18 Kasım 2007

İngiliz Üniversitelerinde Aşırı Uçlar ve Terörist Örgütler



Yılmaz Dikbaş

İngiltere'de Brunel Üniversitesi'nin İstihbarat ve Güvenlik Çalışmaları Fakültesi, 19 Eylül 2005 tarihinde, Prof. Dr. Anthony Glees imzalı bir rapor yayımladı. Rapor, bugüne kadar İngiltere tarihinde görülmemiş, işitilmemiş bir tehlikeyi haber vermekteydi.

Raporda, İngiltere'nin en ünlü üniversiteleri dâhil, otuzdan fazla üniversitede aşırı uçların ve bazı terör örgütlerinin yuvalanmış olduğu açıklanmaktaydı.[1] Raporu hazırlayan Prof. Dr. Anthony Glees, basına verdiği demeçte şöyle diyordu: "Çok ciddi bir tehditle karşı karşıyayız. Çok sayıda üniversitede, yıkıcı eylemlerin gizlice sürmekte olduğunu saptadık. Çoğunlukla da üniversite yetkililerinin bu örgütlenme ve eylemlerden haberdar olmadıklarını gördük."

Prof. Dr. Anthony Glees, çoğu eğitmenin, kendi grubundaki öğrencilerin eğilimleri hakkında hiçbir görüş sahibi olmadığını, öğrencilerinin derslere düzenli katılıp katılmadığından bile haberleri bulunmadığını söylüyor ve şu yorumda bulunuyordu:

"Elbette böylesi bir ortamda her tür oluşum hiç farkına varılmadan serpilip büyüyebilir."

Raporda, Hizb-ut Tahrir ve El-Muhacirin adlı İslamcı gruplar, aşırı uçlar olarak gösterilmektedir. 'İngiltere Ulusal Öğrenciler Derneği' tarafından görüşlerini özgürce açıklama fırsatı verilmeyen bu gruplar, çoğu üniversitede gizli ve başka adlar altında örgütlenmekte ve eylem yapmaktadırlar.

Raporda, aşırı-sağ örgütler de aşırı uçlar olarak tanımlanmakta, bu tür grupların en önde geleni olarak da Britanya Milliyetçi Parti (BNP) gösterilmektedir. BNP'nin lideri olan Nick Griffin, İslam karşıtı aşırı bir milliyetçi olarak tanınmaktadır.

22–29 Kasım 2004 günlerinde İngiltere'de, resmen desteklenen, 'İslamı Anlama Haftası' etkinlikleri yaşandı. Bu etkinliklerde; okullar, kolejler ve yerel gazetelerde yer alan İslam'la ilgili yazı ve demeçleri, 'İslam yanlısı propaganda' olarak niteleyen BNP lideri Nick Griffin, bazı Hindularla birlikte, 'İslam-hepimizi tehdit eden tehlike' başlıklı bildirgeler bastırıp dağıttırmıştı. İslam'ın bir barış dini olduğunu söyleyenlere karşı da şiddetle karşı çıkan Nick Griffin, Suudi Arapların Vahabi tarikatı tarafından finanse edilen İngiltere'deki camilerde, İslam adına barıştan yana hiçbir şeyin öğretilmediğini iddia ederek şöyle demişti: "İslamcılar dünyanın yalnız bir parçasını değil, ülkemiz İngiltere dâhil dünyanın tamamını istiyorlar!"

İslam'ın bugün İngiltere'de en hızlı yayılan din olduğu yorumunu yapan aşırı milliyetçi Nick Griffin, İslam dinini büyük bir tehlike olarak görmekte ve kitleleri şu söylemiyle korkutup kışkırtmaktadır: "İslam, bizim geleneklerimize, özgürlüklerimize ve Batı'nın tüm demokratik değerlerine karşı bir tehlike oluşturmaktadır!"

