T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36921] Boyner 14 yıllık sessizliğini bozdu

Boyner 14 yıllık sessizliğini bozdu
Ekonomi ve siyasetin önemli ismi Cem Boyner, 14 yıllık suskunluğunu açılım için bozdu. Açılım'a destek veren Boyner,AK Parti’nin barışı ve huzuru getirmeyi amaçladığını söyledi.


Açılım için millet desteğinin yeterli olacağını söyleyen Boyner, Reşadiye baskınının Kürt halkına ihanet olduğunu söyledi.

90’lı yılların ortalarında Kürt sorununun çözümü için “demokratik siyaset” önerisinde bulunan Cem Boyner, 14 yıllık suskunluğunu AK Parti’nin demokratik açılımını desteklemek için bozdu. TÜSİAD ve Yeni Demokrasi Hareketi (YDH) eski başkanı, işadamı Boyner, Milliyet gazetesine verdiği röportajda, AK Parti’nin barışı ve huzuru getirmeyi amaçladığını ifade etti.

KARDEŞLİK MAYAMIZ BOZULMADAN

PKK’nın Tokat’ta 7 askerin şehit edilmesi olayı ile son zamanların en büyük stratejik hatasını yaptığını belirten Boyner, “Tokat-Reşadiye katliamı ile barış-açılım sürecini bombaladı. Kürt halkına, barış ve demokratik haklarına kavuşmak isteyen, çırpınan milyonlara ağır bir ihanet bu” dedi. İşte Boyner’in çarpıcı açıklamaları: Bu kavga, henüz devletle Kürtlerin kavgası hemen ama hemen sona erdirilmeli. Devletle Kürtlerin kavgası, Türklerle-Kürtlerin kavgası haline gelmeden, kardeşlik mayamız bozulmadan bitmeli.

CUMHURİYET’İN 86 YILLIK BORÇLARI

Hükümet, askeri sivil bürokrasiye teslim olmadan demokratik açılımı derhal hayata geçirmeli, Kürt vatandaşlarına kendi etnik kimlikleri ile temsil, ifade ve eşit hak temelinde vatandaşlık için yola çıkmalıdır. Cumhuriyetin 86 yılında, biriktirilmiş, gasp edilmiş borçları ödemek gerekiyor. Kabahatler için özür dilenmelidir. Silahlar susmadan da bu yapılabilir.

AK Parti barış istiyor diğerleri sınıfta kaldı

AK Parti, Alevi açılımı ile ümmetçi olmadığını, Kürt açılımı ile milliyetçi olmadığını kanıtladı. AK Parti barış ve huzur getirmeyi amaçlayan tek aktör ama kimseden yardım alamayacak. İhtiyacı da yok. Milletin desteği yeter. MHP milliyetçi. Kürt açılımına karşı, ancak sokağı sorumlulukla kontrol altında tutuyor. DTP, centilmen Ahmet Türk’ün DTP’si olmaktan çıkmıştı. CHP, milliyetçi, devletçi. Halktan uzak, Alevilerden kopuk.

PKK’nın tek derdi varlığını sürdürmek

PKK kendisini Kürtlerin haklarından çok Öcalan’ın rahatına ve geleceğine adamış görünüyor. Kürt partisi DTP yeni adıyla BDP, Sinn Fein inceliğini göstermeyip doğrudan PKK’nın ve Öcalan’ın sözcülüğüne soyunacaksa gündem bellidir. Öcalan’a daha iyi koşullar, iyi bir cezaevi, ev hapsi, af... Sonra Meclis. Sonuç? Açılmadan kapanım. PKK barışı umursamıyor, sadece PKK’yı istiyor.Öcalan için de varsa yoksa kendi rolü.

Söylenmeyeni söylemiş siyasi lince uğramıştı

İş adamı Cem Boyner 1994’te Yeni Demokrasi Hareketi’ni (YDH) kurdu. Kürt sorununun demokratik çözümü söylemi YDH’nin hedef tahtasına oturtulmasına da neden olmuştu. Tansu Çiller’in Başbakan, Doğan Güreş’in de Genelkurmay Başkanlığı yaptığı ve Kürt sorununun sert bir çatışma ortamına girdiği dönemde konuşan Boyner, sorunun demokratik siyasetle çözülmesini, Kürtlerin kültürel haklarının varlığını tanımak gerektiğini söylüyordu. YDH üç sene ayakta kalabilmişti.

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.