28 Kasım 2007

TSK'da Gümüş Yüzüklü Kalmadı

TSK'da Gümüş Yüzüklü Kalmadı

Yılın ikinci Yüksek Askeri Şûra Toplantısı yarın başlıyor. Kartel medyası, daha önceki YAŞ toplantıları öncesinde olduğu gibi yine "irticai faaliyette bulunmaktan atılacak askerlerin hesabını" yaparken, TSK'nın ağırlıklı olarak 1996 yılından bu yana yaptığı "irticacı subay-astsubay avı"nda artık bir sonuç elde edemeyeceği, orduda bir tek gümüş yüzüklü askerin kalmadığı ileri sürüldü.
http://www.furkanhaber.com/haber_detay.php?haber_id=15787

Yılın ikinci Yüksek Askeri Şûra Toplantısı yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlıyor. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda yapılacak YAŞ toplantısında, başta personel, eğitim, disiplin konuları olmak üzere TSK'nın planlı faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunulacak. Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu katılacak. Şûra'da alınacak kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak. Kararlar, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından duyurulacak.

Kartel medyası daha önceki YAŞ toplantıları öncesinde olduğu gibi yine "irticai faaliyette bulunmaktan atılacak askerlerin hesabını" yaparken, TSK'nın ağırlıklı olarak 1996 yılından bu yana yaptığı "irticacı subay-astsubay avı"nda artık bir sonuç elde edemeyeceği, orduda bir tek gümüş yüzüklü askerin kalmadığı ileri sürüldü.

İNANÇLI KADRO TÜKETİLDİ
YAŞ'zedelerin kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, "Atılanlar arasında üst rütbeli tek komutan yoktur. TSK'dan haksız yere ilişkisi kesilen askerlerin çoğunun yaşı gençtir. Çoğu da dindardır. Bu, ordudaki kadrolaşmanın bir başka göstergesidir. Son yıllarda YAŞ kararları dikkatli analiz edildiğinde atılanların sayısında bir düşüş gözlemlenmektedir. Bu, demokratikleşme değil aksine orduda inançlı kadroların tüketildiğinin göstergesidir. İşte bu durum çok ürkütücüdür. Artık orduda 'irtica' bahanesiyle atılacak dindar asker neredeyse kalmamıştır" dedi.

BASKI VE ZULÜM KOPARDI
1996 yılından bugüne YAŞ kararları ile TSK'dan bin 568 kişinin ilişkisinin kesildiğini belirten Tanrıverdi, tek gerekçenin ise 'disiplinsizlik' olarak bildirildiğini ifade ederek, "Disiplinsizlik bahanesi ile 11 yılda bin 568 kişi ordudan atılırken daha da vahim gelişmeler 28 Şubat'ta yaşandı. 28 Şubat'ta ordudan ayrılanların rakamı on binlere ulaşmıştır. Bir sonraki Şûra toplantısında 'sıra bende mi?' diye birçok inançlı asker ordudan kendi isteğiyle ayrılmıştır. O müthiş baskı ve zulüm, onları TSK'dan koparmıştır" diye konuştu.

Tanrıverdi, şöyle devam etti: "Bu uygulamanın uygulayıcıları artık kendilerine mutlaka bir gün hesap sorulacağını bilmelidirler. Mağdurlar hak ettiklerini mutlaka alacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Gül ve Başbakan Erdoğan kendilerine yapılmasına asla müsaade etmeyecekleri zulmün başkalarına da yapılmasına izin vermemelidirler."

ASKERİ OKULLARIN KAPILARI DA İNANÇLI GENÇLERE KAPATILDI
ASDER Ankara Şube Başkanı Kurmay Binbaşı Kemal Şahin de, şunları söyledi: "1996'dan bu yana orduda inançlı subayların tasfiyesine girişildi. Gümüş yüzük taktığı, namaz kıldığı, eşinin başörtülü olduğu gibi nedenlerle subaylar ordudan atıldı. Özellikle 28 Şubat sürecinde YAŞ'zedelerin çok çok üstünde bir sayıda subay da 'sıra bize gelecek' endişesiyle kendiliğinden TSK'dan ayrıldı. Askeri okulların da kapılarının inançlı gençlere kapatılmasıyla bünyedeki inançlı subaylar tamamen ihraç edilmiş oldu. Bugün TSK'da, ihraç gerekçesi olarak görülen hal ve hareketleri olan subay mı kaldı? Hepsi ihraç edildi."



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.