27 Kasım 2007

Mason derneklerine dokunulamıyor

"Cuma namazı kılındığı” gerekçesiyle Vakıf Konferans Salonu'nun mahkemece kapatılabildiği Türkiye’de, mason derneklerine yaklaşılamıyor bile.İLKAV’ın Konferans Salonu’nun “Cuma namazı kılındığı” gerekçesiyle kapatılmasının, Ankara 7. İdare Mahkemesi’nce onaylandığı Türkiye’de, kökü dışarıda olan mason derneklerine yaklaşılamıyor bile. Özgür Masonlar Büyük Locası’nın Ankara'da Jandarma Bölgesi olan Çayyolu’ndaki süper lüks binası, görenleri hayrete düşürüyor. Kale gibi korunaklı binanın çevresinde kuş uçurtulmuyor. Binanın etrafı avluyu göstermeyen brandalarla çevrili ve bahçesinin dört bir yanı kameralarla günün 24 saati gözleniyor. Bina, bekçi köpekleri ile de sürekli koruma altında. Üyeleri dışındakilerin içeri alınmadığı dernek binasına, vatandaşlar yaklaştırılmıyor bile. Bina kapısındaki köpekler çevreden geçen vatandaşlara saldırıyor. Halkın “bu nasıl dernek” tepkisi üzerine dernek binasına giden muhabirler, köpeklerin saldırısına uğradı. İçeriye girmeleri de engellenen muhabirler, Başkent’teki bu esrarengiz binayı ancak uzaktan fotoğraflayabildi. Bina bahçesinde, masonların sembollerini andıran heykeller ve masonik simgeler bulunuyor.
AYİN Mİ YAPILIYOR?
Villanın bu kadar korunaklı olması ve Ankara’nın en uç noktasındaki bir yerleşim yerinde yapılmasının nedeninin “masonik ayinler” olduğu vurgulanıyor. Özellikle hafta sonları Ankara'nın önde gelen zengin ve bürokrat masonlarına ev sahipliği yaptığı belirtilen dernek binasında, masonik ayinler yapıldığı ifade ediliyor. Türk Ceza Kanunu’na göre sinagog, kilise ve cami dışında toplu halde ibadet yapılması, dini tören ve ayin düzenlenmesi yasak. TCK’nın 529. maddesinde, ibadet ve ayinlerin cami, sinagog ve kilise dışındaki yerlerde yapılması suç olarak belirtiliyor. TCK'ya göre Türkiye'de yerleşik bulunan değişik dinlere mensup kişiler için yapılmış, özel kutsiyete haiz mabetler veya ayin icrasına mahsus mahaller dışında mezhebi merasim icrası, umuma açık olan meydanlarda ve yollarda dinî ve gayridinî işlere müteallik alayların tertibi suç.
VATANDAŞ SORUYOR: BİR DERNEK NASIL HALKA KAPALI OLUR?
Sivil toplum kuruluşları olan derneklerin halka açık olması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar “Bu dernek binasının yakınından bile geçemiyoruz. Bu nasıl dernek? Burada masonik ayin yapılıyorsa, bu yasalara uygun mu? Yetkililer neden burada ne olup, bittiğini araştırmıyor?” diye soruyor.
“ŞEYTANA TAPMA AYİNİ” GÖRÜNTÜLENMİŞTİ
1997 yılında ilk defa mason mabetlerindeki gizli çekimler bir televizyon kanalında yayınlanmıştı. Gizli çekimlerde, yalnızca 33. dereceden masonların katılabildiği bir “şeytana tapma ayini” görülüyordu. Mabette, şeytana tapanların dinlediği bir müzik çalıyor, beyaz giysili, kılıçlı masonlar, altı köşeli yıldız önünde kesilen bir keçinin kanını tasa dolduruyordu. Keçinin kafası, bir çubuğa geçirilerek yakılıyor ve ayini yöneten büyük üstad, keçinin kanını içiyor, İbranice dualar okuyordu. Diğer görüntülerde ise iki kişinin masonluğa kabul töreni yer alıyordu. Mason locasında gizlice çekilmiş, üç adayın örgüte girişiyle ilgili tören ve bir başka mason nikah töreni, büyük yankı uyandırmıştı.
Vakit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.