20 Nisan 2007

Emir Abubakr Basayev Caharkale'de Ruslara Saldırdı

Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Askeri Şura yetkililerin bugün verdikleri bilgilere göre Emir Abubakr Basayev'e bağlı mücahit birlikleri dün gece Caharkale'de özel operasyon gerçekleştirdiler.Operasyon sonrası bölgede 11 ölü 6 yaralı kaldı.Rus kontrol noktasına aniden saldıran mücahitler operasyon sonrası bölgeden hiç kayıp vermeden ayrıldılar...

ÇİC Askeri Şura Yetkililerin bugün verdikleri bilgilere göre Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Askeri Şuraya bağlı Emir Abubakr Basayev'in komutasındaki mücahitler Caharkale Zavadskoy bölgesinde Rus Kareli eyaletinden gelen paralı askerlerin kontrol noktasına saldırı gerçekleştirildi. Ani baskı yapan mücahitler ilk belirlemelere göre 5 işgalciyi öldürdü ve 6 işgalciyi ağır yaraladı. Saldırıya uğrayan rus işgalciler bölgeden kaçmaya çalıştılar.Ancak 100 metre uzakta yine de onlara acı sürpriz bekliyordu."UAZ" tipi askeri jiple uzaklaşan rus askerleri Pusuda bekleyen diğer mücahit gruplara yaklaşınca olan oldu. Bir Mücahit roket atarla ateş açtı ve "UAZ" tipi 6 kişiyi taşıyan jip patladı. Video görüntü aldıkları belirtilen bu çatışmada mücahitlerden şehit olan veya yaralanan olmadığı bildirildi.

Çeçen - Online ©2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.