10 Temmuz 2007

Lal Camii 'nde Pakistan Üniformalı Abd Askerleri

Photo
LAL CAMİ operasyonunda Abd li askerlerde Pakistan askeri üniformasıyla kuşatmayı gözlemliyor!!!
Yaklaşık 7 gündür devam eden Lal Camiinde kuşatma devam ediyor. İçerideki müslümanlar kadın ve erkekler aç ve perişan bir halde kuşatmacı işbirlikçi Müşerrefin ordusuna karşı direniyorlar. İlim talebelerinin bulunduğu camii içeridekilerin Afganistanda savaşan direnişçilere destek verdiği gerekçesiyle kuşatılmış ve talebelerin teslim olması istenmişti. Bu haksız gerekçe karşısında teslim olmayan öğrenciler erkek ve bayanlar aynı anda direnişe geçerek 7 gündür Bushun bölgedeki köpeği Müşerrefin ordusuyla çatışmaya başladılar. Çarpışmalar zaman zaman şiddetlenirken her iki taraftanda çok sayıda kayıp verildiği gelen haberler arasında.

Bu arada Pakistanda bulunan kaynaklarımız Hakka Yürüyüş Dergisine gönderdikleri elektronik mesajda , sadece Lal camiinin değil güney Veziristana sınır olan bölgelerde bir çok medrese ve okulda baskınların yapıldığı ve içlerinde bayan öğrencilerinde bulunduğu çok sayıda müslümanın gözaltına alındığını bildirdiler. Bu operasyonlar sırasında Pakistan askeri üniforması giymiş Abd askerlerininde gözlemci olarak tutuklamalara ve çatışmalara katıldıklarını bildiren kaynaklar, Abd direktifleriyle verilen emirlerle halkına ateş kusan Müşerref'in bir halk darbesiyle yıkılmasının yakın olduğunu bildirdiler. Lal camiinde devam eden çatışmalar ve öğrencilerin haksız yere öldürülmesini protesto eden halkında zaman zaman toplanarak büyük kitleler halinde protestolar yaptığı gelen haberler arasında. Müşerrefin dün gece bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada ''direnişi kökünden bitirecek'' operasyona onay verdiği bildirilirken,direnişin lideri İmam Abdürreşid Gazi'de teslim olmayacaklarını ve şehadetlerinin yakın olduğunu bundan çekinmediklerini ve bunun neticesinde Pakistanda İslam Devrimi ateşininin tutuşacağını söyledi. Lal camii etrafına askeri yığınak devam ederken direnişçilerde ellerinde bulunan hafif silahlarla camii etrafına yaptıkları barikatlarla hazırlıklarını devam ettiriyorlar. Bu arada camii etrafına yaklaşan Pakistan özel güvenlik birimlerine bağlı bir grupta geçtiğimiz gün büyük kayıp vererek çekilmek zorunda kaldı. Çatışmada direnişçilerden ne kadar kayıp verildiği belirlenemezken, dışarıda toplanan halk ve gazetecilerinde uzaklaştırılmaya başlandığı bildirildi. Bunun geniş bir katliam operasyonu için hazırlık aşaması olduğu bildirildi.

Photo
Photo

@Hakka Yürüyüş Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.