25 Aralık 2007

Allah Ceza’nızı verecek

Allah Ceza'nızı verecek


Milliyet'in Cezalı reklamları yani statükonun kalk borusu bir gazetenin kendisini arka sokakların ve en diptekilerin çığlığıyla duyurma çabası, Caz'ın burjuva eğlencesi olması kadar absürt.




Allah Ceza'nızı verecek

Garip bir ülkede yaşadığımı anlamak hiç zor olmadı.
Bakın size nedenini anlatayım. Caz diye bir müzik var. Bu müzik Amerika'ya köle olarak götürülen siyah renkli ağabeylerin ablaların müziği. Hepsi doğdukları yeri çok özlemiş. Anne babalarını, kardeşlerini, arkadaşlarını çok özlemiş. Ayrıca o kadar zor şartlarda çalıştırılıyorlarmış ki. Yani çok büyük acılar çekiyorlarmış. Akşamları yarı aç yarı tok sazdan yapılmış kulübelerine çekildiklerinde dertli dertli şarkı tuttururlarmış. Bu müziğe caz denmiş.

Bu görüntüyü aklımızda tutalım ve kamerayı Türkiye'deki caz festivallerine caz clublara çevirelim. Zavallı kölelerin dertli ve içli yakınmalarını dinlemeye gidenler memleketin en zenginleri yani en karnı tok, altı kuru olanları olduğunu görelim.

Milliyet'in Cezalı reklamları yani statükonun kalk borusu bir gazetenin kendisini arka sokakların ve en diptekilerin çığlığıyla duyurma çabası, Caz'ın burjuva eğlencesi olması kadar absürt.

Sonuçta bu reklam unutulup gidecek ama olan Ceza'ya olacak. O artık parayı verenin düdüğü çaldığı ya da düdüğünü çaldırdığı bir dünyanın şarkıcısı olarak tüketilip bir kenara atılacak. Yoksa Rocco lolipop reklamlarıyla bu olmuşmuydu. Bilmiyorum o zaman daha doğmamıştım.


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.