25 Kasım 2007

İsrail'in Ortadoğu Stratejisi ve "Kürt Devleti" Senaryoları


sevgili kardeşlerim;içinde bulunduğumuz konjöktör dikkate alındığında size göndermiş olduğum bu kitap ve aşağıdaki kısa özeti ülkemiz ve birlik beraberliğimiz açısından çok önemlidir.dikkatle okumanızı ve tanıdığınız tüm arkadaşlarınıza göndermenizi tavsiye ederim.tehlike büyük uyanık olmamız lazım.daha geniş bilgi için bakınız http://www.harunyahya.org/ selamlar Türkiye'de "Amerika'nın Kürt Kartı"ndan şimdiye dek çokça söz edil­di. abd'nin Kuzey Irak'taki Kürt hareketini destekleyerek Ortadoğu'da bir Kürt Devleti kurdurmak isteyip istemediği sorusu üzerinde ateşli tartışma­lar yapıldı, yüzlerce makale, onlarca kitap yazıldı. Ancak Kürt sorununun si­ya­si boyutuyla ve özellikle de bir "Kürt Devleti" hedefiyle çok yakından ilgili olan bir başka ülkenin üzerinde yeteri kadar durulmadı. Oysa bu ülke, Orta­doğu'da bir Kürt Devleti kurulmasını isteyen ve kendisine bu yönde bir stra­teji belirleyen yegane güç olarak, çok daha fazla büyüteç altına alınmalıydı.Diplomaside, "akılcı bir dış politika ideolojiye dayanmamalıdır" diye bir kabul vardır. "Realpolitik"in temel esaslarından biri olan bu kabule göre, bir devletin resmi ideolojisi, onun diğer ülkelerle olan ilişkilerinde belirleyici bir rol oynamamalıdır. Aslolan bir devletin temsilcisi olduğu milletin ulusal çı­karlarıdır ve dış politika bu ulusal çıkarlara göre yönetilmelidir. Bir başka deyişle, bir ülke, diğer ülkelerle olan ilişkilerinde, o ülkele­rin kendi resmi ideolojisine yakın olup olmayışına değil, o ülkelerden elde e­de­ceği menfaate bakmalıdır. Bu mantığa göre, kapitalist bir devlet sosyalist bir devletle son derece iyi ilişkiler geliştirebilir; bunda hiç bir gariplik yoktur. Aynı şekilde demokratik bir devlet bir monarşiyle yakın bağlara sahip ola­bilir. Ülkelerin rejimleri ve resmi ideolojileri kendi iç işleridir ve ülkeler bir­birlerinin iç işlerine değil, dış politikalarına ilgi duymalıdırlar.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.