7 Kasım 2007

KIYAMET KADINLARI: "İSLAMCI VE MODERN KADININ YOZLAŞMASI"

İ

zmir Savcılığı yaparken sisteme yönelik getirdiği eleştirilerden dolayı Kars'a hakim olarak atanan Eski Savcı Gültekin Avcı, büyük tartışmalara yol açacak bir kitaba imza attı. "Kıyamet Kadınları" ismini taşıyan kitabında Avcı, özellikle İslamcı kadınlara söylemediğini bırakmıyor. İslamcı kadınların feminizmin etkisiyle yozlaşıp, erkeksileştiği iddiasında bulunan Avcı'nın eleştiri oklarından herkes nasibini alıyor. Kitabında kadınları yerden yere vuran Gültekin Avcı sadece bir kişiyi övüyor. Kitabın giriş yazısı bile pek çok kadını zıvanadan çıkarabilir. Giriş yazısında, "Kadınla erkek arasında şu hüküm geçerlidir" diyen Avcı, "Kadın hakim oldukça alçalan, ram oldukça yükselen bir varlıktır. Sahiplenme ve ram olma duygusu ile yaratılan bir varlığı hakimiyete sevketmek anarşiye sebebiyet verir." ifadelerine yer veriyor. Eski Savcı Gültekin Avcı kitabında Türkiye'de yaşayan feminist İslamcı kadınlar olarak nitelendirdiği çok sayıda isme yer veriyor. Bunlardan, "Ayşe Böhürler, Emine Şenlikoğlu, Nihal Bengisukaraca, Fatma Karabıyıkbarbarosoğlu, Merve Kavakçı, Mehtap Kayaoğlu, Cihan Aktaş, Canan Ceylan..." ilk dikkat çekenler. yazının devamı

http://www.8sutun.com/node/44783


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.