24 Nisan 2007

ABD'NİN ÇABASI İSLAM'I ZAYIFLATMAK



'World Public Opinion' adlı düşünce kuruluşu Mısır, Endonezya, Fas ve Pakistan'dan seçilen 4000'i aşkın Müslümanın, ABD'ye ve Amerikan politikasına bakışlarını araştırdı.
Kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 64'ü, Amerikalıların İslam dünyasına Hristiyanlığı yaymak istediğine inanıyor.
El Kaide örgütünün hedefleri destekleniyor ancak bu hedeflere ulaşma yöntemi taraftar bulmuyor. 'World Public Opinion'ın yoklamasına katılanların yüzde 70 kadarı, El Kaide'nin Amerikan aleyhtarı tavrını destekliyor, ancak şiddet kullanmasını kınıyor ve bu yöntemin İslama aykırı olduğunu düşünüyor.
'11 Eylül saldırılarından kimin sorumlu olduğu' sorusuna, yoklamaya Pakistan'dan katılanların yalnızca yüzde üçü, 'El Kaide' yanıtını veriyor.
Kamuoyu yoklamasına katılanların üçte ikisinden fazlası, Müslüman ülkelerin tek bir İslam devleti ya da halifelik altında birleşmesi gerektiğine inanıyor.
Düşünce kuruluşu 'World Public Opinion'ın yoklaması, İslam dünyası içindeki farklılıkları da ortaya koyuyor.
Mısırlıların yüzde 50'si şeriatın sıkı bir şekilde uygulanmasından yana; oysa dünyada en çok Müslümanın yaşadığı Endonezya'dan katılanlarınsa yalnızca yüzde 18'i şeriat uygulamasının gerekliliğine inanıyor.
BBC

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.