22 Kasım 2007

A hlaksız B eyinler D evleti


ABD'de Müebbete Çarptırılmış 2 Bin 381 Çocuk Var

Haber:  ABD'de Müebbete Çarptırılmış 2 Bin 381 Çocuk Var

Resmi büyütmek için tıklayın

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yapılan Bir Araştırma, ABD'nin 'Af İhtimali Olmayan Müebbet Hapse' Çarptırılan En Fazla Çocuğun Olduğu Ülke Olduğunu Ortaya Koydu.


Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırma, ABD'nin 'af ihtimali olmayan müebbet hapse' çarptırılan en fazla çocuğun olduğu ülke olduğunu ortaya koydu. Buna göre bu nitelikte en fazla çocuk Pennsylvania'da bulunuyor. Çokluk sırasında bu eyaleti California takip ediyor.

San Francisco Üniversite'ne bağlı Centre for Law & Global Justice (Kanun ve Global Adalet Merkezi) tarafından yapılan araştırmaya göre California'da 18 yaşını henüz doldurmadan işledikleri suçlardan ötürü müebbet hapse çarptırılmış 227, Pennsylvania'da ise 433 mahkum bulunuyor.




'Çocukları hapiste ölmeye mahkum etmek' adlı çalışmada ABD'nin 2 bin 381 müebbet hapse mahkum çocuk sayısı ile dünyadaki tüm ülkelerin önünde yer aldığı belirtildi.

ABD'nin haricinde çocukları müebbet hapse çarptıran diğer tek ülke İsrail'de ise bu şekilde cezalandırılmış 7 çocuk bulunuyor ve ülkede 2004 yılından bu yana da böyle bir ceza verilmemiş.

Çalışmada
ABD'de müebbet hapis cezası verilen çocukların ırk ve renginde de büyük oransızlık olduğuna dikkat çekiliyor. Raporda siyahî çocukların beyaz çocuklara kıyasla 10 kat daha fazla afsız müebbet hapse çarptırılma ihtimali taşıdığı ve bunun uluslararası insan haklarına aykırı olduğu iddia edildi.

California'daki siyahî çocukların bu cezayı alma ihtimalinin 20 kat fazla olduğunu belirten çalışmanın yazarı Michelle Leighton, 'Birçok çocuk için böyle bir ceza, devlet eliyle uzun bir zaman dilimine yayılmış ve yavaş yavaş uygulanan bir idam hükmüdür.' dedi.

Rapora göre afsız idama çarptırılan çocukların yüzde 51'i ilk defa suç işlemiş. Mesela, Nevada'da 8 yaşındaki bir çocuğa bile af ihtimali olmayan müebbet hapis cezası verilebiliyor.

Texas ve Wisconsin dahil dört eyalette bu ceza için alt yaş sınırı 10, başka iki eyalette 12 ve 21 eyalette 13 ya da 14 yaş sınır olarak belirlenmiş.

New York ve Florida'nın dahil olduğu sekiz eyalette ise herhangi yaştaki bir çocuğa afsız müebbet hapis cezası verilebiliyor.

Rapor, mahkemelerin verdiği bu sert hükümlerde, çocukların rehabilitasyon ve topluma yeniden entegrasyon potansiyelini göz ardı ettiğini öne sürdü.

Ayrıca raporda, çocukların psikolojik ve sinirsel olarak genç yaşa geldiklerinde bile bir yetişkin kadar zihinsel gelişime ulaşamadıklarına dikkat çekildi. (Cihan Haber Ajansı) 22.11.2007 10:02 [1102696]


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.