Saraçhane Tekbirlerle İnledi...video

 23 Şubat Gençlik hareketinin Fatih Saraçhane Parkında düzenlediği eyleme binlerce insan katıldı..Saraçhane parkını dolduran binlerce insan, Mısırda ki idam kararlarını protesto etti...23 Şubat Gençlik Hareket’inin çağrısıyla Fatih Camiinde toplanan binlerce kişi Mısır’da 529 kişinin idam kararını protestosu için yürüdü.Alanda Sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Aksoy'da bir konuşma gerçekleştirdi..
 
Fatih Camii’nde kılınan öğle namazının ardından 23 Şubat Gençlik Hareketi üyeleri ile imam hatip liseleri öğrencilerinden oluşan binlerce kişi avluda toplandı. Burada açtıkları dev posterler ve taşıdıkları dövizlerle yürüyüşe geçen kalabalık sık sık tekbir getirerek Mısır’daki askeri rejimi protesto etti. Fevzi Paşa Caddesi üzerinde trafiği tek yönlü olarak kapatan vatandaşlar sloganlar eşliğinde Saraçhane Parkına kadar yürüdü. 
 
 
     Havsala Dergisi yazarı Gürsel Tanrıverdi de Türkiyedeki Müslümanların, ramazan ayından beri Mısırdaki kardeşlerine hep destek verdiğini, bu desteğin süreceğini söyledi.
    
 
   Eylemde konuşan  İslami düşünce platformu başkanı Muhammed Talha, “Mısır Minye Ceza Mahkemesi sadece Müslüman kardeşlerine üyeliklerinden dolayı 529 Müslümanı idamla yargılamıştır. Minye Ceza Mahkemesi bunu sadece ikinci oturumunda verdiği 20 dakika içerisinde yapmıştır. Dikkat edin dakikada 26 idamı onaylamıştır” dedi.
 
    Saraçhane parkında düzenlenen eylemde ,Sitemizin genel Yayın Yönetmeni Tuncay Aksoy'da konuşma yaptı,
 
    Konuşmasında 529 Müslüman kardeşimize değinen Aksoy, Anadolu ve bağlı bulunduğu İslam medeniyeti üzerinde Yahudi Haçlı emperyalizmin oyunları olduğunu söyledi..Bugün Mısırda uygulanan idam kararlarının yarın aynısı ile Müslüman Anadolu İnsanına da uygulanacağını belirterek,Bundan hiç kuşkunuz olmasın dedi..Ve 17 sene önce 28 Şubat darbesinin yaşandığını sokaklardan başörtülü kızlarımızın tutuklanarak işkence tezgahlarından geçirildiğini belirtti. İmam Hatip Liselerinde okuyan kız öğrencilerin polis zoru ile okuldan atıldığını da söyledi...
 
                


     17 Senedir Fikir ve Aksiyon adamı Salih Mirzabeyoğlunun hapishane'de olduğunu ve hücrede işkence gördüğünü belirten Aksoy,  28 Şubat döneminnde henüz küçücük bir çocuk olan Yakup Köse'ye 14 yaşında idam cezası verildiğini, ve 14 sene sonra da Dönemin yargı kararları neticesinde yeniden cezaevine alınmak istendiğini ve evlerinin bugün yine polislerce basıldığını belirterek ,Yakup Köseleri onlara asla vermeyeceğiz dedi..Binlerce kişi bunun üzerine "Yakup Köseler Onurumuzdur" sloganı attı....
 
    Bunu bir tehtid olarak açıkçası söylüyorum diyen Aksoy, "Ey Sisi ve dünyanın tüm Sisi'leri, ceddimiz Yavuz Sultan Selim gibi ,bizlerde çölleri aşarak senin kelleni almasını çok iyi biliriz,  bu millet bunu çok iyi yapar " dedi..
 
   Konuşma sonunda ise yemin ettiren Aksoy, Ya Muntakim Allah Bizi İntikamına Memur et sloganını binlerce kişi hep beraber haykırdı..
 
   23 Şubat Gençlik Hareketi Sözcüsü Ali Tarık Parlakışık, burada yaptığı konuşmada, 2010 yılının bir milat olduğunu söyledi. Parlakışık, 2010 yılında zalim, despot, baskıcı rejimlerin, cuntacı kafaların karşısına halkların dikildiğini, özgürlük ve direniş meşalelerinin yakıldığını belirtti.

Parlakışık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Hatırlarsınız Tunus, Mısır, Libya, Bahreyn derken Suriyede filizlenen ve köpüren özgürlük mücadelesine şahit olduğumuz anlarda, başka icraatlar da ortaya çıkmıştı. Bir halkın yok sayılmasına, güçsüzlerin ve sivillerin üzerine bombaların yağmasına, bebek bedenlerinin diri diri yakılmasına, Müslüman kardeşlerimiz katledilirken birilerinin katilleri desteklemesine, kardeşlerimizin tek tek şehadete uçmasına… İçinde bulunduğumuz günlerde ise Mısırda 529 kardeşimizin idam kararı konuşuluyor. 529 Müslüman kardeşimiz Mısırda idam edilmek üzereyken, şahadet için gün sayarken, bizler evlerimizde oturamazdık. Mısırda kurulduğu günden beri hedef tahtasına yerleştirilen İhvan-ı Müslimine sahip çıkmak zorundaydık.
 
 
Gerçekleşen konuşmaların ardından ,Bakırköy İmam Hatip lisesi öğrencileri uzun bir kortej oluşturarak Aksaray yönüne tekbir ve sloganlar atarak yürüdüler...













0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.