26 Nisan 2007

BEŞ VAKİT VE TAKVA FİLMLERİ TRİBECA'DA

Festivalin yarışma bölümünde yer alan filmlerden Reha Erdem’in “Beş Vakit”i, “Times and Winds”, Özer Kızıltan’ın “Takva” adlı filmi ise “A Man’s Fear of God” adıyla İngilizce altyazılı olarak seyircilerle buluşacak


Tribeca Uluslararası Film Festivali, ABD’nin New York kentinde başlıyor. Bu yıl altıncısı düzenlenen festivalde Türkiye’yi, “Beş Vakit” ve “Takva” adlı filmler temsil ediyor. 6 Mayıs’a dek sürecek olan festival kapsamında film gösterimleri, konserler, sokak şenlikleri ve paneller düzenlenecek.

2002 yılında, Dünya Ticaret Merkezi’ne yapılan saldırıların ardından Manhattan’ı ekonomik ve kültürel açıdan canlandırmak amacıyla ünlü oyuncu Robert De Niro’nun önderliğinde başlatılan festival, film yapımcılarının geniş bir seyirci kitlesine ulaşmasına yardımcı olma misyonunu taşıyor.

İlk 5 yılında ABD içinden ve dışından 1.5 milyon kişinin katıldığı festivalin, New York kenti için 325 milyon dolarlık ekonomik getirisi olduğu açıklanmıştı.

HABER10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.