19 Kasım 2007

[ANADOLU HABER] Re: ALEVİ ve ERMENİ ANITLARI ARASINDA ENTERESAN BENZERLİK(!?)

Sn. Adem Bey,
Yazdıklarınızı ciddiye alarak cevaplandırmaya çalışayım. Öncelikle bilmeniz gereken husus nezaket sınırları içerisinde "küstahlık" yapmadan konuşabilmektir. Burası binlerce gurubun ve milyonlarca üyenin bulunduğu internet alemi, Sizin kimliğinizin açık olması ve dahi telefon numaranızı dahi yayınlamanız, hergün tv'lerde gördüğümüz DTP milletvekillerinin ve İmralı mahkumun da pek gizli olmadığını, alenen/apaçık ortada göründüğü gerçeğini hatırlattı. Görüldüğü gibi ortada ve bilinir olmak dürüstlük/sadakat garantisi olamayacağı gibi, takma isim kullanmak ta art niyet sayılmamalı. İş ciddiye binerse kim olursa olsun kimlik tespiti çok kolay olan bir ortamda bu kadar gereksiz bir yazışmaya sebep vermek sadece fikri yetersizliğin bir ifadesidir!

Gelelim Alevi-Ermeni meselesine:
Kan gurubu, kafatası, soy ağacı... bunlar fantezi.
Sizde biliyorsunuz ki, bizim bunlarla işimiz olmaz. Oynanan oyunu ve aktörlerini anlamakta kullanılan kavramlarla uğraşıyoruz. Mutlaka birilerine batacak, incitecek, canını yakacak. Ama bu birileri benim milletimden değil, buna inanın.
Saf milletimi, siyonistler, sebatayistler, gizli ermeniler, masonlar, kızıllar, kuvvacı çeteler, vatansever çeteler, kızılelmacılar, şamanlar, pkk'lılar, ab-d uşakları... içimizdeki uzantıları ile kullanıyorlar/kandırıyorlar.

Bu iddianın sahibi ben değil,
TÜRK Tarih Kurumu Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu. Onun kadar bilgi/belge sahibi olmadığım için ancak bulabildiklerimle yetinmek zorundasınız/zorundayız. Ancak inanmadığımı söyleyemem. Bir legonun parçaları gibi birleşiyor yavaş yavaş. Çok yakında çok fazla gizliliğin kalmadığı ve her türlü pisliğin ortaya döküldüğü günler yaşanacak galiba...

Siz şimdi şu aşağıdakilere bir göz atın:


1
Ermeniler ile isyancı Kürtlerin ilişkisi bazı bölgelerde belirgin olarak ortaya çıkıyor. Tunceli, Hozat, Ovacık, Çemişgezek, Mazgirt, Pülümür, Elazığ, Tercan, Dicle, Erzincan ve Sivas bu yerleşim yerlerinin başında geliyor. Bunda tehcir sırasında yaklaşık 20 bin kadar Ermeni'nin, Alevi ve Alevi Kürtlerin yaşadığı sarp dağlarla çevrili Dersim aşiretlerine sığınması etkili oldu. İşte buradaki Ermeniler daha sonra civara yayılarak biraz da intikam hissiyle Kürt isyanlarında aktif görev aldı. Dersim İsyanı'nın başlamasına bir Ermeni start verdi.

Ermenilerle Dersim arasındaki ilişkiler aslında 1896 tarihine dayanıyor. Bu tarihte Erzincanlı Keri adlı çete reisi Taşnak Partisi'nin propagandalarını yürütmek üzere kendileriyle anlaşıp çıkarılacak isyanlarda yardımlarını veya hiç olmazsa tarafsız kalmalarını temin etmek üzere temaslarda bulundu. Ermeni asıllı Rus generali ve Taşnak komitacısı Antranik de bu dönemde Dersim'de görüşmeler yapar. 1900 yılında, Tiflis'te Ermenice propaganda amaçlı 'Dersim' adıyla bir kitap yayımlanır. 1916'da Ruslar Doğu Anadolu'yu Ermenilerle birlikte işgal etmeye başlayınca, Dersimlilerden ayaklanmalarını ve kendilerine destek vermelerini ister. Bu amaçla yapılan bir toplantıda, Dersimlileri Erzincan Kürt mümessili adıyla Alişir temsil eder. Ağustos 1916'da Dersim Aşireti ile Ermeniler birleşip Rusların teşvikiyle Çemişgezek'e saldırır.

