4 Ekim 2007

El Duri’den yeni direniş koalisyonu

El Arabiya televizyonu, Irak’ın eski devlet başkanı Saddam Hüseyin’in eski sağ kolu İzzet İbrahim El Duri’nin bir çok Iraklı direnişçi grubu bir araya getirerek, yeni bir direniş koalisyonu kurduğunu duyurdu.
DUBAİ - Haberde, kendisini bu grupların sözcüsü olarak tanıtan bir kişinin, Duri’nin başında bulunduğu “cihad ve kurtuluş için yüksek komutanın” kurulduğunu duyurduğu bir video yayımlandı.Haberde, bu yeni koalisyona kaç grubun katıldığı belirtilmezken, “Nakşibendi yolu ordusu” adındaki bir grubun yeni koalisyonda yer alan önemli gruplardan olduğu kaydedildi.
El Duri, Saddam Hüseyin rejiminde Irak Devrim Komuta Konseyi’nin iki numaralı adamıydı. ABD, hala yakalanamayan El Duri’nin ölümü ya da yakalanması halinde 10 milyon dolarlık ödül vaat etmişti.. bu koalisyonda tam 21 grup birleşti. (inşaallah bunun geniş haberini Baran dergimizin bir sonraki sayısında göreceksiniz. Bu haber ve videosu için bkz. http://www.albasrah.net/pages/mod.ph...ada_021007.htm) Bu durumda Irak'ta cihadi grupları tasnif ettiğimiz de 4 akımın olduğu görülüyor.
1) Islah ve Cihad Cephesi
2) Cihad ve Değişim Cephesi
3) Cihad ve Kurtuluş İçin Yüksek Komutanlık (yeni kurulan grup)
4) Irak İslam Devleti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.