5 Kasım 2007

BİR DELİYE BİR AKILLININ YAPTIĞI..!

Oturduğum sokakta çok tatlı bir deli var..Adı Can..Beni gördüğün de 'abla bu ağaçtaki meyveleri yemem doğru mu?' diye sormuştu bir gün..Bende 'sahibinin izni olmadan yemen doğru olmaz, helal değildir..demiştim' ..'haram olur değil mi? Dediğinde ise bu deli diye çağrılan çocuktaki aklın ve İmanın boyutu beni çok etkilemişti.. Aklı birçok şeyi kavramaya yetmese bile ve görüntüsü alabildiğine normalin dışında olsa bile bu insanın ALLAH'I bilmesi, yani hiçbir şeyi bilmediği halde YARATICIYI bilmesi ALLAH'IN HİKMETLERİNDEN BİR HİKMETTİR sözünü bana söylettirmişti..

Sürekli mahalledeki çocukların aşağılamalarına maruz kalan CAN'ın çoğu zaman nasıl hiddetlenip ağladığına sahit olmuştum..O durumdayken O'nu teskin etmek çok güç oluyor, insanların kendisine maruz gördüğü davranışı hazmedemiyordu..Ve zaten böyle bir evlada sahip olmaktan dolayı mahalleli aileyi de dışlamıştı..Acımasız hayvani dürtülerinden dolayı insanların bu tutum ve davranışları her zaman beni çileden çıkarıyor, pek çok kereler üzülmeme neden oluyordu..Ona sözlerim davranışlarım normal bir insana davranışlarım gibi olduğundan beni de çok severdi..Ve benimle konuşurken onda delilikten de eser kalmıyor normalleşiyordu..demek ki Onun ihtiyacı kendisine normal davranılmasından başkası değildi..Ve bu Onu çok mutlu ediyordu..

Bundan 3 gün önce, Can'ı annesinin kolunda yürürken gördüm..Annesi bana bir psikolog tanıyıp tanımadığımı sordu..Hayırdır dedim ..Sorma kızım dedi..Doktorların tavsiyesi üzerine hastaneye yatırdım, keşke yatırmaz olaydım..çocuk hepten mahfoldu tüm dengesini yitirdi..Ne olmuştu ki bu çocuk hepten kötü olmuştu hastanede….Annesi devam etti..İyi bir psikolog bulmam lağzım ne yapacağımı nereye gideceğimi şaşırdım diye devam etti..Can'ın suratı yara bere içindeydi..annesinin sözlerini bitirmesini bekledim..Kızım doktorlara uydum hastaneye yatırdım..çocuğa AKILLILAR tecavüz etmiş, aklından çıkartamıyor deyip, başını gizleyen kapşanunu açtı..Ya Rabbi, morarmamış bir tek yeri yoktu çocuğun duyduklarımdan ve gördüklerimden dolayı şoka girdim.. Can'ın boynuma sarılması ve gözyaşlarına boğulması ve ABLA BANA BUNU YAPTILAR, ALLAH ONLARA HAKKIMI BIRAKIRMI? Diye konuşması beni gözyaşlarına boğdu..O'nun gözyaşlarını silip AĞLAMA BEBEĞİM ALLAH SENİN HAKKINI ONLARA ELBET BIRAKMIYACAK, VE BUNU UNUTMAYA ÇALIŞ HERŞEY BUNDAN SONRA DAHA GÜZEL OLACAK deyip teskin etmeye çalıştım..ÖYLE SEVİNDİ Kİ ALLAH SENİ CENNETİNE KOYSUN ABLA DEDİ..İnsanlar bana hep kötü davranıyor diyerek yine ağladı..BİRKAÇ AKILLI, GÖRNÜŞTE DELİ GİBİ GÖRÜNENİN IRZINA GEÇMİŞTİ…KİM DELİ KİM AKILLIYDI…!

İnsanlara Deli yaftasını yapıştırmak çok kolay, oysa akıllı yaftasındaki deliler ALLAH'IN KAHREDECEĞİ GERÇEK AKILSIZLAR akıllı diye geçinirken, işte böyle şerefsizce, arsızca, hayvanca namussuzluk hastalığına gark edilerek DELİLİKLERİNE bizleride şahit kıldılar…Allah'ın ve enbiyaların LANETİ BU LUT KAVMİ HASTALIĞINDAKİ TÜM AKILLI GÖRÜNEN ASIL ALLAHSIZ KİTAPSIZ DELİLERİN ÜZERİNE OLSUN…! öyle ya ne demişler..

…LEYLA'NIN GÜZELLİĞİNDEN MECNUN ANLARMIŞ….

MÜJDE BAYRAM


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.