Ermenilerin isyancı Kürtler ile bağlantısı günümüzde hâlâ birçok noktada esrarını koruyan Ağrı ve Dersim isyanlarında belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor. Kitapta Ağrı isyanı için Ermeni Taşnak örgütünün bir temsilcisinin Ağrı'ya geldiği yazılıyor. Zilan Kürtleri arasında iyi tanındığı için 'Ermeni Zilan' lakabını alan Ardeşir Muradyan, isyanın silahlı kanadı komutanları arasında yer alır. 1937'de Dersim isyanının fitilini de Kahmut Köprüsü'nü yakan Ermeni asıllı Demirci Mustafa ateşler. Demirci Mustafa Ateş, 1993'te 84 yaşındayken asıl dini olan Hıristiyanlığa döner. Tunceli merkez nüfusuna kayıtlı Mustafa A. Ateş de, 1979'da ismini Marcelo, dinini de Hıristiyanlık olarak değiştirir; ancak 1992'de tekrar İslamiyet'e geçer.

Dersim isyanının lideri Seyit Rıza teslim olurken çadırında yapılan aramada, Ermenice kitaplar ve üzeri Ermenice yazılı bir taç bulunur. Kitapta Kürt isyanlarında gizli veya onlarla birlikte çalışan Ermenilerin etkin olduğunu vurgulayan yazar Erhan Başyurt, bu sürecin PKK'ya kadar uzandığının altını çiziyor. Başyurt'a göre, PKK'da gizli Ermenilerin bulunması, Güneydoğu'da geçmişte yaşanan Ağrı ve Dersim isyanlarında Ermeni ve Gizli Ermenilerin kilit rol oynamasından kaynaklanıyor.

http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=23358

2
Yaklaşık 1.5 yıl önce, uzun yıllar Milli İstihbarat Teşkilatında, üstelik de PKK üzerine çalışmış ama emekli olmuş, yaşantısının büyük kısmını da Diyarbakır, Batman, Tunceli de geçirmiş bir dostumla arabada gidiyorduk. Bir Üniversitede üst düzey yönetime gelmiş birisini sordu bana, bu kişinin iki kuşak önce aile kökeninin Tunceli-Ovacık'a dayandığı belirlenmişti. Şahıs Alevi-Kürt olarak kendini lanse ediyordu. Paşa'ya, bu kişinin Alevi-Kürt olduğunu söyledim. Bana baktı.

'Olmaz öyle şey! Alevi-Kürt diye birşey yoktur!' dedi. 'Aleviler Türk ve Türkmen boylarıdırlar. Kürt Alevi yaratılmış bir kimliktir. Alevi Kürt dediğin Ermeni dönmesidir' dedi.

'Bu ne zamandır biliniyor?' dedim.

'MİT bunu MAH zamanından beri biliyor! ' dedi. Yani Türk Devleti, 1940-1950'lerden beri bu gerçeği biliyor, ama açıklanmıyor!

Garip bir şey yukarıda bahsedilen ve araştırılan kişi müteveffa Hrant Dink'in ve Ermenileri destekleyen pek çok kişinin de arkadaşıydı. Çok şaşırmıştım. Daha sonra Ali Tayyar Önder'in 'Türkiye'nin Etnik Yapısı' kitabında da benzer ve destekleyici bilgilere rastladım . (Türkiye'nin Etnik Yapısı: Halkımızın Kökenleri ve Gerçekler, İst. Pozitif Yay., 2005)
http://www.ulusgazete.com/yazar.php?id=679

3
'Kilise kurma çabasındalar'
Kürt olarak bilinen Çukurova ve Kayseri Pınarbaşı civarında yaşayan Recepli Avşarları, Doğu Anadolu'da yaşayan Körekan aşireti ve Bitlis bölgesindeki Hasanilerin Türkmen kökenli olduğunu belirten Halaçoğlu, "Ben Türkiye'de Kürt yoktur demedim. Ancak, kendine 'Kürt' diyenlerin yüzde 30'u Türkmen asıllıdır. Herkes kendi kimliğini öğrenmelidir" dedi.
Alevilerin yüzde 99'unun Türkmen, Kürtlerin yüzde 99'unun Şafi-Sünni olduğunu anlatan Halaçoğlu, şöyle devam etti:
"1915'teki tehcir sırasında bazı Ermeniler bazı bölgelere yerleşerek kendilerini Alevi-Kürt olarak göstermeye başladılar. Mesela, Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki ve Sivas'taki bazı Alevi Kürtler Ermeni asıllıdır. Ama buradaki Alevi Kürtlerin tamamının Ermeni asıllı olduğu sonucu çıkartılmamalıdır. Ermenilik'ten Alevi-Kürtlüğe dönenlerin birçoğu da samimi değil. Kilise kurma çabasında oldukları biliniyor. Mesela, bazı PKK'lılar sünnetsiz çıkıyor. Terörün hangi bölgelerden çıktığına iyi bakmak lazım. 1936-37'de devlet bu dönmeleri ev ev tespit etmiş."
Halaçoğlu, "İddialarımı belgeleriyle ispat ederim. Bu kişisel bir araştırmadır. Bilimsel bir çalışma yapıyorum. Bunun ırkçılık olarak gösterilmesini kasıtlı ve önyargılı buluyorum" dedi.

