nde görevli zabıt katibi Atilla Aksu, emlakçı Oğuz Alpaslan Abdulkadir, Erkut Ersoy, Erol Ölmez, Erdal İrten ve Murat Özkan gözaltına alındı.
 
23 Ocak 2008 – Kamuoyunda Scientology Tarikatı üyesi olarak tanınan, Kuvva-i Milliye Derneği üyesi İhsan Göktaş gözaltına alındı.
 
24 Ocak 2008 – Kuvva-i Milliye Derneği üyesi bilgisayar ve web tasarımı uzmanı Recep Gökhan Sipahioğlu gözaltına alındı.
 
25 Ocak 2008 – Emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, Kuvva-i Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Görüm'ün yardımcısı Kahraman Şahin, Erol Ölmez, eski Uzman Çavuş Muhammet Yüce ve Erkut Ersoy tutuklandı.
 
26 Ocak 2008 – Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, mafya lideri Sami Hoştan, Kuvva-i Milliye Derneği’nin başkan yardımcısı Hüseyin Görüm, Kuvva-i MilliyeDerneği Pendik Şube Başkanı Hüseyin Gazi Oğuz, avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve emlakçı Oğuz Alpaslan Abdulkadir tutuklandı. Kuvva-i Milliye Derneği üyesi Abdullah Arapoğuları gözaltına alındı.
 
29 Ocak 2008 – Kuvva-i Milliye Derneği üyesi Abdullah Arapoğulları tutuklandı.
 
3 Şubat 2008 – Tetikçi Vatan Bölükbaşoğlu gözaltına alındı.
 
6 Şubat 2008 – Yazar Ümit Oğuztan tutuklandı.
 
7 Şubat 2008 – Vatan Bölükbaşoğlu tutuklandı.
 
21 Şubat 2008 – İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’in şoförü ve koruması Mahir Çayan Güngör, Doğu Perinçek’in makam şoförü Aydın Gergin ve İşçi Partisi Genel Merkez çalışanı Yusuf Tunçer gözaltına alındı.
 
22 Şubat 2008 – Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emin Gürses, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Enstitüsü’nde görevli Doç. Dr. Habip Ümit Sayın, emekli başçavuş Orhan Tunç, Milli Güç Platformu Sözcüsü ve Noel Baba Barış Konseyi Derneği Başkanı Muammer Karabulut, “sosyete kuyumcusu” olarak bilinen kuyumcu Hayrettin Ertekin, Coşkun Çalık ve gazeteci Vedat Yenerer gözaltına alındı.
 
25 Şubat 2008 – PKK itirafçısı Abdulmuttalip Tonçer, gözaltına alındı.
 
26 Şubat 2008 – Doç. Dr. Emin Gürses, Doç. Dr. Habip Ümit Sayın, emekli başçavuş Orhan Tunç, Noel Baba Vakfı Başkanı Muammer Karabulut, kuyumcu Hayrettin Ertekin ve gazeteci Vedat Yenerer tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Ayhan Çelik gözaltına alındı.
 
6 Mart 2008 – PKK itirafçısı Abdulmuttalip Tonçer tutuklandı.
 
11 Mart 2008 – Cinayet hükümlüsü Selim Akkurt tutuklandı.
 
21 Mart 2008 – İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, İP Genel Başkan Yardımcısı ve gazeteci Ferid İlsever, İP yöneticisi ve gazeteci Mehmet Adnan Akfırat, Doğu Perinçek’in şoförü ve koruması Yusuf Beşirik, İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve yazarı İlhan Selçuk, USİAD yönetim kurulu üyesi işadamı İbrahim Benli ve İP yöneticisi ve Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk gözaltanı alındı.
 
24 Mart 2008 – İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İP Genel Başkan Yardımcısı Ferid İlsever, İP yöneticisi Mehmet Adnan Akfırat ve Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk tutuklandı.
 
