6 Kasım 2007

TERÖR ÖNLENECEK AMA NASIL?

KAZIM ÖZTÜRK/Eğitimci- Yazar e-mail: kazim_ozturk@mynet.com

http://www.blog.mynet.com/kazim_ozturk

TERÖR ÖNLENECEK AMA NASIL?Tabii ki terörü kimse istemez. Elbette terör, insanlık suçudur. Hiçbir akıllı insan, mantığı yerinde olan ülke; terörden nemalanma durumunda kalmaz, kalamaz. Çünkü adı üstünde; Terör. Terör demek: her zaman dediğimiz gibi ve sizlerin de yakından bildiğiniz üzere; yıllardır bizim başımızı ağrıtan, binlerce insanımızı, masum vatandaşımızı şehit eden, anaları ve babaları evlatsız bırakan, aileleri ve yuvaları yıkan, devlet malına zarar veren, gözünü kan bürümüş, bir yerlerden öğütlü, kanun tanımaz, yasa bilmez, edeb ve erkandan habersiz... insanlardır. Daha doğrusu insan görünümde bir başka yaratık!Devlet yöneticilerimiz, canla başla terörü bitirmek için çalışıyorlar. Bu konuda taviz vermiyorlar. Ama sadece bu insanların çalışması, devletin üst kademesinin elini taş altına sokması yeter mi? meseleyi yalnızca Kuzey Irak’a operasyon biçiminde de algılamamak lazım. Konu sadece; sınır dışına gidip; vurmak, kırmak, sivilleri öldürmek, çocukların, kadınların, yaşlıların...kanını dökmek de değil.... Irak, bizim komşumuz. Ama komşulukta, bir başka komşunun zarar görmemesi de var. Eğer, terörle, zararlı tavırlarla komşun seni rahatsızlığa sürüklerse sen de önce ikaz edersin, uyarırsın... anlamazsa anladığı dilden konuşursun. Bu, bir kuraldır.Diyelim ki sınır dışına gittik. Terör yuvalarını darmadağın ettik ve oralarda hiç terörist kalmadı. Peki içimizdeki teröristler ne olacak? Evet içimizde teröristler var. Telekom’un grevini bahane ederek telekom kablolarını kesen, telefon ve internet kablo ve bağlantı sandığına asitle zarar verip telefonların ve internetlerin çalışmamasına sebep olan, devletin verdiği görevi tam olarak yerine getirmeyen; “Bugün git yarın gel” anlayışına sahip, Tren raylarını tahrip eden, tren lokomotifine bomba koyan, fakirin en temel gıdası olan ekmeğe, hiçbir ihtiyaç yokken zam yaparak halkı mağdur eden, milletin ahlakı, maneviyatı ile oynayan, din eğitimini çağ dışı sayıp gençliğe islam eğitimi vermeyen, verdirmeyen, ülkenin kalkınmasından haz almayan, kavramları kendisine yontan, demokrasiyi; hukuk tanımamak ve hak ihlali sayan, laikliği; dinsizlik, dine karşı olmak kabul eden, Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü; hiçbir inanç ve din kabul etmeyen, masonik bir zihniyet olarak kabul eden, Atatürk’ün söylemlerini ve direktiflerini nazarı itibara almayan...... herkes teröristtir. Bu anlayışa sahip insanlar olduğu sürece terör bitmez. Terörden kurtulmanın yolu: Ahlak ve maneviyat eğitiminden geçer. Ahlak ve maneviyat olmadan, insanlara islam ahlakı vermeden, Allah korkusunu ve sevgisini gönüllere yerleştirmeden, ne memleket sevgisi olur, ne vatan sevgisi, ne bayrak sevgisi, ne görev şuuru ve ne de insana saygı... olsa olsa; gözü dönmüş bir cani olur. insanlarımızı cani olarak yetiştirmek istemiyorsak; mutlaka ve mutlaka bir an önce ahlak ve maneviyat eğitimi vermemiz kaçınılmazdır. Bu konuda ihmale gider, işi savsaklarsak sanırım ki terör bu sefer bütün aileleri yakacaktır!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.