T a r a f s ı z D e ğ i l i z

>>>>>NEYZEN TEVFİK'DEN DERS<<<<<

Neyzen Tevfik'den ders


Neyzen Tevfik bir gün yolda dolaşırken, önüne küçük bir çocuk çıkar.. Çocuk gariban bir ayakkabı boyacısıdır.. Neyzen`in ayakkabılarını boyamak ister.. Fakat boyanacak ayakkabı yoktur ki ayağında Neyzen`in!. Yırtık, pırtık ve parmakları dışarı çıkmış bir ayakkabı.. Neyzen, bunun bilincinde olduğundan çocuğa bakmadan yoluna devam eder.. Ama çocuk azimlidir, üç-beş kuruşunu almaya niyetlidir Neyzen`in ve ayakkabıları ne kadar eski olursa olsun boyayacaktır!. Neyzen Tevfik; bakar ki çocuktan kurtuluş yok, döner çocuğa ve yatar boylu boyunca yere!. Ardından;`hadi oğlum boya bakalım suratımı` der!. Çocuk şaşırır!. Defalarca ayakkabı boyamıştır ama yüzünü boyatmak isteyene ilk defa rastlamıştır!. Neyzen: `hadi oğlum, durma boya, al işte bu da parası` deyince, boyacı çocuk başlar Neyzen`in suratını boyamaya, ardından birde cila, sonunda da kadifeyle parlatma!. 0perasyon bitmiştir, çocuk parasını alır ve Neyzen, yüzünde kuzguni bir parıldamayla arkadaşlarının yanına varır!. Arkadaşları, her zamanki gibi `papazın bağında` demleniyorlardır.. Neyzen`i görürler ve gülüşmeyle karışık bağırırlar; ne oldu sana böyle?. Neyzen Tevfik başından geçenleri anlatır!. Ve olayın sonunu şöyle bağlar; `Arkadaşlar, ben şimdi eve giderim, alırım elime bir kalıp sabun, yıkarım yüzümü, çıkmazsa bir daha yıkarım ve yüzümün siyahlığını çıkartırım!. Ama; kul hakkı yiyenler, insanları kandıranlar, dedikodu yapanlar, makam mevki için arkadaşını satanlar, işte onların işi zor!. 0nların yüzlerindeki kara nasıl çıkar?. 0 siyahlığı hangi sabun çıkartır?.`


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.