25 Mart 2008 – İP Genel Sekreteri avukat Nusret Senem, İP Basın Bürosu Başkanı, gazeteci ve avukat Hikmet Çiçek ve Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi ve İP İzmir Ulusal Strateji Merkezi üyesi Hayati Özcan gözaltına alındı.
29 Mart 2008 – İP Genel Sekreteri avukat Nusret Senem, İP Basın Bürosu Başkanı, gazeteci ve avukat Hikmet Çiçek ve Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi ve İP İzmir Ulusal Strateji Merkezi üyesi Hayati Özcan tutuklandı.
 
13 Nisan 2008 – VKGB eski üyesi, Kuvva-i Milliye Derneği Mersin kurucusu Ali Kutlu gözaltına alındı.
 
16 Nisan 2008 - VKGB eski üyesi, Kuvva-i Milliye Derneği Mersin kurucusu Ali Kutlu tutuklandı.
 
3 Haziran 2008 - acikistihbarat.com adlı internet sitesinin sahibi Emekli Tümgeneral İhsan Gürcihan’ın oğlu Halil Behiç Gürcihan gözaltına alındı.
 
7 Haziran 2008 acikistihbarat.com adlı internet sitesinin sahibi Halil Behiç Gürcihan tutuklandı.
 
16 Haziran 2008 – Kuvayı Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Murat Çağlar gözaltına alındı.
 
18 Haziran 2008 – Kuvva-i Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Murat Çağlar tutuklandı.
 
1 Temmuz 2008 – Eski Jandarma Genel Komutanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Emekli Orgeneral Mehmet Şener Eruygur, eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, Emekli Tuğamiral İlker Güven, Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ali Balbay, Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Mehmet Büyükçelebi, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aydın Aygün, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Birol Başaran, Barbaros Hayrettin Altıntaş, Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Adnan Türkan, İşçi Partisi Öncü Genlik Kolları İstanbul İl Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunan ve JİTEM için çalıştığı iddia edilen Osman Gürbüz, daha önce PKK’lı olmaktan gözaltına alınan yayınevi sahibi Durmuş Ali Özoğlu, İbrahim Özcan, Kemal Aydın, Neriman Aydın, Hamza Demir, Ercüment Ovalı, Muhammet Murat Avar, Siyami Yalçın ve yazar Erol Mütercimler gözaltına alındı.
 
3 Temmuz 2008 – Barbaros Hayrettin Altıntaş tutuklandı.
 
4 Temmuz 2008 – Emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aydın Aygün, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Birol Başaran, Hatice Bahtiyar  ve İbrahim Özcan tutuklandı.
 
5 Temmuz 2008 – Eski Jandarma Genel Komutanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Emekli Orgeneral Mehmet Şener Eruygur, eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, daha önce PKK’lı olmaktan gözaltına alınan yayınevi sahibi Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın ve çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunan ve JİTEM için çalıştığı iddia edilen Osman Gürbüz  tutuklandı.
 
6 Temmuz 2008 – Neriman Aydın tutuklandı.
 
14 Temmuz 2008 – 1. Ergenekon İddianamesi kamuoyuna açıklandı.
 
23 Temmuz 2008 – Yönetmen Halis Yavuz Işıklar gözaltına alındı.
 
8 Ağustos 2008 – Firari, eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz yakalandı. Eski milletvekili firari Turhan Çömez için yakalama kararı çıkarıldı.
 
13 Ağustos 2008 – Muzaffer Öztürk gözaltına alındı.
 
14 Ağustos 2008 – JİTEM’in kurucularından Emekli Albay Arif Doğan gözaltına alındı.
 
15 Ağustos 2008 - JİTEM’in kurucularından Emekli Albay Arif Doğan tutuklandı.
 
16 Ağustos 2008 – Muzaffer Öztürk tutuklandı.
 
18 Eylül 2008 – Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz ve Piyade Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Teğmen Noyan Çalıkuşu, Teğmen Eren Mumcu, Teğmen Hasan Hüseyin Uçar, askeri öğrenci Yaşar Tozkoparan, askeri liseden atılma Doğukan Yorulmaz, Hamza Demir, Süleyman Solmaz ve Önder Koç gözaltına alındı.
 
