T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36951] KIŞ HASTALIKLARINI DOĞAL KUŞBURNU İLE YENİN !!!




Bir insan günlük C vitamini ihtiyacını ortalama 7-8 kuşburnundan karşılayabilir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Kadıoğlu, doğal olarak yetişen bitkilerden kuşburnunun bilinen en önemli özelliğinin, yüksek oranda C vitaminine sahip olması olduğunu belirtti.

Farklı yükseklik ve yetişme bölgelerine göre kuşburnu meyvelerininC vitamini içeriğinin, 100 gramda, 400 ile 3 bin miligram arasında değiştiğine işaret eden Kadıoğlu, “C vitamininin yüksek olduğu bilinen bitkilerle karşılaştırıldığında, kuşburnunda bu oranın gerçekten çok yüksek olduğu anlaşılır. Örneğin 10 gram yeşil biberde 100 ile bin 200 miligram, mandalinada 30 ile 32 miligram, portakalda ise 30 ile 65 miligram arasında C vitamini vardır” dedi.

Kadıoğlu, kuşburnu üzerinde bazı çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Bunlardan birisi, kuşburnu meyvelerindeki C vitamininden basit bir işlemle ve fazla bozulmadan yararlanma imkanlarının araştırılmasıdır. Bu çalışmanın sonucunda, kuşburnundan üretilen kuşburnu marmelatının (reçelinin) yüksek C vitamini ihtiva ettiği ve vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirdiğini tespit ettik.

GÜNLÜK C VİTAMİNİ İHTİYACI

Bir insanın, günlük C vitamini ihtiyacının 70 ile 100 miligram arasında olduğuna işaret eden Kadıoğlu, “Bu ihtiyaç, kuru olarak saklanmış meyvelerden bir bardak içine 5 gram (ortalama 7-8 adet) kuşburnu meyvesi konularak ve 80 dakika kaynamış suda bekletilerek ya da dondurularak saklanan ve dilimlenmiş kuşburnu meyvelerinden 5 gramın, 60 derecede 4.5 saat bekletilerek hazırlanan karışımdan karşılanabilir” diye konuştu. Ayrıca Sabah kahvaltılarda tüketilecek olan kuşburnu marmelatı (kuşburnu reçeli) gün boyu vücudun gerekli olan c vitaminini almasında en önemli besin olacağını hatırlattı.

Tamamen Organik ve doğal olarak dağlardan toplattığımız ve hiçbir kimyasal madde katmadan katkısız olarak ürettiğimiz %100 doğal ve katkısız kuşburnu marmelatımızı tüketmenizi tavsiye ederken bir ömür boyu sağlık mutluluk ve esenlikler temenni ederiz.

 

      www.zilepekmezi.com

“doğal ürünler online satış sitesi”



__________ ESET NOD32 Antivirus Akıllı Güvenlik tarafından sağlanan bilgiler, virüs imza veritabanı sürümü: 4723 (20091228) __________

İleti ESET NOD32 Antivirus Akıllı Güvenlik tarafından denetlendi.

http://www.nod32.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.