Halaçoğlu, ismini vermediği bazı Kürt asıllı milletvekillerinin özel kalemlerinin kendisini ziyaret ederek kütük araştırması yapmasını istediğini belirterek "Kürt değil, Türkmen boylarına ait olduklarını gördük. Çok sevindiler. Boynuma sarılanlar oldu. Bu kişilere belgelerini verdim" diye konuştu.

Prof.Dr. Kemal Çiçek (TTK Ermeni araştırmacısı)

Daha yeterli görmüyor ve fanatikçe aynı lakırdıları tekrar edecekseniz cevaplanmayacaktır.

2007/11/19, adem kayan <ademkayan@yahoo.com>:
Sn. Malcolm X;

Alevi vatandaslarimizin Ermeni asilli oldugunu iddia ettiniz... Bundan amaciniz nedir? Yani Alevi vatandaslarimizi dislayarak Ermenilerle isbirligi yapmasini mi umuyorsunuz?

Benim adim soyadim ve telefon numaram belli... Sizinki biraz supheli... Isminiz amacinizin masumane olmadiginin delili gibi sanki...

Hangi cagda yasiyoruz? Kan gurubu, kafatasi , soy agaci ile mi ugrasacagiz? Bundan beklentiniz nedir? Bunlari lutfen aciklayin.

ADEM KAYAN
MOBILES: (506)500 9423
(544) 858 4818


----- Original Message ----
From: Malcolm X <
mailto:malcolmxelhaccmalikelsahbaz@gmail.com>
To:
pax-ottomana@googlegroups.com
Sent: Sunday, November 18, 2007 1:15:32 PM
Subject: [OSMANLI MODELİ:15498] Re: ALEVİ ve ERMENİ ANITLARI ARASINDA ENTERESAN BENZERLİK(!?)

SayınTürki;
Bu ciddi eleştiri ve analiziniz karşısında bana diyecek bir şey kalmadı(!?)


2007/11/18, adem kayan <ademkayan@yahoo.com>:
hadi ya??? Cok inandim:_)) Ne mutlu türkim diyene
ADEM KAYAN
MOBILES: (506)500 9423
(544) 858 4818


----- Original Message ----
From: Malcolm X <
mailto:malcolmxelhaccmalikelsahbaz@gmail.com>
To: pax-ottomana@googlegroups.com
Sent: Sunday, November 18, 2007 12:11:15 AM
Subject: [OSMANLI MODELİ:15482] Re: ALEVİ ve ERMENİ ANITLARI ARASINDA ENTERESAN BENZERLİK(!?)

Kürt Aleviler Ermeni kökenli

AHMET BOLAT Kayseri DHA

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'de yaşayan Kürtlerin Türkmen kökenli, Kürt Alevilerinin ise Ermeni kökenli olduğunu iddia etti.
Kayseri'de 'Türk Tarihi ve Kültüründe Avşarlar' konulu sempozyuma katılan Prof.Dr. Halaçoğlu, Kürtler ve Kürt Alevileri hakkında açıklamalarda bulundu.
Herkesin kendi etnik kökenini bilmesi gerektiğini vurgulayan Halaçoğlu, yabancı arşiv belgelerine ve araştırmalarına dayanarak yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Araştırmalarımızda Kürt diye bildiğimiz insanların aslında yapısal olarak 'Türkmen asıllı' olduğunu, Kürt Alevi olarak bilinen vatandaşların ise 'Ermeni kökenli' olduğunu gördük. Ülkeyi bölmeye çalışan 'TİKKO ve PKK' terör örgütlerinin içinde yer alan insanların birçoğu Ermeni dönmesi Kürtlerden oluşuyor. TİKKO ve PKK hareketi bizim bildiğimiz gibi Kürt hareketi değildir."

2007/11/16, adem kayan <ademkayan@yahoo.com>:
Olabilir... Ayni cografyada yasiyoruz. Ne yani simdi de Alevilere boyle mi dusmanlik besleyelim?
ADEM KAYAN
MOBILES: (506)500 9423
(544) 858 4818


----- Original Message ----
From: Malcolm X <
mailto:malcolmxelhaccmalikelsahbaz@gmail.com>
Sent: Friday, November 16, 2007 9:20:03 AM
Subject: [OSMANLI MODELİ:15358] ALEVİ ve ERMENİ ANITLARI ARASINDA ENTERESAN BENZERLİK(!?)




--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.