20 Eylül 2008 – Piyade Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Teğmen Noyan Çalıkuşu, Teğmen Eren Mumcu ve Teğmen Hasan Hüseyin Uçar ve askeri öğrenci Yaşar Tozkoparan tutuklandı.
 
21 Eylül 2008 – Hamza Demir ve Süleyman Solmaz tutuklandı.
 
23 Eylül 2008 – Eski Ankara DGM Askeri Hakimi ve Askeri Yargıtay Onursal üyesi Tanju Güvendiren, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan,  Kanaltürk televizyonunun eski sahibi gazeteci Ahmet Tuncay Özkan, Tuncay Özkan`ın doktoru olduğu belirtilen Op. Dr. Mesut Özcan, Dr. Hüseyin Nazlıkul, Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü Adnan Bulut, Biz Kaç Kişiyiz Derneği Genel Başkanı Selim Utku Gümrükçü, Biz Kaç Kişiyiz Platformu İstanbul Başkanı ve Memleket Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Murat Ağırel, Biz Kaç Kişiyizi Platformu üyesi Evrim Baykara, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kuzeni ve avukatı olan Emcet Olcaytu, Adli Sicil Memuru Mahir Akkar ve eski Esenyurt Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi’nin yüzde 10’una sahip olan Gürbüz Çapan gözaltına alındı.
 
26 Eylül 2008 – Eski Ankara DGM Askeri Hakimi ve Askeri Yargıtay Onursal üyesi Tanju Güvendiren, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kuzeni ve avukatı olan Emcet Olcaytu, Dr. Hüseyin Nazlıkul ve eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan tutuklandı. Gazeteci Merdan Yanardağ gözaltına alındı.
 
27 Eylül 2009 – Kanaltürk televizyonunun eski sahibi gazeteci Ahmet Tuncay Özkan tutuklandı.
 
9 Ekim 2008 – Eski Ankara DGM Askeri Hakimi ve Askeri Yargıtay Onursal üyesi Tanju Güvendiren ve Dr. Hüseyin Nazlıkul tahliye edildi.
 
20 Ekim 2008 – Kamuoyunda “Asrın Davası” olarak adlandırılan Ergenekon Terör Örgütü Davası görülmeye başladı.
 
21 Ekim 2008 – Eski Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray ve Giray’ın yanında ofisboy olarak çalışmış olan Hüseyin Keskin gözaltına alındı.
 
23 Ekim 2008 – Tecavüz ve hırsızlık sabıkalı, Yüksel Dilsiz gözaltına alındı. Hüseyin Keskin tutuklandı.
 
24 Ekim 2008 – Eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ü istihbarat elemanı olarak kullandığı iddia edilen Yüksel Dilsiz tutuklandı.
 
15 Ocak 2009 – Eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz yakalandı.
 
16 Ocak 2009 – Eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz yakalandı.
 
6 Mart 2009 – Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ali Balbay tutuklandı.
 
25 Mart 2009 – Ergenekon davasıyla ilgili  ikinci iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
 

Devam edecek....



--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
Türkiye, eğer Türkiye'nin omurgasını çökerten, elini kolunu bağlayan, tarihî yürüyüşünü sona erdiren ve sadece laik küresel sistemin çıkarlarını korumaktan başka hiçbir iş yapmayan bu hastalıklı, marazî, şirret, ilkel çetelenme yapılanmasını çökertemezse, tasfiye edemezse, Türkiye tasfiye edilmiş olacak. Leş kargaları kapıda bekliyor...
-------------------------------------
http://dava-vatan.blogspot.com/

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.