29 Kasım 2007

İmam subaylar göreve hazır

Fransız ordusunda Müslüman asker sayısının artması üzerine Fransız Milli Savunma Bakanlığı, 12 imama orduda görev verdi. Fransız vatandaşı olan ve subay rütbesini alacak kadar da askerî eğitimden geçirilen imamlar, ordudaki görevlerine başladılar.

Fransız haftalık Le Nouvel Observateur dergisinin son sayısında,"Genelkurmay'da Bir İmam / Un imam à l'état-major" başlığıyla verilen haberde, şimdiye kadar Fransız ordusunda Katolik, Protestan ve Yahudi din adamları olmasına karşılık, Müslüman din adamının bulundurulmayışına dikkat çekildi. Ordudaki Müslüman askerlerin isteği üzerine bundan böyle imam-subay kadrosuna da yer verildiği belirtildi. Ayrıca haberde, Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında Fransız ordusu saflarında askerlik yapan ve savaşlarda ölen Müslüman askerlerin, din subayı bulunmadığı için cenaze namazları kılınmadan gömüldükleri ve mezar taşı olarak da başlarına haçların dikildiği gerçeği dile getirildi.

Derginin haberine göre Fransız ordusundaki 440 bin 555 askerin 40 binini Müslümanlar oluşturuyor. Laikliğin beşiği olan Fransa'nın ordusunda halihazırda 168 katolik rahip-subay, 38 protestan papaz-subay, 19 haham-subay görev yapıyor. Bu sayıya şimdi de 12 imam-subay eklenmiş bulunuyor. Askeri yetkililer 2010 yılına kadar imam-subay kadrosunun 40 rakamına ulaşacağını ifade ediyorlar. Eskiden haham-subayların kontrol ettikleri "kaşer (veya 'koşer' Museviliğe göre helâl ürün)" yiyeceklerin yerini, artık imam-subayların denetiminden geçen "helâl" gıdaların aldığı da hatırlatılıyor. Bu arada kara, deniz ve hava askerî birimlerinde Müslüman askerlerin ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için mescitlerin de hizmete sokulmuş bulunduğu kaydediliyor.

Fransız dergisi, yakın gelecekte Fransız ordusunda general Ahmet veya albay Mehmet'lerin de mutlaka yer alacağını müjdeliyor.

Haberi okuyabileceğiniz link:
http://www.8sutun.com/node/46598

ÖNDER'in din subaylığı raporu: http://www.onder.org.tr/icerik.asp?id=14&t=Dünya%20Ordularında%20Din%20Subaylığı%20Raporu




--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.