Irak’ta Amerikan ordusundan sonra en büyük gücü oluşturan Malta Şövalyelerinin Ortadoğu'daki hedefleri...
Irak"ta Amerikan ordusundan sonra en büyük gücü oluşturuyorlar. Amerikan bayrağı kullanmalarına rağmen Amerika"ya bağlı değiller. Bilakis, tehlikeli bölgelerde ordunun yerine savaşmak üzere Bush yönetimiyle anlaşma imzalayan şirketlere bağlılar ve haçlı savaşlarını sürdürüyorlar. İşte Malta Şövalyeleri"nin Irak serüveni...
Mısırlı ünlü yazar Muhammed Hasaneyn Heykel, geçtiğimiz Cuma akşamı El-Cezire televizyonunda yayınlanan “Heykel ile Birlikte” programında, paralı askerlerin Irak"taki varlığının sadece Bush yönetiminin güvenlik şirketleriyle yaptığı anlaşmanın ürünü olmadığını, olayın arka planında iki taraf arasındaki ortak ideolojinin yattığını ve Malta Şövalyeleri"nin olduğunu söyledi.
“Batı"da ilk kez Haçlı Savaşları"ndan bu kadar çok bahsedildiğini duyuyorum. Ortada, Haçlı Savaşları havası var” şeklinde konuşan Heykel, Amerikalı gazeteci Jeremy Scahill"in Blackwater şirketi hakkındaki son yazısının Bush yönetimiyle şirket arasındaki inanç bağlarını ortaya çıkardığını kaydetti.
Haçlı Savaşları
Jeremy Scahill, Amerikan “The Nation” dergisinde “Bush's Shadow Army” (Bush"un Gölge Ordusu) başlığıyla yayınlanan yazısında Bush yönetimiyle Blackwater arasındaki dini bağa dikkat çekti.
“Bush yönetiminin şirketi kayırmasının Blackwater"ın başarısında payı olmadığı söylenemez” diyen Scahill, şirketin kurucusu Erik Prince"ın Bush"la aynı radikal inançları paylaştığını, Michigan eyaletinde etkili Cumhuriyetçi bir ailenin üyesi olduğunu yazdı.
Scahill"e göre, Amerikan Savunma Bakanlığı"nda müfettiş olarak çalışan ve daha sonra Blackwater"ın sahibi Prince şirketler grubuna danışman olarak geçen emekli general Joseph Schmitz, CV"sinde Malta Şövalyeleri üyesi olduğunu söyledi.
Malta Şövalyeleri, Haçlı Savaşları sırasında ünlenen ve Malta"dan Libya ve Tunus sahillerine sürekli baskınlar düzenleyen Tapınak Şövalyeleri"nin bir koludur.
İrlandalı araştırmacı Dr. Simon Peele ve Amerikalı araştırmacı Dr. Marisa Santeria"ya göre ABD eski başkanlarından Ronald Reagan ve baba George Bush Malta Şövalyeleri üyesi. Malta Şövalyeleri"nin resmi sitesi ise şimdiki başkan George Bush"un büyük dedesi Prescott Bush, Malta Şövalyeleri"nin önde gelen üyelerindendi.
Peele ve Santeria, ABD Başkanı George W. Bush"un 2001 ylında Afganistan"ın işgali öncesi “Haçlı Savaşı” başlattıklarını söylemesini bu bağlamda değerlendirmek gerektiğini belirtiyorlar.
Egemen bir devlet
Orta Çağ"da ortaya çıkan Malta Şövalyeleri, bugün de egemen devlet statüsü ile varlığını sürdürmektedir. “Büyük Üstad” olarak bilinen şövalyelerin başı, İngiliz Prens Fra Andrew Bertie, 1988"den beri bu görevi yürütmektedir. Malta şövalyeleri"nin merkezi Roma"da yaşayan “Büyük Üstad”, devlet başkanı yetkilerine ve diplomatik dokunulmazlığa sahiptir.
Malta Şövalyeleri devleti, Birleşmiş Milletler"e gözlemci olarak katılmasına karşılık kendine ait topraklardan yoksundur. Aralarında Mısır, Fas, Sudan ve Moritanya"nın da bulunduğu 96 ülkeyle diplomatik ilişkisi vardır. Türkiye"yle ise diplomatik ilişkisi yoktur.
Kahire"de büyükelçiliği var
Mısırlı yazar Muhammed Hasaneyn Heykel, Mısır"ın Malta Şövalyeleri"ni tanıdığını ve Kahire"de büyükelçilik açtığını söyledi.
