9 Kasım 2007

PETROL İÇİN 35 BİN KİŞİLİK KORUMA ORDUSU..!

Suudi Arabistan, petrolü korumak için 35 bin kişilik ordu kuruyor.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, petrol kuyularının güvenliğini sağlamak için 35 bin kişilik bir güvenlik gücü kuruyor.

Suudi Krallığı'nın El Kaide'nin Körfez'de petrol sahalarını hedef alan saldırılar düzenleyeceği tehdidine karşı önlem amacıyla bu kararı aldığı belirtiliyor.

Financial Times gazetesinin haberine göre, dünyanın petrol rezervlerinin yüzde 25′ini elinde bulunduran Suudi Krallığı bu yeni ekipman ve askeri birlik için 4 ila 5 milyar doları gözden çıkardı. Petrol tesislerini korumakla görevli askerlerin sayısının bir iki sene içinde 35 bin kişiye ulaşması bekleniyor.

Suudi Arabistan'ın 75 bin kişilik güçlü bir ordusu, 18 bin kişilik hava ve 15 bin 500 kişilik deniz kuvvetleri ile 16 bin kişilik de hava savunma birliği bulunuyor.

Ülkenin petrol tesisleri halen kamu kuruluşu olan petrol şirketi Aramco'nun bünyesinde çalışan 5 bin kişi tarafından korunuyor.

Arabistan'da 80 petrol ve doğalgaz sahası ile yaklaşık 17.6 bin kilometre boru hattı bulunuyor. İç ve dış güvenlikten sorumlu olması beklenen yeni birliğin görevlerinin doğası gereği varolan güvenlik kuvvetlerinden ayrı çalışacağı ancak halen görev yapan askerlerden bir kısmının da bu birlikte yer alacağı bildirildi.

Suudiler 2003′ten beri olası saldırılara karşı yoğun önlemler alıyor. Ülkenin petrol altyapısına karşı daha önce de bazı saldırılar yapıldı. Ancak bu saldırılar petrol ihtalatını etkileyebilecek kadar kritik sonuçlara yol açmadı. Şubat 2006′da başarısız bir intihar saldırısının ardından petrol sahalarının güvenliği konusunun gündeme oturdu. Bu saldırı petrol ihracatını etkilememesine rağmen yeni bir saldırı endişesi petrol fiyatlarının varil başına 2 dolar artmasına neden olmuştu.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.