15 Kasım 2007

ABD yeni bir silah üretiyor

ABD yeni bir silah üretiyor


ABD, dünyanýn neresinde olursa olsun her hedefe dakikalar içinde ulaþarak taarruz edebilecek yeni bir silah geliþtiriyor. Silahýn özellikleri 'Yok artýk daha neler' dedirten cinsten.




ABD yeni bir ölümcül silah üretiyor 459 milyon dolarlýk bir proje olan ve normalde sesten 6 kat hýzlý uçabilen "hipersonik uzay aracý" Falcon, 5,5 ton bomba taþýyabilecek. Korkunç tahrip gücü Dünya'nýn çekim gücüyle artacak Falcon, bu sayede hedefine ses hýzýnýn 25 katýyla yaklaþacak.
ABD'nin Irak ve Afganistan savaþlarýnýn ötesindeki stratejisinin ve düþman ülkelerden gelebilecek füze saldýrýlarýna karþý uzaydan savaþýn bir parçasý olacak bu ölümcül silahý geliþtirmekte olan Amerikan Savunma Bakanlýðý'nýn (Pentagon) Ýleri Savunma Araþtýrma Projeleri Ajansý (Defense Advanced Research Projects Agency -DARPA) yetkilileri, aracýn test uçuþlarýnýn gelecek yýl yapýlmasýnýn planlandýðýný belirttiler.
Washington'da önde gelen bir savunma uzmaný olan Loren Thompson da Ýngiliz Daily Telegraph gazetesine yaptýðý açýklamada, projenin asýl amacýnýn, Ýran ve Kuzey Kore gibi ülkelerdeki "hassas zamanlý hedeflere" saatler deðil, dakikalar içinde ulaþabilmek olduðunu belirtti.
Güney Kore veya Ýsrail gibi müttefik ülkelere saldýrý istihbaratý alýndýðýnda, þu anki Amerikan üslerinden bunlarý dakikalar içinde vurmanýn olanaksýz olduðunu belirten uzman, Ortadoðu veya Asya'dan kalkacak hipersonik bir aracýn düþman topraklarýna dakikalar içinde ulaþabileceðini söyledi.




Never miss a thing. Make Yahoo your homepage.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.