17 Ekim 2007

Deprem Hakkinda Bir Soru

Sual : Madem bu zelzele musibeti hatalarin neticesi ve keffaret-uz-zunubdur. Masumlarin ve hatasizlarin o musibet icinde yanmasi nedendir? Adaletullah nasil musaade eder?

Cevap: Bu mes'ele sirr-i kadere taalluk ettigi icin, Risale-i Kader'e havale edip yalniz burada bu kadar denildi: Yani: "Bir bela, bir musibetten cekininiz ki, geldigi vakit yalniz zalimlere mahsus kalmayip masumlari da yakar."

Su ayetin sirri sudur ki: Bu dunya bir meydan-i tecrube ve imtihandir ve dar-i teklif ve mucahededir. Imtihan ve teklif, iktiza ederler ki, hakikatlar perdeli kalip, ta musabaka ve mucahede ile Ebubekirler, A'la-yi Illiyyine ciksinlar ve Ebucehiller, esfel-i safiline girsinler. Eger masumlar, boyle musibetlerde saglam kalsaydilar, Ebucehiller, aynen Ebubekirler gibi teslim olup, mucahede ile manevi terakki kapisi kapanacakti ve sirr-i teklif bozulacakti.

Madem, mazlum, zalim ile beraber musibete dusmek hikmet-i Ilahice lazim geliyor. Acaba o bicare mazlumlarin rahmet ve adaletten hisseleri nedir?

Bu suale karsi cevaben denildi ki: O musibetteki gazap ve hiddet icinde onlara bir rahmet cilvesi var. Cunku o masumlarin fani mallari, onlarin hakkinda sadaka olup, baki bir mal hukmune gectigi gibi, fani hayatlari dahi bir baki hayati kazandiracak derecede bir nevi "sehadet" hukmunde olarak, nisbeten az ve muvakkat bir mesakkat ve azaptan buyuk ve daimi bir kazanci kazandiran bu zelzele, onlar hakkinda ayni "gazap icinde bir rahmettir."

Allah bizleri DEPREM SEHITLERIMIZIN sefaatlerine nasip etsin...
AMIN!


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "mucahitler" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : mucahitler@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: mucahitler-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/mucahitler?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.