29 Ağustos 2007

Buyuk seytan ummetin genclerine cengel atti...

“Büyük Şeytan” ümmetin gençlerine çengel attı
BÜYÜK ŞEYTAN"

Ümmetin gençlerine çengel attı

Pentagon, Amerika'nın olumsuz imajını ortadan kaldırmak için 8 ila 14 yaş arası Müslüman çocuklarının fikirlerini şekillendirmek için bir dizi yaz kampı ve zenginleştirilmiş program başlattı.



2 binden fazla Türk kız öğrencinin de katıldığı 14 İslâm ülkesinden



6.000 genci kapsayan program için yaklaşık 1 milyon dolar harcandı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Amerika'nın olumsuz imajını ortadan kaldırmak için 8 ila 14 yaş arası Müslüman çocuklarının fikirlerini şekillendirmek için ilk kez geniş çaplı bir dizi yaz kampı ve zenginleştirilmiş program başlattı. Bu yeni girişimin ABD Başkanı Bush'un Afganistan ve Irak savaşlarıyla dünya genelinde bozulan imajını düzeltmekle görevlendirilen Karen Hughes'in fikri olduğu bildirildi. Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre Hughes, geleneksel değişim programları için çok küçük oldukları iddiasıyla sürekli ihmal edilen 14 yaş altı çocuklara Amerikan devletinin ulaşması gerektiğini savunuyor.

Geçen hafta kendisiyle yapılan bir röportajda Hughes, çocuklar liseye gittiğinde hayata bakış açılarının zaten şekillendiğini söyledi. Hughes, Amerikan devlet programlarının gerçekten de gençlere yeterince ulaşmadığı gördükten sonra bu projeyi geçen yıl planladığını belirtti.

Türkiye'den 2 bin genç yaz kamplarına katıldı


Bu fikrini test etmek için bu yaz Hughes, 14 İslam ülkesindeki elçiliklerden, belirtilen yaş gruplarını kapsayan bir pilot program uygulamasını istedi ve yüzlerce aile organizasyonu ve 6,000 genci kapsayan program için yaklaşık 1 milyon dolar harcandı. Katılımcıların 2,000'den fazlasını Türkiye'den gelen kızlar oluşturdu. Kızlar basketbol kampına katılırken Malezya'nın kırsal bölge okullarından gelen 80 çocuk elçilik görevlileri ve aileleriyle birlikte Amerikan usulü kamp yapmayı, Thomas Jefferson ve diğer Amerikan kahramanlarını öğrendi.

Bu programların, Amerikan karşıtı duyguların yoğun olduğu ve programların çoğunun amaçlandığı ülkelerde risk taşıdığı ifade edildi. Örneğin bu yaz Irak'ta, Bağdat'ta üç günlüğüne 41 öğrenci beyzbol ve İngilizce öğrendi. Hughes'un Devlet Bakanlığındaki odasının kapısında Amerikan Büyükelçisi Ryan Crocker'la grubun buluşmasını gösteren bir fotoğraf asılı durduğu ama bu, çocukların Amerika ile bağlantılı oldukları düşüncesiyle teröristlerce zarar verilmesinden korkulduğu için alenen asılmadığı vurgulandı. Şu anda halk diplomasisiyle alakalı bir program olan WhirledView'i yöneten, emekli bir devlet bakanlığı yurtdışı görevlisi Patricia Kushlis, "özellikle çocuklarla konuşurken sizi sevmeyen bir ülkede ne yaparsanız yapın her zaman bir risk vardır" diyor.





Hedef 8 ila 14 yaş arası gençlik


Her şeye rağmen bazı dış politika uzmanları elitlerden ve fikir üretenlerden ziyade sıradan halkı hedefleyen böyle bir halk diplomasisinden övgüyle bahsediyorlar ve çocukların dünyaya bakış açılarının 8 ila 14 yaş arasında şekillendiğini söylüyorlar. Los Angeles'da bulunan düşünce kuruluşlarından biri olan Güney Kaliforniya Üniversitesi Halk Diplomasisi bölümünün başkanı Joshua Fouts, "Ortadoğu'da yaşları 15 ila 22 arası olan bir nesil var ve bunlar fikirlerinin en fazla şekillendiği dönemde Amerika'yı sadece emperyalist bir ülke olarak görmüşler" dedi.

Hughes başarısız imajını gençlerle örtecek


Washington'da bulunan Arap Amerikan Enstitüsü Başkanı Nidal İbrahim, birçok Arap ailesinin bu tarz bir hizmetten memnun olacağını söylüyor ve 8 ila 14 yaş arasındaki çocukları kucaklamanın önemli olduğunu vurguluyor. Ancak İbrahim, Amerikan politikalarında bir değişiklik olmadığı takdirde bu programların verimli olamayacağını da ilave ediyor. İbrahim, "Bu tarz çabalara kucak açılmalı ama kendimizi kandırıp mevcut duruma bir set çekemeyiz" diye konuşuyor. Yeni uygulama başarılı olursa Arap dünyasındaki ortalama insan sayısına ulaşma gayretleri tecrübesiz olduğu gerekçesiyle eleştirilen Hughes'un bir mirası olacak. Hughes, ABD'nin imajını düzeltmek için gittiği birçok İslam ülkesinde onur kırıcı konuşmalar yapmıştı.

"Dostluk Kampları" için 8.5 milyon dolar


Hughes, Müslüman dünyasındaki çocuklara "Dostluk Kampları" adı altında Amerikan yaz kampları uygulanması düşünüyordu. Ama eleştirmenlerin "bu kampların yurtdışında, tekrardan eğitim ve hatta Guantanamo'daki gibi alıkoyma kampları gibi düşünülebileceğini" söylemelerinden sonra, isim "Gençlik Zenginleştirme Programları" olarak değiştirildi. Hughes bu yıl ki yaz kampı projelerini Kongreden aldığı



8.5 milyon dolarla idare edecek. Devlet bakanlığı çocuklarla yapacağı görüşmeler sonrası kamp süresini ve içeriğini genişletecek.

» BU YAZI ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ MAİL GRUBUNA Mustafa Erol RUMUZLU

ARKADAŞIMIZ TARAFINDAN YAZILMIŞTIR.



1 yorum:

  1. onlar istedigi pilani yapsinlar Hak teala daha iyi ve gazapli plan yapar..

    Kücük kardeslerimizlen daha cok ilgilendirmemiz lazim.. Tertemiz beyinleri kirletmelerine izin vermeyelim..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.