7 Aralık 2007

Milliyet anketinde 'skandal' soru



"Dev Araştırma" "Yılın gazetecilik olayı"Günlerce Televizyon reklamlarında, gazete manşetlerinde böyle duyuruldu.Milliyet'in yayınladığı "Din-Laiklik ve Türban" konulu araştırmadan bahsediyoruz. Peki bu "Dev anketin!" en komik bölümü hangisiydi? Herkesin gözünden kaçtı. Biz söyleyelim; "Dindar Kadınların İbadet Alışkanlıkları"yla ilgili bölümdü. Orada şöyle bir soru var: "Hangi sıklıkla Cuma namazı kılarsınız?"Cevaplar çok daha komik: Çünkü bu araştırmanın sonuçlarına göre; Başörtülülerin yüzde 65'i, Türbanlıların yüzde 71.1'i , Çarşaf ve peçelilerin ise yüzde 73'ü Cuma namazlarını kaçırmıyor!En temel bilgidir. İlkokulda öğretilir; "Cuma namazı evde kılınmaz. Camide kılınmak zorundadır." Bu sonuca göre; her Cuma, camilerimizin, başörtülü, türbanlı, peçeli, çarşaflı kadınlarla dolması gerekiyor. Peki içinizde hiç böyle bir Cuma namazına denk gelen oldu mu? Allah kabul etsin biz 40 yıldır kılıyoruz hiç denk gelmedik!Gelemezsiniz Çünkü; "Cuma namazı kadınlara değil sadece erkeklere farzdır" Ama sözde bu "Dev araştırmayı!" yapanlar bu en basit temel bilgiden bile yoksun. Bu çok bilimsel(!) araştırmayı yapanlar hayatlarında bir kez olsun "Cuma namazına" gitmiş olsalardı burada çok komik bir tuhaflığın olduğunu fark ederlerdi. Tarhan Bey'in yeni araştırmalarını bekliyoruz. Şevki kırılmasın. Ama biraz daha ciddiyet lütfen.Milli Gazete


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
-------------------------------------------------------------------------
İster Mermi Kullansın, İster Oy Pusulası,
İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı...
-------------------------------------------------------------------------

MALCOLM X'İN AZİZ HATIRASINA (Son Günleri/Suikast):
http://www.youtube.com/watch?v=Vf8_oZf7nRo#GU5U2spHI_4

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.