30 Aralık 2007

Kissadan Hisse : Gorev Suuru

Gorev suuru

Osmanli Devleti'nin ilk Seyhulislami'i Molla Fenari (1350-1431) Bursa kadisi iken bir adam bir at satin alir. Evine donerken atin hasta oldugunu farkeder. Geri goturmeye karar verir. Ati satin kisi belki zorluk cikarir diye, kadiya gidip isi saglama baglamak ister. Mahkemeye vardiginda kadi yerinde degildir. Isine ertesi gune birakir. Fakat hasta at o gece olur. Adam kadiya durumu anlatir ve magdur oldugunu, ne yapmasi gerektigini sorar. Molla Fenari cevap verir: -Senin zararini ben odeyecegim. Adam hayretle:- Nicin siz odeyeceksiniz ? deyince Molla Fenari'nin cevabi su olur: -Benim ilgim yok gorunuyor, ama aslinda ben kusurluyum. Eger dun geldiginde beni yerimde bulsaydin, olaya mudahale edip ati geri verdirmemi saglayacaktin. Boylelikle parani geri almis, at ise sahibinin leinde olmus olacakti. Senin bu sekilde magdur olmana sebep, benim yerimde bulunmayisim olmustur. Simdi bu imkan ortadan kalkmistir. Bu yuzden zararini benim tazmin etmem gerekir, der ve atin bedelini oder. Kaynak: Diyanet namaz vakitleri takvimi, 27.05.1998
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "Mucahitsiz Kalan Bir Ümmet Zelil Düşmeye Mahkumdur..!" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : mucahitler@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: mucahitler-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/mucahitler?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.