T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ASKERLER BU KEZ ELAZIĞDA YÜRÜDÜ...

Askerler bu kez Elazığ'da yürüdü



Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 70'inci yıldönümü törenlerinde, askerler 'Tek bayrak, tek devlet, tek dil', 'Bu bayrak inmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla yürüdü.

17 Kasım 2007 13:29


Askerler bu kez Elazığ'da yürüdü


Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 70. yıl dönümü, törenle kutlandı. Elazığ Garı'nda düzenlenen törende, Atatürk'ün kente trenle gelişi canlandırıldı.

Trenden inen 2 öğrenci, getirdikleri Türk bayrağını Vali Vekili Kadir Okatan'a verdi. Okatan, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 17 Kasım 1937'de Elazığ'a gelişini büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.

1937 yılında Atatürk'ün, amansız hastalığının baş göstermesine rağmen istirahat etmeyerek devrim işleriyle meşgul olmaya devam ettiğini ve yurt gezileri yaptığını ifade eden Okatan, şöyle konuştu: ''İsmini, bu gezi sırasında Ulu Önder'den alan ilimiz, Ulu Önder'in kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne olan bağlılığını, geçen ay 100 binin üzerinde kişinin katıldığı 'terörü telin' mitinginde bir kez daha göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan demokratik ve laik cumhuriyetimizin önemi, son yıllarda dünyada ve bölgemizde değişen olaylarla her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.''

Folklor gösterisinin ardından, Vali Vekili Okatan, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 8. Kolordu Komutanlığı Garnizon Komutan Vekili Kurmay Başkanı Kurmay Albay Nihayet Ünlü, öğrenciler, vatandaşlar, askeri bando eşliğinde İstasyon ve Gazi caddelerinden geçerek vilayet önünde kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında marşlar okuyan askeri tören takımı, ''Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Millet, Tek Dil'', ''Bayrak İnmez, Vatan Bölünmez'', ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'' ve ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' diyerek tempo tuttu. Evlerinin balkonlarına çıkan ve caddede bulunan çok sayıda vatandaş, askerleri alkışladı.

Tören, vilayet önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla sürdü. Belediye Başkanı Selmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Elazığ'ın ülke kaderinde ve Kurtuluş Savaşı'nda çok farklı bir yeri olduğunu ifade ederek, Atatürk'ün Milli Mücadele kararını Elazığ'da verdiğini söyledi. Selmanoğlu, ''Atatürk, 16 Nisan 1916 tarihinde Elazığ'ın Palu ilçesinin Sekerat köyüne gelerek, burada bir süre 2. Ordu Karargahı'nda kalmış, Milli Mücadeleye başlamayı bu köyde kararlaştırmıştır'' dedi. Bir öğrencinin kendi yazdığı şiiri okumasının ardından törene katılanlar, öğretmenevinde Ulu Önder'in kaldığı odayı ziyaret ettiler

(aa)



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.