22 Ekim 2007

Dağda Besmele, Şehirde Başörtüsü Zulmü

Dağda Besmele, Şehirde Başörtüsü Zulmü

Türkiye'de dini değerler konusundaki çelişkiye dikkat çeken emekli Özel Harekatçı Mümtaz Yaşa, askerler arasında tanık olduğu bir diyaloğa dikkat çekerek, "Dağda 'Ya Allah Bismillah' diyoruz ama şehirde 'başörtüsünden ötürü kardeşimi okula almıyorsunuz' diyen askerler var. Devletin inançlara karşı samimi olması gerekir" dedi.

Artan terör olayları TSK'nın terörle mücadeledeki zayıflıklarını ortaya çıkarırken, çeşitli çevrelerden de terörle mücadelede farklı öneriler geldi. Vakit gazetesine konuşan Emekli Özel Harekat Uzmanı Mümtaz Yaşa ise, terör ve terörizm kavramlarının farklı algılanması gerektiğine dikkat çekerek, "Terörist ile savaşmak, güvenlik güçlerinin işi; terörizm ile savaşmak devletin işidir" dedi.

MÜCADELEDE HALKLA SICAK İLİŞKİLER KURULMALI
Terörle mücadelede devlet ve halkın sıcak ilişkiler içerisinde bulunması gerektiğini kaydeden Yaşa, "Devlet çelişkiler içerisinde olursa zaaflar ortaya çıkar. İnançlar kısıtlanırsa güvenlik güçlerinden başarı beklenemez. 'Ya Allah Bismillah Allahu Ekber' diye teröristin üzerine yürürken çatışma sonrasında bir askerin şöyle dediğini duymuştum: 'Dağda Ya Allah Bismillah diyoruz ama şehirde başörtüsünden ötürü kardeşimi okula almıyorsunuz, bu nasıl iş?' Buradan çıkartacağımız ders, devlet içerisindeki çelişkilerin son bulması olmalıdır. Herkes devletinin samimiyetine güvenmelidir. Maneviyat o bölgede ön plana çıkarılmalıdır" dedi.



--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
Bir tehlike anında gemiden uzaklaşan fareler,
geminin batmamasını bir türlü affedemezler.

(W. Brudzinski)
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.