12 Kasım 2007

[ANADOLU HABER] Bediüzzaman'ın talebesi vefat etti

Bediüzzaman'ın talebesi vefat etti

Bediüzzaman Said Nursi tarafından yazılan Risale-i Nur Külliyatı'nın tashihini yapan Hacı Osman Aydın (81) Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde vefat etti.

Bugün sabah soğuk algınlığından dolayı rahatsızlanan Hacı Osman Aydın (81), saat 10.00 sularında hayatını kaybetti. Osman Aydın'ın 4 çocuğundan biri Ahmet Aydın, babasının hiçbir rahatsızlığı olmadığını belirterek, dün akşam namazını camide kıldığını ifade etti. Son bir haftadır eşinin sürekli Üstadı ve talebelerini rüyasında gördüğünü söyleyen Satı Aydın (70), "Talebe arkadaşlarını rüyasında görünce 'Ben de gideceğim herhalde' derdi" diye konuştu.

Bediüzzaman Said Nursi, 1944'de Emirdağ'a geldiği zaman daha 18 yaşında bir öğretmen olan Hacı Osman Aydın, Üstad'la tanışır. Latince bilen Aydın, Said Nursi'nin Emirdağ'da kaldığı sürede risalelerin tashihini yaptı. Aydın, zaman zaman Said Nursi'yle birlikte tepelere çıktıklarında risalelerin yazımında da bulunmuş.

Aydın'ın cenazesi, yarın Bayat Çarşı Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedilecek.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.