5 Aralık 2007

Savcı Sordu; Genelkurmay Sustu

Savcı Sordu; Genelkurmay Sustu

Çetenin elinde "gizli ibareli" Genelkurmayait ve MGK'ya ait belgeler bulunmuştu. Savcı o konuyla ilgili bir soru sordu, Genelkurmay 5 aydır o davayı kilitledi.

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili soruşturma Genelkurmay'a yöneltilen "Çetenin elindeki gizli belge mi" sorusunun yanıtına takıldı. Genelkurmay'dan cevap gelmediği için beş aydır dava açılamıyor.

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 el bombası ile ilgili soruşturma, savcının Genelkurmay Başkanlığı'ndan istediği "Çetenin elindeki belgeler devletin gizli Tosyaları mı" sorusunun yanıtına takıldı.

Altı aydır devam eden soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz iki ay önce Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, halen tutuklu bulunan gazeteci yazar Ergün Poyraz'ın evinde ele geçirilen belgeler hakkında bilgi istedi.

Savcı yazısında "Tutukluların evinde bulunan ve devletin gizli belgeleri denilen dökümanlar devletin gizli belgeleri mi? Eğer gizli belgeler ise ülkenin iç güvenliği açısından nasıl bir duruma sebep verir" diye sordu.

KERİNÇSİZ DE BAŞVURDU
Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklu bulu
nan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in avukatı Kemal Kerinçsiz de aynı konuda Genelkurmay'a dilekçe gönderdi.

Kerinçsiz dilekçesinde "Aradan beş ay geçmiş olmasına rağmen yasadaki boşluktan istifade edilerek, iddianame tanzim edilmemiş ve kamu davası açılmamıştır. Savcı bütün delillerin toplandığını ancak Genelkurmay'dan bazı bilgi ve belgelerin istendiğini, bu belge ve bilgilerin suç tasnifini değiştirme olasılığına binaen davanın açılmadığını beyan etmiştir" ifadesine yer verdi.

YEDİ KOLİ BELGE
Emekli astsubay Oktay Yıldırım'a ait olduğu iddia edilen bombaların yakalanması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Muzaffer Tekin ve Ergün Poyraz'ın da bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı. Poyraz'ın evinde Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni de içeren çok sayıda 'gizli' ibareli doküman bulunmuştu.

Poyraz'ın el konulan yedi kolilik belgeleri arasında en dikkat çekenleri MİT ve askeri istihbarat raporları, bilgi notları ve değerlendirmeleriyle Suriye, İran istihbarat servislerine ait veriler içeren dosyalardı. Bu veriler üzerine savcılık konuyu Genelkurmay'a yazıyla sordu.

Kaynak: Taraf Gazetesi



--
We are in the world as words are in a book. Each generation is like a line, a phrase...

Dünyada, bir kitabın içerisindeki sözcükler gibiyiz. Her nesil bir satır, bir cümle misali…
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR..

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.