14 Kasım 2007

ÖZEL TİMİ, 28 ŞUBAT KAHRAMANI İSRAİL DOSTU ÇEVİK BİR PAŞA DAĞITMIŞ..!

Özel Tim'i Çevik Bir dağıtmış2000 yılında, terör eylemlerine karşı görev yapmak üzere oluşturulan Özel Harekat Daire Başkanlığı lağvedilmiş, Özel Harekat'ta görev yapan polislerin yüzde 70′i başka birimlere kaydırılırken, ağır silahları da daha önce alınan karar gereğince TSK'ya devredilmişti.

Terör eylemlerine karşı görev yapmak üzere oluşturulan, ancak 28 Şubat'ta pasifize edilen Özel Harekat Daire Başkanlığı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in isteği üzerine dağıtılmıştı. Çevik Bir, özel timlerin elindeki ağır silahların devrini istemiş, 2000 yılında da Özel Tim dağıtılmıştı.

ÇEVİK BİR, AĞIR SİLAHLARI İSTEMİŞ
Orgeneral Çevik Bir 'in imzasıyla 4 Şubat 1998′de Milli Savunma Bakanlığı'na hitaben gönderilen gizli yazıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü envanterindeki ağır silahların, "Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu"na göre TSK'ya devrinin istenmesi üzerine İçişleri Bakanlığı, nisan sonunda Milli Savunma Bakanlığı'na bir yazı göndermişti.

İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu'nun imzasıyla hazırlanan yazıda, Genelkurmay Başkanlığı'nın isteği kapsamında yer alan ve aralarında 60 milimetrelik havan, RPG-7 roketatar, 40′lık Launcher, MG-3 makineli tüfeklerin bulunduğu sekiz ayrı kalem silah ve malzeme arasından 60 milimetrelik havanla RPG - 7 roketatarların TSK'ya devrinin sağlanacağı bildirilmişti.
Genelkurmay Başkanlığı'nın ağır silahların tamamının devrinde ısrar etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı bu konudaki çalışmaları askıya almış, Nisan sonundan itibaren iki kurum arasında yeniden başlayan sorunun çözümü için Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Tuncer Kılınç, İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu'yla görüşerek sorunun çözülmesini istemişti.

2000 yılında, terör eylemlerine karşı görev yapmak üzere oluşturulan Özel Harekat Daire Başkanlığı lağvedilmiş, Özel Harekat'ta görev yapan polislerin yüzde 70′i başka birimlere kaydırılırken, ağır silahları da daha önce alınan karar gereğince TSK'ya devredilmişti.

SİLAHLAR KRİZE YOL AÇMIŞTI

Anasol-D döneminde, 28 Şubat'ın mimarlarından Orgeneral Çevik Bir, Milli Savunma Bakanlığı'na bir yazı göndererek, özel timlerin elindeki ağır silahların devrini talep etmişti. Bu yazı üzerine, Emniyet ile 28 Şubatçılar arasında soğuk savaş başlamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün; havan, RPG-7 roketatar, lançer, MG-3 makinalı tüfek, 12.7 mm makinalı tüfek, M-60 makinalı tüfek ve FN-240 makinalı tüfeklerden oluşan ağır silahları Özel Harekât Timlerinin terörle mücadelede kullanması amacıyla ithal ettiğini belirtmesine rağmen, askerler, "devir" konusunda ısrar etmişlerdi.

Vakit


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır... Taraf olunması gerekiyor isede "MÜSLÜMAN ANADOLU İNSANININ " tarafında yer alan HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Sayfalarımızda yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.

"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.