İsrail Başbakan yardımcısı Şimon Perez"in Mısır"dan Malta Şövalyeleri"ni tanımasını istediğini ve Mısır"ın da bu simge devleti resmen tanıdığını belirten Heykel, Mısır gibi Katolik olmayan bir ülkenin Malta Şövalyeleri"ni tanımasından duyduğu şaşkınlığı ifade etti.
Kanun tanımaz paralı askerler
Malta Şövalyeleri"yle bağlantılı Blackwater şirketi Irak"ta, Paul Bremer"in 27 Haziran 2006"da çıkardığı karar gereği, diğer güvenlik şirketleri gibi kanuni soruşturmadan muaf bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor.
Neredeyse düzenli orduların sahip olduğu tüm silahlarla donatılan bu şirketlerden Blackwater gibileri, çatışmalarda gerektiğinde zırhlı araçlar, tank ve helikopter kullanabiliyor.
Irak"ta özel güvenlik şirketlerine bağlı olarak savaşan paralı askerlerin, sayıları 130 bini bulan Amerikan güçlerinden sonra en büyük sayıyı oluşturduğu, 130 özel güvenlik şirketinde 30 bin ila 50 bin arası paralı askerin çalıştığı ve güvenlik şirketlerinin Irak"taki iş hacminin 100 milyar dolar civarında olduğu söyleniyor.
Irak"tan sonra Darfur
Blackwater"ın Bush yönetimi üzerindeki etkisinin arttığını ve Sudan"ın sorunlu bölgesi Darfur"a asker göndermek üzere iş anlaşması imzalamak istediğini söyleyen Amerikalı gazeteci Jeremy Scahill, Birleşik Devletler"in bu nedenle Darfur sorununun asker kullanarak çözülmesi için baskı yaptığını belirtti.
Cezadan muaflar
Jeremy Scahill, Irak"ta öldürülen paralı askerlerin Amerikan ordusunun kayıpları arasında sayılmadığını, işledikleri cinayetlerin kaydedilmediğini ve dolayısıyla cezalandırılmadıklarını kaydetti.
Irak"ta paralı askerlerin kullanılmasına en çok karşı çıkanlardan biri olan Senatör Dennis Kucinich, “Irak"ta 200 bin askerimiz var, yarısını hesaba katmıyoruz. Daha da kötüsü, yaptıkları dolayısıyla hesaba çekilmeleri oranı sıfır” diyerek, Irak"taki savaşın “özelleştirilmiş savaş” olduğunu söylemişti.
İstatistiklere göre paralı askerlerden hayatını kaybedenlerin %57"si “Sünni Üçgen” olarak adlandırılan “Bakuba-Ramadi-Felluce” arası bölgede öldürüldü. Bu da Amerikan ordusunun paralı askerleri direnişçilere karşı, özellikle de 2004"te gerçekleştirilen Felluce saldırısında ön saflarda kullandığını gösteriyor.
Özel güvenlik şirketlerinin yoğun bir şekilde insan hakları ihlalleri yaptığına dikkat çeken uzmanlar, Ebu Gureyb Cezaevi"nde yapılan işkence ve tecavüzlere adı karışan CACI ve Titan şirketlerini buna örnek veriyorlar.
Gözde caniler
Blackwater gibi özel güvenlik şirketleri, insan hakları ihlalleri, işkence ve darbe gibi konularda uzmanlaşmış eski askerleri ve psikopatları tercih ediyor. Şirketlerin gözdeleri arasında Latin Amerika diktatörlerinin korumaları, Doğu Avrupa ülkelerinin eski subayları ve ırkçı Güney Afrika yönetiminin eski güvenlik görevlileri var.
Bu şirketler ayrıca Iraklı bazı subaylardan ve 2000 yılında Güney Lübnan"dan çekilmeden önce Lübnan"da faaliyet gösteren ve İsrail"le işbirliği yapan Güney Lübnan Ordusu komutanı Antoine Lahad"ın adamlarından da yararlandığı söylenmektedir.
Irak"ta görev yapan paralı askerlerin günlük ücretleri, 900 dolar ile 3 bin dolar arasında değişmektedir ve milyar dolarlara varan bu masraflar Irak bütçesinden karşılanmaktadır.
Bkz:
1- Bush's Shadow Army / Jeremy Scahill http://www.thenation.com/doc/20070402/scahill_vid
2-“Fursanu Malta”.. Ceyşun Aahar fi"l-Iraq /Ahmed Atta http://www.islamonline.net/servlet/Satellite?c=ArticleA_C&cid=1177156071525&pagename=Zone-Arabic-News/NWALayout
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.