15 Kasım 2007

İMRALININ KARANLIK YÜZÜ (İNSAN BİTİRENE KADAR KAHROLUYOR)

İmralı Cezaevi'nin eski müdürü Ahmet Ziyaettin Acarol anlatıyor:

- Menderes'in Hücresine girdim, yakasına orada bulunma sebebini taktım. Bulunma sebebinde ölüm yazıyordu. Gözlerime baktı ve derin bir iç çekti. Bitkin ve solgundu.

- Fidanlık diye mezar kazdık. Cephane sandığı yapıyoruz diye tabut yaptık. Hiçkimse uyanmadı.

- Resmi törenle cenazeler İmralı'dan Topkapı'ya getirildi. Mezarlar getirildi; Ama iddia ediyorum yanlış yere gömüldüler. Menderes orada gösterilen yerde yatmıyor. Fatin Rüştü yazan mezarda yatıyor. Fatin Rüştü'de Menderes yazan mezarda yatıyor. Nakil yapılırken İstanbul'daydım. Bir kere gelip benim görüşümü almadılar.

- İnfaz için Menderes'in hücresine gittim. Hastalıktan yeni kalkmış, halsizdi. Gözlerinde korkuyu görebiliyordum. Zorlu içlerinde en metanetli olanıydı. Sanki ölüme gitmiyordu, seyahate gider gibiydi. Onun ölüm kartını yapıştırırken neşeliydi sanki ikinci bir hayata merhaba demek için davetiye almış gibiydi. Namazını kıldı. Kızına mektup yazdı. Sonra da infaza gitti. İnfaz sonrası cezaları müebbede çevrilen Menderes'in diğer arkadaşlarından 2 kişi Kur'an okumuş. Mani olmak isteyenler olmuş. 'Kimse karışmasın' diye uyarı yaptık. İdamdan sonra sehpaları kaldırdık. Cellat ve imamlar o gece gittiler. Kısa bir zamanda İmralı'yı boşalttılar.

- Merderes'in Celladını meyhaneden almışlar. Geldiğinde körkütük sarhoştu.

- Menderes'in idamı sırasında ip düğümü arkaya değil sağa getirildi. Herhalde çok acı çeksin diye. Gerçekten ölürken çok can çekişti. Can çekişmesi sırasında bağlı ayakkabısının bağcığı çözüldü.

- Halk, yalnızca Adnan Menderes ve arkadaşlarının değil tümünün idam edileceğini zannediyordu. 3′ünün infazı olup diğerlerininki müebbede çevrilince; o gece sabaha kadar ve ertesi gün infazın yapıldığı saatlerden sonra hava kuvvetlerine ait jetler, İmralı'ya dalış yapıp uçtular. Protesto gösterisi yaptılar, niye bunlar müebbede çevrildi; idam edilmedi, diye. Çok korktuk.

(www.aktifhaber.com)


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.