Aşırı uçların, ya da terör örgütlerinin bulunduğu üniversitelerin adları, Prof. Dr. Anthony Glees'in hazırlamış olduğu raporda şöyle sıralanmaktadır:

Cambridge Üniversitesi: Britanya Milliyetçi Parti (BNP)

London School of Economics (LSE) : İslamcılar

Londra Imperial College: İslamcılar

Manchester Üniversitesi: BNP

Leeds Üniversitesi: İslamcılar ve BNP

Birmingham Üniversitesi: İslamcılar

York Üniversitesi: BNP

Londra City Üniversitesi: İslamcılar

Brunel Üniversitesi: BNP

Coventry Üniversitesi: İslamcılar

Greenwich Üniversitesi: BNP

Londra Kingston Üniversitesi: İslamcılar

Salford Üniversitesi: BNP

Derby Üniversitesi: İslamcılar

Sussex Üniversitesi: BNP

Dundee Üniversitesi: İslamcılar

Manchester Metropolitan Üniversitesi: BNP

Sunderland Üniversitesi: BNP ve İslamcılar

Durham Üniversitesi: İslamcılar

Crenford Üniversitesi: İslamcılar

Leicester Üniversitesi: İslamcılar

Luton Üniversitesi: İslamcılar

Nottingham Üniversitesi: İslamcılar

Reading Üniversitesi: İslamcılar

South Bank Üniversitesi: İslamcılar

SOAS Üniversitesi: İslamcılar

Swansea Üniversitesi: İslamcılar

Wolverhampton Üniversitesi: İslamcılar

İngiliz üniversitelerinde her zaman çok çeşitli dernekler bulunmuştur. Farklı milliyetten olan öğrencilerin kurdukları derneklerin yanı sıra, türlü siyasi görüşlerin savunuculuğunu yapan dernekler de üniversitelerin bünyesinde yer almıştır. Örneğin; komünistler, anarşistler, liberaller, çevreciler, vb. Ancak adları ne olursa olsun tüm bu derneklerin bir ortak yanı bulunmaktaydı: Bu derneklerin hepsi barışçıydı. Bu dernekler; konferanslar, seminerler düzenler, kendi görüşleri doğrultusunda dergiler, bildiriler yayınlarlardı. Bugüne kadar bu derneklerin hiçbirinin eylemlerinde, etkinliklerinde aşırılık, şiddet ve gizlilik görülmemişti.

Bugün İngiliz üniversitelerinde ortaya çıkan durumun, İngiliz tarihinde bir benzeri yoktur!

Peki, değil yetkililerin, sade İngiliz vatandaşlarının bile gözlerini korkudan fal taşı gibi açtıran bu duruma İngiltere niçin ve nasıl geldi?

Dünyanın bir numaralı terörist devleti Amerika, baştan aşağı yalana dayanan gerekçelerle Irak'a saldırırken, İngiltere de Sığır Çobanı'nın yanında yer aldı.

Terörist devlet ABD, Irak'ı işgal ederken de İngiltere yanı başındaydı.

Terörist devlet ABD, Irak'ta en az 100 bin masum sivili katlederken de İngiliz askerleri kurşun sıkıyordu.

Bosna'da sırf Müslüman oldukları için yüz binlerce masum insan katledilirken, Aydınlanmış Avrupa'nın en uygar ülkesi olduğu söylenen İngiltere, katillerden yana olmamış mıydı?

60 yıla yakındır Filistin'de Müslümanları topraklarından süren, evlerinden söküp atan, ırzlarına geçip katleden terörist Siyonist İsrail, hep İngilizlerin de desteğini almadı mı?

İngiltere bugün, terörist devlet ABD ve terörist Siyonist devlet İsrail'in yardakçılığını yapmış olmanın hesabıyla yüz yüze gelmiştir!

Gelmiş geçmiş bilim adamlarının en büyüklerinden biri olarak anılan İsaac Newton, bir İngilizdir. Newton Yasalarının üçüncüsü, 'etki-tepki' yasası olarak bilinir: "For every action, there is an equal and opposite reaction" Yani:"Her etkinin eşit ve ters yönde bir tepkisi vardır"

İngilizler bugün, Newton'un bu çok önemli yasasını unutmuş olmanın ağır cezasıyla karşı karşıya gelmişlerdir!


--
We are in the world as words are in a book. Each generation is like a line, a phrase...

Dünyada, bir kitabın içerisindeki sözcükler gibiyiz. Her nesil bir satır, bir cümle misali…
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.